Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (22)

Marze 

všechny recenze uživatele

Upovídaný film zkoumá důležité chvíle pop kultury prostřednictvím postavy muže. Ale tvůrci si ukousli větší sousto, než dokázali sežvýkat. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý nezaujme hereckými výkonmi, či geniálnym scenárom, no pokiaľ vás zaujíma odkiaľ sa zobrali mená ako Chevy Chase, Bill Murray, celkovo prví komici a scenáristi z SNL, či známe komédie zo 70/80. rokov, pokojne sa doňho pustite. Takmer až dokumentárnou formou vyrozprávaný príbeh chlapíka, ktorý "navždy zmenil humor" vás nakoniec chytí a to ešte neviete, že skrýva eso v rukáve, ktorým vás na konci dostane. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Polodokumentarni a sebeshazovazčný styl tomu filmu prospívá, vzhledem k tématu, ale strašně frčí. Takže je z toho nakonec jen sled scén, které jsou sice zajimavě pospojované, ale ve výsledku nic neuvízne. Mohl to být takový šílenější Muž na měsíci, ale je z toho jen takové nedodělané torzo. Jakoby tvůrci vzali dokumentární styl doslovně a celý film natočili pod vlivem různých drog,takže pokud vy drogy v žílách nemáte, nebude to moc platné. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Tu bizarnost, chrlení vtipů a nápadů, nenásilnou čtvrtou stěnu, atmosféru sedmdesátek a cestu do zákulisí začátků Saturday Night Live, National Lampoons a tak nějak základů tohohle typu humoru, to musím ocenit. Film je plný známých jmen, ale ne tváří, což je celkem zábavné, pozorovat jak by asi vypadal mladý Chevy Chase, nebo Ivan Reitman. Casting je velice přesný a nápaditý. Em Rossum potěšila. Jinak se jedná o tak rozháranou formu vyprávění a chrlení gagů, že to určitě každému nesedne. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Humor Davida Waina je velmi specifický a ujetý a naštěstí se ho ve svém prvním filmovém životopisu nevzdal, neboť jeho styl je pro tuto látku jako dělaný. Je osvěžující vidět biografický film, který se i přes komické pozadí postav nesnaží působit vážně a naopak se šílenosti jejich života plně oddává a je tak čistokrevnou komedií. K humornému přístupu přetavenému ve spoustu vtipných momentů si přidejte osvěžující a funkční meta vyprávěcí přístup a máte před sebou netradiční film, který má ještě ke všemu špičkově obsazené herce, kteří se zhostili rolí mnoha známých komiků, kteří se dočkali velké slávy, což filmu jen přidává na atraktivitě. Lahoda. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

O tom ako vznikol najlegendárnejší humorný časopis USA, o tom, že nemusíte byť vôbec krásavec, aby ste mali kopec nádherných žien, no hlavne o tom, že život profesionálneho komika ja v mnohých prípadoch viac tragédia ako komédia. A Futile and Stupid Gesture je malý projekt, ktorý absolútne podplával pod radarom tuzemských filmových fanúšikov. Tento film však trpí práve predovšetkým svojou malosťou. Naliať do toho poriadne prachy, prizvať schopného režiséra a zopár zvučných hereckých mien, mohla to byť chuťovka na pohľadanie... Ale opak je pravdou. Scenár, dialógy ani herci ma nijak mimoriadne nepresvedčili a skutočnosť, že som sa pri filme s označením "komédia" ani raz dobre nezasmial je pri hodnotení zásadná. A pri tom je to námet, ktorý sa dal spracovať mimoriadne vtipne s množstvom satiry, irónie a nadhľadu. O to všetko sa síce tento snímok snaží, a v určitých momentoch aj úspešne, ale ako celok to vôbec nepôsobí nijak extra vtipne ani originálne... Snaha bola, ale mňa to po príbehovej stránke (až na málo výnimiek) minulo.... 55 %!! ()

Roman.Caesar 

všechny recenze uživatele

Parádní snímek přesně podle mého gusta. Přirovnat mohu jen k Muži na Měsíci, což je moje topovka. Musím vyzdvihnout i herecký výkon Willa Forteho, jehož znám jinak jen ze seriálu Last man on Earth, kde hraje stejným stylem, avšak v tomto snímku vyznívá mnohem lépe. Pokud vám National Lampoon nebo Caddyshack něco říkají, určitě se na to podívejte. Ostatní se ale jistě zasmějí taky, i bez znalosti souvislostí. Za mě 90 %. A teď se musím znovu podívat na Muže na Měsíci. ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Pro mě spíš poučný film. O historii National Lampoon jsem nic nevěděl až na to, že to bylo uvedeno u originálních názvů těch různých Prázdnin s Chevym Chasem. Po zpětném dostudování wiki a dalších článků to ale vypadá, že film se dost věrně drží skutečnosti. Kdo chce vidět počátky americké komediální revoluce, která proslavila Murrayho, Chase, Belushiho a dala vzniknout i Saturday Night Live, neměl by si A Futile and Stupid Gesture nechat ujít. BTW: Že skoro padesátník Will Forte hraje mladého studenta Harvardu je ve filmu velmi vtipně vysvětleno. :) ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jako film o historii National Lampoon poučné. Například jsem vůbec netušil, že pánové vydali parodii Bored of the Rings. Má to jen drobnou vadu, gagy a vtipy samotného snímku nejsou tak vtipné, jak původní Lampoon. Jo, a mladí herci těžko mohou suplovat skutečné legendy (Chase, Murray, Belushi). Přesto příjemné. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Tragický příběh zakladatelů National Lampoon, zabalený do energické komedie, plné barev, divných lidí, kokainu a prolomených čtvrtých zdí. A Joela McHalea hrajícího Chevyho Chase. Nic, co by vám na delší dobu utkvělo v hlavě, ale budete se smát, možná budete i plakat a nakonec vás to zahřeje u srdce. Z produkce Netflixu rozhodně solidní začátek roku. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vtipný a svižný polodokument o zrodu jednoho amerického fenoménu. Sice dobré polovině vtipů a narážek jsem nerozuměl, protože neznám tak dobře americké prostředí, i tak je toho k pobavení dost. Kalsická ukázka, že slávu a peníze ne každý unese. Chlast, koks a deprese může i úspěšného člověka dohnat k tragickým koncům. Bonus pro mne - Emmy "Fiona" Rossum! Moc hezká! ()

markyzgero 

všechny recenze uživatele

nehumorná pocta nevtipnýmu humoru. gagy, slovní hříčky a dělání bordelu na pohřbu patří na samotný dno už minimálně třicet let. btw člověka, kterej neustále hláškuje, nakopat do koulí po 5 minutách. a national lampoon? kromě caddyshack zapomenout. nazdar ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Chevyho Chase znám z dětství, jeho prázdninové komedie jsou pro mě stále humorem číslo jedna. Ale další souvislosti už jdou mimo mě. Snad proto jsem si film neužil tak, jak bych asi měl. Připadal mi místy značně ujetý, místy zase jen popisně životopisný. Takže průměr. ()

ollie24 

všechny recenze uživatele

Překvapení z nabídky Netflixu, které podává skvěle zrežírovaný příběh zakladatelů časopisu National Lampoon, ze které vzešlo několik velkých hvězd americké televizní a filmové komedie. Nezdá se, ale dostane se vám pod kůži. ()

Hall900 

všechny recenze uživatele

Celej biopic je vlastně jeden velkej joke na diváka.  Takže jo. Už tímhle originálním nápadem mi určitě utkví v paměti.  Vážně byl Caddyshack tak špatnej?? ()

Reklama

Reklama