Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi tu budem písať to, čo si myslí väčšina, čiže budem konštatovať fakt, že Chrobáci boli veľkí sympaťáci. Pre mňa to bolo dosť prekvapenie, pretože ich uniformy a v podstate ani ich hudbu príliš nemusím. Lester využil vhodnú dobu a natočil presne to, čo ich fanúšikovia očakávali. Prekvapivo je to zábava aj po takmer 40tich rokoch. Ťažký deň pre Beatles, skvelá hodina a pol pre diváka, ktorý nutne nemusí byť ich veľkým fanúšikom. A možno sa ním nakoniec po tomto filme stane. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Asi je dobře, že Lester & spol. dostali na natočení a sestříhání od United Artists jenom měsíc, aby film ještě stihl vydělat, „než módní vlna kolem Beatles opadne“. Při delší době na přípravu by možná výsledek nepůsobil tak bezprostředně – viz Help!, který má ale zase jiné půvaby. — Krom muziky mě vždycky nejvíc fascinoval Ringův útěk v montérském plášti s foťákem, to bylo tak nějak ještě svobodnější než pobíhání po poli a mávání rukama. A pak samozřejmě Paulův „very clean“ děda. — A mimochodem: Za bolševika, to ještě před každým filmem dávávali týdeník, jsem Perný den viděl v kině dvakrát s delším odstupem; i když týdeníky obíhaly kina nezávisle na filmech, před Beatles „náhodou“ pokaždé šel díl věnovaný holocaustu plný brutálních záběrů z koncentráků, snad aby na nás toho pocitu lehkosti nebylo příliš mnoho najednou. ()

Reklama

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

K čemu by byl příběh, když máte písničky? Perný den nenabízí víc než zachycení zábavného skotačení čtyř ústředních protagonistů na cestě do Ameriky, proložené nesmrtelnými hity z jejich prvních tří alb. Tento film, nacházející se z dnešního pohledu na pomezí tří a čtyř hvězd, lze nejlépe označit slovy milý a neškodný. Někteří lidé ovšem mohou považovat za nesympatickou postavu starého provokatéra Wilfrida Brambella, jehož příšernou zubní protézu má matka výrazně zkritizovala. A ona je zubař, takže se vyzná! ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Výborný, prakticky dokukmentární film o nejslavnější hudební skupině všech dob. No, ono to zase tak dokumentární neni, ale dozvíme se o členech skupiny přece jen o něco víc, než jen jejich hlasy při zpěvu. Jako film to zase takovou hodnotu nemá, ale samotná muzika je tak hodnotná a film natolik zvěční, že není jiné možnosti, než dát plný počet bodů. Je to na hraně, ale 5* je oprávněných, alespoň z mojí strany. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Vynikající pozvánka do dobového světa Brouků, kde každý den byl právě ten hard day’s night: Hystericky poblázněné fanynky na každém rohu, cesta tam, zpátky a zase tam a onam a zpátky vlakem i vrtulníkem, tiskové konference s nejapnými otázkami, jedno vystoupení za druhým a jedno lepší než druhé, no prostě George, Ringo, John a Paul v nejlepší formě. Už od uvodních slov „It’s been a hard day’s night and I’ve been working like a dog…“, je snímku předurčeno skvělé svižné tempo, kterému nedochází ani na chvíli dech a výborně tomu napomáhá právě ono nekomerční zpracování, i když o komerci původně šlo, a taky skvělé namíchání s hudbou beatlů, jako už zmíněné A Hard Day’s Night, All My Loving, Can’t Buy Me Love, I Wanna Be Your Man a další. Na druhou stranu, kde by film byl bez Paulova clean-looking dědečka „Lorda McCartneyeho“? Právě on rozvíjí neustálé zápletku do stále lepších a lepších pozicí a posouvá snímek na rozhraní vyborné grotesky s hudebním a filmovým uměním. No prostě beatly prachy moc nezajímaly, protože jim neuměly koupit lásku a to je dobře! ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Režisér Richard Lester využíval pro davové scény početných skupin fanoušků, kteří dostali za účast symbolický honorář. Důležitější pro ně bylo (jak Lester podotkl), že se dostali do blízkosti svých idolů. Režisér jim dal jedinou instrukci: "Snažte se je chytit." Efekt to mělo takový, že se členové The Beatles hordy fanoušků skutečně báli a při odjezdu vlaku dokonce vynervovaný George Harrison pohrozil Lesterovi pěstí. (Robbi)
  • Natáčelo se mimo jiné na následujících místech: Hřiště v Thornbury Playing Fields v Isleworthu. Kovové schodiště v Hammersmith Odeon. Procházka Ringo Starra se odehrála u Temže. Onu elegantní dámu poslal Ringo do jámy v Lakeside. Diskotéka proběhla v prostorách londýnského klubu Les Ambassadeurs (The  Garrison). Ringo měl pár nepěkných výstupů v hospodě na Turks Head v Twickenhamu. (Robbi)
  • McCartneyho dědeček na policejní stanici zmíní slovo "bridewell", což je anglický slangový výraz pro vězení. (EbiGuetta)

Reklama

Reklama