Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (360)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Anna Kendrick je natoľko dobrá herečka, až dokáže zakryť, že nie je pekná, Blake Lively zas tak krásna a silná osobnosť, že tým kompenzuje svoje herecké nedostatky. Dohromady sú fascinujúce, sexi duo. Najlepšie je pozrieť si Simple Favor dvakrát po sebe; Najprv ho vnímať ako thriller, podruhé ako krimikomédiu. So všetkými detailmi už od letiaceho dáždniku na úplnom začiatku. Francúzsky soundtrack (vrátane Zaz) topka. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na Blake Lively se mi vždycky dobře dívá, takže o estetickou stránku vizuálu jsem obavy neměl a vcelku rychle se ukázalo, že mě nezklame ani scénář. Anna Kendrick si opět střihla jednu z těch trhlých postaviček, které jí tak sedí, a i když jsem se u filmu přímo nelámal smíchy, bavil jsem se velice dobře. Jsem zvyklý, že v závěru téměř každého thrilleru dojde k dějovému zvratu, ale tady jich bylo hned několik a všechny se povedly. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Čauky mamky. Nebezpečná láskavosť je jeden z mála hollywoodskych filmov, ktoré existujú a objavia sa na scéne behom roka, v ktorých je scenár na prvom mieste a všetko ostatné je mu podriadené. To sa fakt nestáva často! Ak by som bol herečka a dostal by sa mi takýto materiál do ruky, podpíšem bez nároku na honorár. Pretože toto je typ príbehu, ktorý vás unáša ako dravá rieka. Je nepredvídateľný, ani zamak netušíte, aký zvrat na vás čaká za najbližšou zákrutou a keď príde, ste možno občas menej prekvapení, lebo ste ho čakali, ale potom je tam plno ďalších zvratov a tie už ste nečakali. O logickosti niektorých z nich mám pochybnosti, ale je to tak chytľavo natočené, že mi to nevadilo. Navyše to má špecifickú atmosféru, kedy máte dojem, že sledujete komédiu a potom sa dostavia veci, ktoré by v pohode obstáli v mrazivom trileri. Vo výslednom efekte neviete, aký žáner ste pozerali, ale viete, že je to jedno, lebo to bolo dobré. Scenár je natoľko dôležitý, že všetko ostatné ide bokom a to prekvapivo vrátane hereckých výkonov Blake Lively a Anny Kendrick. Obe sú síce perfektné, ale zároveň svojrázne. Pochybujem, že si tieto dve postavy obľúbite. Na druhej strane, sú presne také, aké mali byť. Nemali ste si ich obľúbiť. Možno škoda prestrelenej minutáže; skoro dve hodiny sú na konverzačnú vec predsa len o 15 – 20 minút viac, než bolo nutné. Inak mám z filmu pozitívny dojem. Ale zázrak to nie je. A teraz idem robiť gaspačo. Potom vám pošlem recept, oki? ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Blake Lively je sexy a tyhle bad bitches ji prostě jdou, problém ovšem je, že to je tak jediné (nad rámec slušné vizuální stránky) co si z tohoto žánrového mixu odnést. Podivný kousek, který se snaží být originální, nápaditý a šokující a přitom není ani jedno. Anna Kendrick je otravná jak nikdy a tahle odlehčená variace na Gone Girl prostě sama o sobě moc nefunguje. Po relativně slušné první půlce se odhalování záhady přesune z nepravděpodobného k pitomému, člověk tak trochu ztrácí pojem o tom, jak se hlavní hrdinky důležitých věcí vlastně vůbec dovtípila a samotný závěr společně s rádoby vtipnou momentkou adorující hybridy je jako ona tlustá tečka za tím, jak ukázkově potopit celkem zajímavý projekt. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neurážející ženský Thriller od snaživého Paula Feiga, ale za mne bohužel vykrádačka mnohem lepší Gone Girl. Anna Kendrick je takové roztomilé trdlo téměř v každém filmu a dá se říct, že mi nevadí, naopak Blake Lively tu hraje vypočítavou mrchu a opět je šíleně sexy. Film má dobré tempo, občas nabídne humornou vložku a místy je i napínavý. Film také nabídne několik twistů, které však nepřekvapí ty, kdo viděl Gone Girl. Škoda, že to bylo pro mne moc předvídatelné a film nenabídl nic násilného ani převratného, ale tuším, že film je směřován především pro ženské publikum, takže v pořádku.Jako Light Thriller jednohubka to funguje. 65% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy od Darcey Bell, avšak ve spoustě částech se od své knižní předlohy liší. Zejména závěry obou děl jsou naprosto odlišné. (zajda404)
  • Nejvýznamnější část soundtracku tvoří francouzské písně z 60. let. (ČSFD)
  • Blake Lively (Emily) trvala na tom, aby její postava nosila obleky. Chtěla tím Emily odlišit od své nejznámější role, Sereny ze seriálu Super drbna (od r. 2007), které jsou obě módními ikonami z Upper East Side. (hansel97)

Reklama

Reklama