Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Pepa (Michal Suchánek) od útlého věku čeká na to, až začne ten opravdový a šťastný život. Ve školce nebyl oblíbeným dítětem paní učitelky, ve škole s ním nikdo moc nekamarádil. Na gymnáziu patřil mezi vyložené outsidery. Dlouho mu trvalo, než se osamostatnil, našel si práci, ženu, založil rodinu. V současnosti pracuje jako obyčejný úředník, který žije se svou ženou Zdenou (Petra Špalková) a dospívající dcerkou Zdeničkou (Natálie Grossová). Každý týden chodí s manželkou hrát karty ke svému dobrému kamarádovi Tondovi (Filip Blažek) a jeho ženě Jarmile (Alice Bendová). Zdá se, že Pepovi nic nechybí a vede obyčejný, ale šťastný život jako celá řada jiných lidí. Možná ale, že to není život, o kterém snil. A možná, že ho čeká život úplně jiný. Přijde opravdu ten správný zvrat v jeho životě, když k němu do kanceláře nastoupí nová kolegyně mladá a krásná Pavlína (Alena Doláková)? Nebo když potká svou vysněnou krásku (recepční - Anička Stopnická), kterou občas sleduje dalekohledem a díky které dokáže uniknout alespoň na chvíli z nudné a stereotypní reality jeho běžného života? Paralelně s životem Pepy se nám otevírá i život již zmíněné recepční Ireny, která v soužití se svým přítelem Emanem (Martin Pechlát) není úplně šťastná, avšak stále se snaží otěhotnět. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Záměr scenáristů Jána Nováka a Jaroslava Sauera je přitom jasný. Suchánkův odstrkovaný podpantoflák Pepa má v divácích vzbudit lítost, protože všechno špatné, co se mu kdy přihodilo, podle něj nebyla jeho vina. Soucit se však hledá poměrně těžko pro postavu, která si po večerech prohlíží tajně pořízené fotografie své dvacetileté sekretářky a následně nad nimi masturbuje ve sprše. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně bych Pepu neodsoudil za to, že žije dost neortodoxním životem. Holt, někdo to tak má. A že to má zrovna Pepa, a že o něm zrovna vypráví tento film? Film musí ukázat nějaký extrém. Kdyby ukazoval průměr, tak na něj každej zapomene a možná si na něj už ani nevzpomene. První půlka filmu byla ostatně docela i fajn. Období komunismu mi tu momenty připomnělo komedie z přelomu tisíciletí, kteří si z komunistů neustále utahovaly a utahují dodnes. Jakmile se ale příběh přehoupne do současnosti, která ukáže, kam až unylý Pepa se životem zašel, tak příběh přestane tak nějak fungovat. Suchoš je dobrej, což o to. Horší je to s některými Pepovými názory, které z Pepy udělali to, co v současnosti je. Někoho to tu, podle komentářů, uráží, mně zrovna ne. Bohužel i takoví lidé mezi námi jsou. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistej, co je tenhle film zač. Respektive, dá se předpokládat, že kdejakej zoufalej Pepík si u nejedný scény řekne "hahaha, to je debil, ten je horší než já, hahaha", ale dál? Hodina a půl pozorování neschopnýho blba a tuctových lidských kreatur může bejt super, pokud 1) to bude sranda 2) blb se dočká rozhřešení 3) celý to povede k nějaký reflexi, co já vim. Pepa se narodí, je celej život neschopnej, Pepa umře.. tečka. ORLY??? To je celý? Co to je, zfilmovaná výmluva za neschopnost vzít svuj život do vlastních rukou? Kde je ta komedie? Kde je to drama? Nebo kde je ta tragikomedie, která to nejspíš měla bejt? Herci jsou jinak super, ne že ne, typově sednou výborně. A vlastně mě nějakým zvráceným způsobem bavilo čekat, zda se v tý záplavě bezradnýho looserství objeví něco, co se bude dát považovat za výhru (spíš pro diváka, než pro Pepu). Úplnej závěr docela fajn, špetka škodolibosti a nadhledu v jednom... jen těžko říct, zda v tomhle drbání bříška všech neschopů není trochu kontraproduktivní. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Cos to udělal, Pepíku?“ a nebo spíše „Cos to udělal, Honzíku?“. Jan Novák má ambice přiradit k pánům Troškovi či Magnuskovi a stát se dvorním miláčkem zdejšího osazenstva. Tohle prostě NE! A je úplně jedno jestli mělo jít o komedii, drama a nebo tragikomedii….takhle se film nedělá. Když už nejsem obdařen od filmového boha a ani nemám k ruce pořádný scénář, tak vsadím na estrádního komika Suchánka, ona to bude sranda jako v Tele Tele….ale takhle to bohužel nefunguje! Dejme tomu něčeho schopná linka příběhu, ale totálně z prdele podaná. Dokonce jsem tady četl komentář o nešvaru hodnotit neobjektivně…..tak bohužel, tohle není ten případ. Pepa je tragický o to nejenom jako postava, ale především jako film o něm. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kolik lidí to tady vnímá jako komedii, ja to spíš vnímal jako tragikomedii s velkou dikcí na slovo tragédie a to nejen k postavě Pepči, nevěděl jsem jestli mě ho má být líto čistě z chlapské sounáležistosti a nebo prostě jakej chleba si upečeš, tak si pak sežereš, Pepíčku, ale tragický tam byly snad všechny postavy. Mě to přišlo docela trefný, spokojenost. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se v menších rolích objevili i dva čeští youtubeři – Vladimír Kadlec (VladaVideos) a Petr Kraus (peeetaaaTV). (Stanley619)
  • Malou roli Pepova spolužáka si zahrál Lukáš Kunz, který je jinak známý pro účinkování v pěveckém vystupování pro děti Štístko a Poupěnka. (Timak)
  • Ve filmu jsou použity záběry z výstavy Paneland: Největší československý experiment v Moravské galerii v Brně (proběhla od listopadu 2017 do března 2018). [Zdroj: filmovyprehled.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama