Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V úvodní epizodě je v noci z protějovské pošty ukraden bankomat. Strážmistr Topinka se vrhne se zápalem sobě vlastním do pátrání po zlodějích. Po několika neúspěšných pokusech o dopadení pachatelů je to nakonec paradoxně Irena, sestřička doktora Elingera, která Topinku navede na správnou stopu. A dá mu tak šanci předvést se i před kolegy z ostravské kriminálky. A to doslova. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je čirá crazy komedie a jako taková mě dostala a nesmírně potěšila a to prakticky od prvního záběru. Mikuš je se svou zvláštní umanutostí, perfekcionismem a zároveň nepraktičností naprosto fantastický, ostatní herci mu přihrávají nesmírně zdatně a celý děj, až na několik menších zaškobrtnutí, téměř nemá slabá místa. Jestliže něco nechápu, tak snad jednině chladné přijetí zde... Celkový dojem: 80% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V těch pár dílech doktora Martina, co jsem kdysi viděl, mi postava strážmistra Topinky přišla hodně zoufalá, takže jsem k tomuhle seriálu přistupoval docela s obavami. První díl ale nebyl až taková hrůza, jak jsem čekal. Přesun z vedlejší do hlavní role si vyžádal určité znormálnění postavy, což jí docela prospělo. Párkrát jsem se i zasmál, což ale bohužel kompenzovaly některé vyloženě trapné scény. A ani sklepácká vsuvka zrovna moc nepobavila. ()

Reklama

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a byl jsem celkem příjemně překvapen. Líbí se mi 'odlehčený' styl vyprávění, i když samozřejmě to není žádná extratřída a tempo vyprávění někdy docela dost kolísá (zde zvlášť na konci). Ale i tak docela fajn oddechovka, která neurazí (a to se mi u českých seriálů často nestává). ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po veletrapné Záhadě v Beskydech jsem se seriálu hodně bál, ale tentokrát dokázali tvůrci vybalancovat tu hranu, za níž už by příběh a chování strážmistra sklouzly do trapnosti. Toho jsem se vlastně bál nejvíc, že Topinka bude stejně jako v „Beskydech" za trpného a dementně se chovajícího otloukánka, který je zde jen proto, aby si z něho každý dělal srandu. Naštěstí zde projeví svůj úsudek i schopnosti vcítění se a jednotlivé scény jsou skutečně vtipné. Vložený seriál s Hanákem a Nebřenským o praní peněz mne tentokrát taky bavil. Možná se mu časem rovněž dostane vlastního seriálu? Dvakrát třikrát jsem se u tohoto dílu dokonce nahlas smál - zvláštní, jak jde dělat humor bez fekálností a sprostých slov, a stejně funguje. (Řeknete mi, až mi budete dávat injekci? - Řeknu. Teď.). A potěšilo mne samozřejmě i cameo Donutila a nutno říct, že i Boková zde hraje poměrně slušně, i když nejvíc svýma očima. A ostatně mne pobavila i ta scéna v hospodě, takže nakonec, když tak nad tím přemýšlím, dám místo tří čtyři hvězdy. Sice se to chvílemi táhne a některé scény jsou jen na výplň, ale zas ta beskydská příroda je nádherná - a subplot s jezevci ji jen doplňuje. A jak tu někdo psal, celé vysvětlení a vyšetřování je stokrát logičtější než třeba u Dámy a Krále. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidé v Protějově si zvykli na to, že zde stačí hlídat pořádek místní jednoduchý dobrák (slovy majora z Ostravy idiot) Topinka. Ten se vrhl na vyšetřování velkého zločinu. Indicie mu padaly samy do klína, až překvapil kriminálku i pachatele. Že je idiot se ale opět ukázalo na konci. Vedle Bartošky je tento stav inteligence ještě více patrný. Parodie na jedno zhlédnutí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Majitel autoservisu Josef Chvojka (Jiří Ployhar) má v policejní databázi rodné číslo, kde u měsíce je číslo zvýšeno o 50. To ale mají v Česku ženy. Je zde uvedeno datum narození 16. 4. 1976, herec Jiří Ployhar se narodil 18. 4. 1976. (rakovnik)

Reklama

Reklama