Reklama

Reklama

Narcos - Season 1

(série)
USA, 2015, 8 h 15 min (Minutáž: 44–57 min)

Hrají:

Wagner Moura, Boyd Holbrook, Pedro Pascal, Maurice Compte, André Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina Gaitan, Paulina García (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Drogový baron Pablo Escobar je čím dál mocnější a kolumbijská a americká policie se tak musí postavit protivníkovi, který pro udržení svého impéria udělá cokoliv. (Netflix)

Recenze (83)

Daiker 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkusil Narcos a příběh Pabla je pořád pro mě nezajímavý. Celkově prostředí drog ve filmech a seriálech nemusím. Mohli vybrat lepšího herce na Escobara a ne toho prasopsa. Nicméně je to dobře natočené, skutečné historické záběry byly taky plus. Kdo se zajímá o příběh Pabla, bude určitě spokojený.... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimavy serial, ktory mi svojim stylom dost pripomina australsku serialovu pecku Underbelly. A to hlavne jej druhu seriu. Narcos je velkolepejsi, jak vypravou tak mnozstvom postav ktorych osudy sa snazi zachytit, ale po dramatickej stranke na Underbelly nema ani nahodou. Hlavny problem vidim v policajnej linii, ktora ma rovnaky priestor ako ta gangsterska. Obidve hlavne postavy policajtov su napisane dost nezaujimavo. Pedro Pascal je aspon charizmaticky, ale Boyd Holbrook, ktory funguje ako rozpravac celeho pribehu je uplne nevyrazny a herecky slaby. Nastastie obsadenie postavy na ktorej cely serial stoji a to kokainoveho krala Pabla Escobara dopadlo grandiozne. Uz hned prva scena v ktorej sa Wagner Moura objavi prvykrat povysi cely serial o 2 triedy vyssie a behom par sekund si vas ta charizmaticka svina ziska. Pritom Moura vo svojej ulohe vôbec teatralne neprehrava a Escobara stvarnil dost civilne ako cloveka aj s dobrymi vlastnostami. O to viac desivejsie pôsobia sceny v ktorych robi krute veci. Vsetky dalsie postavy gangsterov a zabijakov dopadli tiez dobre. Specialnu zmienku si este zasluzi Luis Guzmán ako megakruty a nevyzpytatelny drogovy priekupnik. Prvych 6 dielov je dost naslapanych. Potom to trochu zacne stagnovat a nasledny dej uz nie je tak napinavy. Môze za to znova slaba policajna linia. Escobar si robi co chce a policajti len neschopne prihliadaju. Sklamanim je aj finale v ktorom sa Escobarov pribeh neuzavrie a vzhladom na to, ze mu ostava uz len rok zivota, tak neviem cim chcu zaplnit druhu seriu, pokial sa bude venovat iba jeho pribehu. Bolo by lepsie, keby Escobarov pribeh ukoncili v tejto serii. Aspon by posledna tretina prvej serie ziskala na dramaticnosti. Napriek tomu tento serial odporucam. Kazdy den sa nevidi pribeh cloveka, ktory na drogach zarobil desiatky miliard dolarov, takze vsetci tí slávni mafiani, ktori zarobili par desiatkov milionov vyzeraju ako trapni amateri. :) 7/10. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se odhodlal k seriálu, který ve všech možných žebříčcích svítí tak vysoko. No a po první sérii mohu říci jen jedno, Zcela po právu. První polovina je trošku laděná z perspektivy spíše PE a druhé zase z té policejní. A tak jako Pablo tak nějak vítězil během událostí, stejně tak Wagner Moura vítězí nad postavami z policejního tábora. Jak píše LACIKE, Pedro má brutální charisma, ale Boyd i díky tomu, chápu proč, debilnímu knírku mi nesedí. A jeho měnící se postava na dsňáka by si zasloužila měnit i image. Byť jsem jednotlivým epizodám dával většinou po čtyřech hvězdách jako celek první série funguje naprosto skvěle a dávám 90 procent. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pablo měl štěstí, že žil v osmdesátkách. Dneska by ho zavřeli jenom proto, že má v gangu jenom jednoho černocha a ještě mu říká Blackie. Na to, že je to podle skutečných událostí, je to super. Opravdovej život totiž většinou bývá nudnej a nezajímavej. Člověku se skoro nechce věřit, že ten zhulenej pupíkatej stréc je tak zlej. Nebo vlasně byl. Ale na to dojde asi až ve druhé sérii, protože zatím se ze všeho dostal bez ztráty kytičky. Všechny postavy vesměs sympatický, až na hlavního hrdinu - emerickýho agenta a jeho starou. Na některý se budu vyloženě těšit a doufám, že v dalších dílech zase budou plukovník Carilla, slizák Navegante, přiteplení bráchové Ochoové nebo doňa Valerie z televize. Jen škoda, že bratranec Gustavo a pašerák Gacha se nedožili světlejších zítřků. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je výborná, co dodat. Sledujeme budování Escobarova impéria a zjišťujeme, co takový hovado dokáže, když jde o moc. Není to moc akční, spíše se jedná o pomalejší drama. Nevím co je skutečnost a co si scénáristi vymysleli, ale příběh je pecka. To všechno je skvěle zahrané, přesně tak jak jsme u Netflixu zvyklí. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • V této epizodě sledují agenti jednoho amerického pilota jménem Barry Seal, který byl jeden z vrchních pašeráků Pabla Escobara. V epizodě ho najdou pod krycím jménem Ellis McPickle. Barry Seal sice skutečně existoval, jeho krycí jméno však bylo Ellis McKenzie. (Hlavonozec)
  • Na začátku epizody se Steve (Boyd Holbrook) dostane do hádky s místním taxikářem. Ulice je plná aut, doslova stojí v koloně. Po incidentu však Steve bez problému vycouvá, jakoby za ním žádná auta nebyla. (Illithune)
  • Novinářka Valerie (Stephanie Sigman) přijíždí do domu Pabla Escobara (Wagner Moura) vozem BMW 5 řady E39. Děj epizody se odehrává nedlouho před uvězněním Pabla do jeho vlastní věznice La Catedral, tj. v letech 1990-1991. První modely řady E39 se ale začaly prodávat na vybraných trzích až v roce 1995. (dickens)

Reklama

Reklama