Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí části této adrenalinové akční série má super zabiják John Wick (Keanu Reeves) v patách celou armádu lovců odměn usilujících o získání 14 miliónů dolarů vypsaných na jeho hlavu. Poté, co porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů High Table se z Johna Wicka stává excommunicado - psanec, který je terčem zabijáků po celém světě. Připravte se na válku! (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (997)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že to napíšu, ale John Wick 3 má… ehm… moc akce. Chad Stahelski natočil fenomenální akční nářez, který většinu stopáže sype z rukávu krásné lokace a realizuje na nich bezchybné likvidační balety. V poslední půlhodině se ale těžkotonážní hollywoodský biják překlopí v čistě asijskou vybíjenou, která potěší fanoušky Raidu a… otestuje trpělivost všech ostatních? I já bych ve finále maličko stříhal, protože se tu (navzdory geniální choreografii a píli všech zúčastněných) přeci jen přešlapuje na místě. Třetí Wick je tak sice nejlepší díl série a opravdový akční svátek, paradoxně by mě však potěšilo, kdyby Stahelski na konci trochu ubral na kaskadérských hodech a přidal na skvěle rámovaném příběhu. (8/10) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou ve filmu stěžejní dvě věci – nápady a atmosféra. A obojího má John Wick 3 na rozdávání. Při scénách v New Yorku jsem si připadal, jako by Blade Runner splodil dítko s frenetickou akcí typu Hard Boiled. Opravdu dlouho nepamatuju tak nádherně nasvícený, atmosférický, obrazově výživný akční kousek, který by v kontaktních bojových scénách tak překypoval nápady, a ještě k tomu tak fantasticky ozvučený, že cítíte každý úder a slyšíte rozdíl, když Jonathan střílí z Magnumky a pak přejde k brokovnici s jejími typickými dutými zvuky. A ještě jednou musím zopakovat to stěžejní slovo – nápady!! Nikde jinde, v žádným jiným filmu, jsem neviděl tak invenčně použitou sílu koní, v žádným jiným filmu jsem neviděl tak dobrou bojovou scénu s nožemi (konkurovat by tomuhle mohla snad pouze kuchyňská scéna v Evansově The Raid 2) a zároveň blahořečím cvičitelům pejsků, ti co tam předváděli, to je na dlouhý potlesk. A víte, čekal jsem, že dějově to bude převařený čajíček, ale i v tomhle ohledu to dávalo smysl a ta mytologie, se svými zákona a pravidly, které nelze překročit, má cosi do sebe a baví mě. A Keanu Reeves? Jeho kondici v 55-ti letech obdivuju, já když se potřebuju dostat do 2.patra, raději jedu výtahem a on tady seká fyzicky náročné hmaty jak na běžícím pásu a to je o 8 roků starší :o) Těším se na čtyřku, sem s ní! ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

S postupem času se John Wick vyvinul v sérii, která má stejný kultovní předpoklad, jako třeba Sharknado. Tvůrci si totiž konečně uvědomili, jak důležité je nebrat se vážně a udělat z Johnatana až nemožně silnou postavu (posouvají to ještě na vyšší úroveň, než jsme byli zvyklí třeba u Stalloneho, nebo Schwarzeneggera). Díky tomu si můžete užívat neutuchající přísun delikátní akce a do očí bijící nesmrtelnosti hlavních hlavních postav. A tomuto pojetí se podřizuje naprosto všechno. Když už se třeba objeví protivník, který by nedej bože mohl Wicka sejmout, scénáristé neskrývají samoúčelnou potřebu postavy "překreslit" tak, aby mohl souboj co nejdéle pokračovat. Navíc je nezpochybnitelně pozitivním aspektem snímku to, že se lokace a styl jednotlivých sekvencí mění dostatečně rychle na to, aby vás ta neustálá akce nepřestala bavit. Od nožů, přes koně, Spider-Dogs a podobné "kreace". Všichni zúčastnění navíc moc dobře ví, co vlastně chtějí točit a na filmu je to znát. Bez zbytečností jdou přímo k věci. Pojetím jde díky tomu asi o nejlepší díl série (aspoň teda pro mě). Pokud by tímto filmem byla série uzavřena, vůbec bych se nezlobil. Ale tvůrci mají asi jiné plány, takže jsem velice zvědavý, co budou vymýšlet dále... U hodnocení jsem na rozpacích mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Uvidíme časem, jestli tu nejvyšší přidám. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vypiplaná estetika vraždění. Okay. Co tam máte dál? Hm? Nic? Fajn: jedna postava se zeptala za mne, proč vlastně John Wick lpí na životě. Metafyzická odpověď. Inu dobrá. Film nicméně stejně neospravedlňuje. Takže - ona estetika je dobrá, pár postav též, jakkoli se mi ono bezpohlavní posuzovatel / anděl posledního soudu hnusí, tak mě zvráceně fascinuje. Jedem dál, show must go on. Dle logiky věci se musí přitlačit s kalibrem a okruhem, s kým si to JW vyřizuje. Napadá mě církev, ufo a tak. Ale podle náznaku to bude jen trapný New York. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopada, kdyz vam slava stoupne do hlavy. Zatimco dvojka si brala to dobry z jednicky a vse vylepsila, trojka uz je proste trochu moc. Zase se dal rozviji mytologie organizace, jenze tentokrat uz to je krapet prekombinovany a spis smesny. Zaver druhyho dilu slibuje gigantickou mega akci, ktera se tak nejak nedostavi a je to tak spis jen o jednotlivejch akcnich scenach, ktery jsou sice porad fajn, ale uz se trochu (trochu vic) presouvame od "jeste se tomu da verit" po "John Wick je nesmrtelnej", kde to navic vypada, ze snad kazdej ve meste je zabijak. Reeves je sice porad fajn, ale precejen po treti to samy uz je lehce okoukany, navic ma film dost presvihnutou stopaz. Potesi Berry a je skoda, ze je dost nevyuzita. A Dacascos je jako zaporak fajn, jen to hraje stylem, ze jsem se parkrat bal, aby Reevese spis nepolibil. Furt se jedna o solidni akcni remeslo, jen to proste uz tvurcum stouplo moc do hlavy, nedovedu si predstavit, kam az to chtej dovest v ctvrtym dile. Pro me zustava nejlepsi dvojka. ()

Galerie (234)

Zajímavosti (34)

  • Dvojice psů je plemeno belgického malinoise. (Duoscop)
  • Scéna, v ktorej John Wick (Keanu Reeves) rozoberá staré revolvery, aby si z nich poskladal jeden funkčný, odkazuje na scénu z filmu Dobrý, zlý a škaredý (1966), konkrétne na tú, v ktorej si Tuco (Eli Wallach) skladá v obchode vlastný, ideálny revolver. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 75 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

Ženský spin-off Johna Wicka má režiséra

09.10.2019

Líbila se vám Halle Berry ve trojce Johna Wicka a těšili jste se, že s ní dostanete v budoucnu další film? Tak to vás zklamu. Akční série John Wick se sice dočká spin-offu, dokonce opravdu ženského,… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama