Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí části této adrenalinové akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table se z Johna Wicka stává excommunicado - psanec, který je terčem zabijáků po celém světě. Připravte se na válku! (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (997)

bestlama 

všechny recenze uživatele

Abych udělal veliký dojem na ploutvonožce, co čtou mé komentáře a ctili mě jako svého osobního Boha, tak neuvěříte, ale viděl jsem v kině. Zaplatil jsem si letenku do Londýna, zašel jsem s kámošem do kina u Wembley (zmiňuji to, abyste mi věřili a záviděli) a po kině letěl zpátky. Bravurně bez titulků zvládnuto, protože příběh by pochopilo i šestileté dítě a tudíž není potřeba v konverzačních scénách dávat pozor. Mezitím jsem sledoval imigrantskou skupinu, která po deseti minutách opustila sál a zanechala po sobě několik balíků Nachos (povím vám, nic zábavného). Tímto komentářem bych chtěl pozdravit i následnou rodinu, která s dětmi přišla do sálu zrovna ve chvíli, kdy probíhaly nejbrutálnější scény filmu. Snad si to přečtete. Takže, co bych povídal. Jednoduchá, přímočará, ale silně efektní akce, kvůli které jsem ihned po kině zmlátil partu snědých uprchlíků ve stylu kravata, nůž a osmnáct salt. Vyvolený Neo, Morpheus schovaný v kanále a už mi chybí jen romantická Trinity, abychom dostali Matrix nové generace. Závěrečný cliffhanger je jasný, okatý a už by mohli s tím tempem zpomalit než nám v dalším díle Nea zabijí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

John Wick v prvním díle neskutečně potěšil a nakopnul pomalu uvadající kariéru Keanu Reevese. Druhý díl celou látku posunul ještě dále a opustili jsme prostředí New Yorku a vydali se na chvilku i do Itálie. Celé to navíc opatřil až uměleckým artem a krásnými záběry. Trojka zašla celosvětově ještě o kousek dál, ale bohužel úplně nezvládla příběh. Začíná na mě působit překombinovaným dojmem, přestože akční scény jsou stále na hodně vysoké úrovni, i když na mě tedy nepůsobilo reálně, aby Reeves zmastil dvě indonéské mlátičky. Celou africkou odbočku v ději považuju za ztrátu času, jen proto aby i v půlce filmu byla nějaká akce. Tuším že se sérií, pokud bude nadále bobtnat, to půjde dále z kopce, pokud ovšem neangažuje schopné scénáristy. Tady rozhodně nebyli. 75% ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vypiplaná estetika vraždění. Okay. Co tam máte dál? Hm? Nic? Fajn: jedna postava se zeptala za mne, proč vlastně John Wick lpí na životě. Metafyzická odpověď. Inu dobrá. Film nicméně stejně neospravedlňuje. Takže - ona estetika je dobrá, pár postav též, jakkoli se mi ono bezpohlavní posuzovatel / anděl posledního soudu hnusí, tak mě zvráceně fascinuje. Jedem dál, show must go on. Dle logiky věci se musí přitlačit s kalibrem a okruhem, s kým si to JW vyřizuje. Napadá mě církev, ufo a tak. Ale podle náznaku to bude jen trapný New York. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopada, kdyz vam slava stoupne do hlavy. Zatimco dvojka si brala to dobry z jednicky a vse vylepsila, trojka uz je proste trochu moc. Zase se dal rozviji mytologie organizace, jenze tentokrat uz to je krapet prekombinovany a spis smesny. Zaver druhyho dilu slibuje gigantickou mega akci, ktera se tak nejak nedostavi a je to tak spis jen o jednotlivejch akcnich scenach, ktery jsou sice porad fajn, ale uz se trochu (trochu vic) presouvame od "jeste se tomu da verit" po "John Wick je nesmrtelnej", kde to navic vypada, ze snad kazdej ve meste je zabijak. Reeves je sice porad fajn, ale precejen po treti to samy uz je lehce okoukany, navic ma film dost presvihnutou stopaz. Potesi Berry a je skoda, ze je dost nevyuzita. A Dacascos je jako zaporak fajn, jen to hraje stylem, ze jsem se parkrat bal, aby Reevese spis nepolibil. Furt se jedna o solidni akcni remeslo, jen to proste uz tvurcum stouplo moc do hlavy, nedovedu si predstavit, kam az to chtej dovest v ctvrtym dile. Pro me zustava nejlepsi dvojka. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pan Wick znovu zvedá standard hollywoodské akci. Stahelski a Reeves čerpají ze zdánlivě nekončící studny nápadů. Akce v knihovně, ve stáji, v hotelu i na ulici. Nože, pistole, koně, psi, kniha - cokoliv v rukách Baby Jagy se stává smrtící zbraní a je často využito originálním způsobem. Vyvážené dávkování akce a rozšiřování mytologie dělá třetímu dílu velkou službu a nabízí tak to nejlepší z obou předchozích dílů. Velice osvěžujícím způsobem také pracuje s legendou, kterou Jardani Jovonovich představuje, vždyť hlavní záporáci jsou velkými fanoušky jeho práce. Vedlejší postavy jsou tentokrát hodně silné a vybarvují se vskutku nečekaně. Krásné exteriéry i interiéry, je to jedna velká luxusní přehlídka. Jen tak dál, jen tak dál. Je to velká čest s vámi bojovat pane Wicku. ()

Galerie (234)

Zajímavosti (34)

  • Světová premiéra proběhla 9. května 2019 v Brooklynu. (Varan)
  • Scéna, v ktorej John Wick (Keanu Reeves) rozoberá staré revolvery, aby si z nich poskladal jeden funkčný, odkazuje na scénu z filmu Dobrý, zlý a škaredý (1966), konkrétne na tú, v ktorej si Tuco (Eli Wallach) skladá v obchode vlastný, ideálny revolver. (ČSFD)
  • Podtitul je odvozený z latinského „Si vis pacem para bellum“ – „Chceš-li mír, připrav se na válku“. Tuto větu řekl i Thomas Jane (Frank Castle) ve filmu Kat (2004). (CrypzzXD)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

09.10.2019

Líbila se vám Halle Berry ve trojce Johna Wicka a těšili jste se, že s ní dostanete v budoucnu další film? Tak to vás zklamu. Akční série John Wick se sice dočká spin-offu, dokonce opravdu ženského,… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama