Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (83)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Správné zachování jazyků je v případě tohoto seriálu to nejmenší. V každém díle se toho stane tolik, že by děj šel roztáhnout i na dvě hodiny a stejně by neztratil svou kvalitu. To ale neznamená, že by bylo cokoli uspěchaného nebo by bylo nutné si dohledávat informace. I když je asi jasné, komu budete fandit, je dostatek prostotu věnován vykreslení všech stran i postav. A dokážu si představit i další série o slavných zločincích operujících v podsvětí... (Netflix) ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkusil Narcos a příběh Pabla je pořád pro mě nezajímavý. Celkově prostředí drog ve filmech a seriálech nemusím. Mohli vybrat lepšího herce na Escobara a ne toho prasopsa. Nicméně je to dobře natočené, skutečné historické záběry byly taky plus. Kdo se zajímá o příběh Pabla, bude určitě spokojený.... ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Co se kvalit týče tak se seriál od začátku velmi poutavě prezentuje a koncem série velkolepě uzavírá částečnou část příběhu jménem Pablo Escobar. Vzhledem k tomu, že jsem prakticky nic moc o tomto kolumbijském bossu nevědel, jsem se přiučil historickým faktům. Náhled do duše neskutečně bohatého zloděje a vraha, zároveň někoho kdo podporoval chudé a stavěl rodinu na první místo. Musím říct, že snad žádný hraný seriál nenabízí tak věrohodný pohled na člověka z podsvětí drogového průmyslu a myslím, že Wagner Moura se do role perfektně hodí. Ačkoliv není třebas tolik obtloustlý jako pán, kterého hraje. Líbí se mě, že seriál plynule přechází od Pablova světa do DEA a tedy není zcela jednostraný. Ani se nesnaží říct, že veškeré zlo = Escobar, praktiky vlády a agentů též nebyly vždy zcela zákonné. Jediná věc a výtka z mé strany, je nepochopení proč se seriál nedrží veškerých faktů, což je sice připomenuto přes upozornění v titulkách, ale když už něco takového dělám tak proč to neudělat pořádně?! Jinak určitě seriál co stojí za povšimnutí a nezvbývá než vyčkávat na druho sérii. P.S. Jen by mě zajímalo jestli z toho chtějí vyždímat více než 2 série, protože pak by se z toho stala nejspíše fraška. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Narcos je především v první polovině série intenzivní a chytlavá honba za drogovým baronem, která staví na svižné režii a skvělých hercích. Svět drog a zbraní je zpracován pohlcujícím způsobem a první pětce epizod nelze nic vytknout. Ve druhé polovině bohužel již dojde k určité ohranosti tématu a myslím si, že kdyby byl počet epizod zkrácen na osm, či dokonce šest, bylo by to pro zdejší příběh vhodnější a lépe by to odsýpalo. I s výhradami je ale Narcos velmi solidní podívanou, která dobře zabaví, ale nelze se zbavit dojmu, že s určitými úpravami mohl zabavit ještě více. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se odhodlal k seriálu, který ve všech možných žebříčcích svítí tak vysoko. No a po první sérii mohu říci jen jedno, Zcela po právu. První polovina je trošku laděná z perspektivy spíše PE a druhé zase z té policejní. A tak jako Pablo tak nějak vítězil během událostí, stejně tak Wagner Moura vítězí nad postavami z policejního tábora. Jak píše LACIKE, Pedro má brutální charisma, ale Boyd i díky tomu, chápu proč, debilnímu knírku mi nesedí. A jeho měnící se postava na dsňáka by si zasloužila měnit i image. Byť jsem jednotlivým epizodám dával většinou po čtyřech hvězdách jako celek první série funguje naprosto skvěle a dávám 90 procent. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Keď asi v polovici filmu vchádzajú postavy do džungle, je vidieť naľavo chlapa so zbraňou, no nemá v nej zásobník. (maramashi)
  • Na začátku epizody se Steve (Boyd Holbrook) dostane do hádky s místním taxikářem. Ulice je plná aut, doslova stojí v koloně. Po incidentu však Steve bez problému vycouvá, jakoby za ním žádná auta nebyla. (Illithune)
  • Novinářka Valerie (Stephanie Sigman) přijíždí do domu Pabla Escobara (Wagner Moura) vozem BMW 5 řady E39. Děj epizody se odehrává nedlouho před uvězněním Pabla do jeho vlastní věznice La Catedral, tj. v letech 1990-1991. První modely řady E39 se ale začaly prodávat na vybraných trzích až v roce 1995. (dickens)

Reklama

Reklama