Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatická hororová rezba s vianočnou tematikou, v ktorej sa nešetrí krvou a násilnosťami. Epizóda s trolom, kradnúcim deti je oproti ostatným o čosi slabšia, no jednotlivé príbehy sú skombinované vhodne a dohromady tvoria pútavý celok, ktorý má za istých priaznivých okolností potenciál stať sa vianočným televíznym evergreenom pozdného vysielacieho času. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak by zapěl George Michael: „Last Christmas, I gave you my heart, and also kidneys, liver and intestines..“ Vánoce nemusí být jen svátky klidu a čtyři hororové historky variující tuto myšlenku bych seřadil od nejméně špatné následujícím způsobem: 1.) afroamerický Damiánek terorizující své dva otce vnesl jako jediný něco jako atmosféru, koncem s trolly v pyžamu však všechno zazdil, 2.) Santa Claus s vizáží bezdomovce z nádraží provádí etnickou čistku svých infikovaných elfských podřízených, překvapivý konec renomé nevylepšil, alespoň že sobi nepůjdou do útulku, 3.) hříšná rodina pronásledovaná Krampusem, který je v posledních měsících populárnější než povánoční slevy, pěkné monstrum, marný pokus o vtipnost, 4.) dva mladíci a Elijah Wood s prsama natáčí dokument v uzavřené škole, výsledným materiálem je stokrát viděná duchařská neplecha a ponaučení o následcích nechráněného sexu.. Létat po příbězích jak včelička po květinkách výsledku neprospělo, stejně jako ten rozhlasový speaker, kterému jsem se slovy: „Držte už hubu, kapitáne Kirku!“ toužil rozbít láhev bourbonu o hlavu.. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, bůhvíjak dlouho mi to v hlavě asi nevydrží, ale jako jednorázové zpestření předvánočního času to nebylo vůbec špatné. Nesednul mi snad jen příběh adolescentních reportérů, kteří se v temném sklepení pokouší o jakousi mutaci grave encounters a ghoula. Jinak ale všechny ostatní linky mají něco do sebe a střídají se dostatečně svižně aby udržely divákovu pozornost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vánoční povídkový horror. To může dopadnout jakkoliv. A i když mám povíkové horrory rád, ne každý se povede. Tenhle je hodně rozkolísaný. Čtyři různé příběhy. Každý jiný. Příběh se Santou je až bizarní karikaturou balancující na hranici trapnosti, kterou nezachrán ani pointa (*). Tři studenti natáčející dokument jsou taková klasika, svým způsobem žánrový kýč, s povinnými lekačkami (**). Rodinka na výletě ujde, hodně dobrý rozjezd, trochu to zabíjí objevení se záporáka (***). Nejvíc se mi líbil příběh rodinky, která si šla do lesa pro vánoční stromek a přinesla si více než to. To je prakticky bezchybné. (****) 2.5* ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Jednotlivo síce nie zlé, avšak pohromade značne nefunkčné. A Christmas Horror Story sa rozhodne nedá uprieť, že dokáže navodiť správne hororovú vianočnú atmosféru, o ktorú sa postará už skvelý hudobný motív v úvode a je na filme aj vidieť, že na neho boli minuté o niečo väčšie financie, než je zvykom pri takýchto hororoch ktoré sa ani nedostanú do kín. Problémom je, že režisérske trio ani dohromady nemá ešte toľko skúseností, aby túto vianočnú hororovú antológiu dokázali zostrihať do jedného funkčného celku, kde by striedanie jednotlivých príbehov malo zmysel, ako to dokázal napríklad ich hororový kolega Michael Dougherty, ktorý sa o niečo podobné a omnoho lepšie pokúsil v Trick 'r Treat, akurát s halloweenskou tematikou. A Christmas Horror Story by totiž oveľa viac sedelo, keby tu každý zo štyroch segmentov stál samostatne, napríklad po vzore ázijských analógii ako Three... Extremes. Neustále striedanie náladovo absolútne odlišných príbehov tu tak znemožňuje užiť si čoby len jeden z nich. Samostatne pritom nie sú vôbec zlé, no keď vám niekto zmieša atmosféricky slušne fungujúcu ducharinu zo školy plnú účinných ľakačiek s totálne uletenou story o Santa Clausovi bojujúcim so zombie-elfami a do toho ešte primieša príbehy o démonickom dieťati a rodinke bojujúcej proti Krampusovi je zle. Čistokrvný duchársky horor totiž nemôže už zo zásady fungovať v spojitosti s hororovým úletom so Santom alebo inými, keď je v jednej minúte so všetkou serióznosťou od diváka vyžadované, aby sa bál a v druhej, aby smial nad prestrelenosťou celého diania. Teda, rozhodne nie v tejto podobe, keď sa príbehy medzi sebou prestrihujú bez jasného zmyslu a chvíľu sledujeme jeden, chvíľu druhý, tretí bez toho, aby strihom na seba scény aspoň nejako nadväzovali. Pritom si viem predstaviť, že jednotlivo by som si dokázal užiť viac menej ktorýkoľvek z nich a tým pádom by som išiel s hodnotením určite o hviezdičku vyššie. V tejto podobe ma to však vyrušovalo do takej miery, že nakoniec som si nedokázal užiť ani jeden z nich. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, v ktorej elf s menom Shiny (Ken Hall) rozseká dvere sekerou a následne povie ''Here's Shiny!'', je odkazom na horor The Shining (1980) a rovnakú scénu s Jackom Nicholsonom. (Marceloo)

Reklama

Reklama