Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (360)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zmizelá byla v roce 2014 něco jako zjevení- David Fincher natočil dost možná svůj nejlepší film, který fungoval snad ve všech bodech, ukázal, že na to Ben Affleck pořád má a, že je Rosamund Pike neuvěřitelná herečka. Zmizelá zároveň odstartovala jakousi horečku thrillerových filmů, které se pokusí napodobit úspěch Zmizelé. Před 2 roky jsme tu měli ambiciozní Dívku ve vlaku, která to zvládla tak napůl a nějaký výraznější pokus tu vlastně od té doby nebyl. Tentokrát se toho všeho ujmul Paul Feig, člověk, který natočil pár zdařilých komedií jako Ženy sobě, Drsňačky, Špión či časem ucházející pokus o reboot Krotitelů duchů, které vždy byli minimálně slušné a sázeli na Mellisu McCarthy. Feig se tentokrát rozhodl na to jít trochu jinak: Po dlouhé době má projekt bez McCarthy (nedal jí ani cameo) a trochu změnil žánr. Nebezpečná laskavost opravdu není komedie, nebo alespoň ne komedie v pravém smyslu. Občas jsem si opravdu připadal jako bych koukal Zmizelou, kterou by se ale někdo pokusil zlehčit a udělat jí méně.... vážnou. Je to sice celé tak trochu komediálně stylizované (především postavy) ale zároveň se to celé bere celkem vážně a řeší se témata, kterým se komedie vyhýbají. A to je možná právě ten problém, protože film často až příliš přeskakuje a výsledkem je trošku nevyvážený mišmaš, který ale v součtu zas tak moc nezamrzí. Film naštěstí dost dobře táhnou nahoru obě představitelky hlavních rolí: Anna Kendrick i Blake Lively totiž pravděpodobně předvádějí nejlepší herecké výkony za poslední dobu, ne li snad za celou kariéru. Obě se navzájem krásně doplňují a jejich chemie a vztah je parádní. Obě jsou odlišné a obě sedí jako prdel na hrnec: Kendrick jako roztomile střelený andílek a Lively jako tajemná manipulátorka. Problém je trochu možná se zápletkou, která se sice rozjede celkem brzo, ale na druhou stranu to občas vypadá jako by už někdo nevěděl kam dál a tak si rychle vymyslí něco od paty. Ne, ty zvraty co tam jsou jsou fajn a občas celkem nepředvídatelné, v součtu se ale objevují příliš velká klišé. Problém je opravdu v tom že film přepíná mezi thrillerem a komedií a je to dost možná způsobené tím, že Paul Feig je především komediální režisér i když šikovný. Většina humoru ve filmu je především ale tlačena přes dialogy, kde se všichni navzájem pomlouvají, nadávají si a říkají si jak totálně zmátli někoho jiného. V součtu to pak funguje jenom 50 na 50. Jedná se vlastně o jednodušší a přístupnější verzi Zmizelé, u které se nemusí tak uvažovat a dá se u ní celkem v poklidu vypnout mozek. Tento podivný mix komedie a psychologického thrilleru je fajn film, rozhodně ale ne žádná převratná událost na kterou by si měl někdo za pár let vzpomenout. Feig je ale pořád šikovnej řemeslník a byla by škoda jeho kariéru zahrabat, jestli něco totiž film táhne nahoru, je to šikovné režijní utopení. A mě by vlastně nevadilo to jednou zase vidět znovu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kombinace thrilleru a komedie? Inu proč ne. Přestože dílko není nijak ohromující, je zábavné a svižné a jako oddechovka ujde. Podle mě je v komediálních scénách film silnější. Ke kladům připočítávám i logické, byť dosti zašmodrchané, vysvětlení. A přesné obsazení Anny Kendrick do role snaživé domácí puťky, Blake Lively jako sebevědomé snobky a Henry Goldinga pro jeho dekorativnost. SHRNUTÍ: Bacha, na samoživitelky v domácnosti, jsou zvyklé poradit si se spoustou problémů. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Blake Lively je sexy a tyhle bad bitches ji prostě jdou, problém ovšem je, že to je tak jediné (nad rámec slušné vizuální stránky) co si z tohoto žánrového mixu odnést. Podivný kousek, který se snaží být originální, nápaditý a šokující a přitom není ani jedno. Anna Kendrick je otravná jak nikdy a tahle odlehčená variace na Gone Girl prostě sama o sobě moc nefunguje. Po relativně slušné první půlce se odhalování záhady přesune z nepravděpodobného k pitomému, člověk tak trochu ztrácí pojem o tom, jak se hlavní hrdinky důležitých věcí vlastně vůbec dovtípila a samotný závěr společně s rádoby vtipnou momentkou adorující hybridy je jako ona tlustá tečka za tím, jak ukázkově potopit celkem zajímavý projekt. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přirovnání k Gone Girl není sice úplně od věci, ale přesto na to jde A Simple Favor vlastně docela jinak. Scénář je dost komplexní, nepředvídatelný a k mému překvapení není nijak přehnaně překombinovaný. Co zaujme především je ale atypický žánrový koktejl plynule přecházející z komedie do thrilleru a nazpět a to prosím hned několikrát. A celé to drží dobře pohromadě a je to zábava sledovat. Jak Annu Kendrick, tak Blake Lively, ze které charisma sebevědomé mrchy vyloženě čiší. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zneuznaný Paul Feig jde ve šlépějích raného Briana De Palmy. Ale nenechte se mýlit - rozhodně se nedrží jen nějaké osvědčené kopírky, zavedený styl několikrát poruší černohumornými vsuvkami a režiséra může těšit, že jeho female thriller rapsodie dosáhla příjemné spletitosti. Je ale zároveň fér kulantně přiznat, že je jej lze prokouknout, ale nechtěl jsem režisérovi kazit radost z povedeného díla. Anny Kendrick je ve filmu nejvíc, promění se v jakousi sympatickou Nancy Drew pro odrostlejší publikum, co investigativně pase po své zmizelé kamarádce, která má určitě značnou auru mysterióznosti. A jelikož má film nepřístupný rating, najdou se i odvážnější scény. Příznivci lehké erotiky však kýženého svlečení u Blake Lively nedosáhnou. Scéna, kdy jde do naha, zde sice je, jenže herečka je snímána jen zezadu a není vyloučeno, že jde o body dublerku. Nesluší se z děje příliš vyzrazovat. Musel bych hodně spoilerovat. Jistě, očekávanými i nečekanými zvraty se nešetří, takže delší stopáž je ideálně zaplněna. Kompaktní ráz ke konci opadl, ale u Feiga je hotový zázrak, že byl v inscenování a postupné konstrukci děje trpělivý, a to film nemá nijak závratné tempo. Nejlepším na filmu je určitě Blake Lively. Její postava a herecké ztvárnění je zajímavý hybatel děje. Jen kostymérky asi dostaly špatné instrukce, neb outfity, do kterých herečku navlékly, rozhodně vkusem neoplývaly. Veskrze jde o příjemný thriller, namixovaný z několika žánrových odnoží. Navíc je cítit určitý nadhled a ne ve všem se to bere smrtelně vážně. 10/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Blake Lively (Emily) trvala na tom, aby její postava nosila obleky. Chtěla tím Emily odlišit od své nejznámější role, Sereny ze seriálu Super drbna (od r. 2007), které jsou obě módními ikonami z Upper East Side. (hansel97)
  • Nejvýznamnější část soundtracku tvoří francouzské písně z 60. let. (ČSFD)

Reklama

Reklama