Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut bylo super, gag za gagem. Fungovalo to. Kadence vtipů se ovšem vyčerpala a jakmile musel film stát na příběhu, začala to být nuda. Kromě toho autoři jsou dost sluníčkoví a ne z každého se dělá stejný typ legrácek. A třeba Sedláček tu působí vyloženě trapně. Autoři to měli dát jako půlhodinový speciál. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mně ještě někdo včera zeptal na TOP 10 nejočekávanějších filmů roku 2018 s klidným srdcem bych do tohoto seznamu dal filmové pokračování seriálu Kancelář Blaník nazvané Prezident Blaník. Satyristický seriál pojednávající o zákulisí české politiky jsem si za těch 5 let prostě zamiloval a celovečerní film byl prostě splněný sen jelikož na Českou scénu se prostě jedná o TOP zábavy. To správné celovečerní podání se však nakonec úplně nedostavilo. U Prezidenta Blaníka necítím negativitu ani zlost ale spíše rezervovanou spokojenost která však očekáváním nedosáhla. Stalo se totiž to čeho jsem se obával. Tudíž toho jak bude Blaník (jehož díly trvají obvykle kolem 7 minut) bude fungovat v celovečerní 95 minutové podobě. Prezident Blaník tudíž občas nepřipomíná film ale spíše něco sestříhané z několika epizod seriálu.Kandidátura, sbírání podpisů, hledání špíny, obchod s Čínou, očistec, patálie s Ruskem a tak dále a tak dále.. a už po očistci jsem si řekl, že je se mnou něco špatně tedy to, že už se úplně nedokážu soustředit. Čím více nad tím přemýšlím po konci jsem se zamyslel nad tím, že měl Tonda navíc. Materiálu měl neomezeně a využil pouhou třetinu. Nejlépe funguji improvizace kdy Blaník mluví s opravdovými politiky (neskutečně to prodala Eva Drahošová) a i některá domluvená camea známých politických osobností. Naprosto WTF mi ale přijde nápad, že Blaník má uprostřed filmu vnitřní konflikt. Jestli Českou Republiku zachránit nebo jí potopit. Což mi nedávalo smysl jelikož Tonda Blaník nikdy nebyl komplexní figura ale opravdová lobbistická svině které šlo jenom o ´´džob´´. A rozhodnutí scénáristů je prostě WTF zvláště když se Tonda následně opět stává stejným volem. Perfektní jsou camea i Pražské kavárny či Ladislava Špačka, především u Špačka jsem opravdu dostal záchvat smíchu a říkal jsem si, že odteď jde oficiálně o čurinu roku. Jenže pak se zbrzdilo a to až moc. Může se zdát, že jsem Prezidenta Blaníka spíše zkritizoval a ten film nemám rád. To ale není pravda. Bavil jsem, užil jsem si to ale zklamání zůstává už kvůli tomu, že seriál je prostě neskutečná pecka a filmové pokračování je pouze oukey. Kancelář Blaník byla opravdu přelomem, Prezident Blaník je ale klidná práce kterou nikdy nemůže hejtit… ale ani jí milovat. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přesně takové jaké jsem čekal. Přehlídka epizodních gagů celkem zdatně spojená jedním příběhem a už předem existujícími postavami. Ale je to tak moc aktuální, že je to vlastně film, který za rok můžete hodit do koše. Plno narážek už pak nikdo nepochopí a satiricky to až tak úžasné také není. Plní to účel jednoduché zábavy. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme vykládat, nadhodnocuji. Takový spád, jako má většina epizod seriálu, film prostě jako celek nemá, ale přeci jen, ten nápad, udělat dloooooouhý díl o celých prezidentských volbách. Ten nápad odlehčit zklamaným voličům (a že zklamáno je vysoké procento voličů a to i z těch, jejichž kandidát byl nakonec vítězem), nemluvě o trpělivosti při číhání na politiky, odvaze je oslovit, odvaze mnohých protagonistů se ve filmu objevit, překvapivém smyslu pro humor u některých z nich k takové prezentaci (a až patologickému populismu u jiných, kterému se divák vděčně zasměje rovněž), jsou fajn. Zkrátka snaha pobavit ve vší té bídě na tak závažné téma se ocenit musí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo aha, já jsem na tom vlastně byla v kině už když to mělo premiéru, ale byla jsem tak silně a rozporuplně zmatena, že jsem se úplně zapomněla vyjádřit. Kategorie hodinové docu-reality by tomu asi slušela víc než přešívat velmi horkou jehlou několik povedených bizár scének na celovečerní film. Ale bez té horké jehly by se asi zase spousta věcí stačila ztratit v překladu. Rozhodně nezávidím těm, kdo se to museli pokusit nějak ukočírovat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Ve chvíli, kdy Tonda Balník (Marek Daniel) telefonuje s překladatelkou čínské delegace, má telefon v ruce obráceně (mluví do reproduktoru) - jasně patrné je to na čočce foťáku. V záběrech z větší vzdálenosti má telefon ve správné poloze, aby při bližším záběru je zase obráceně. (Topper.H)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama