Reklama

Reklama

Pásky z Nagana

  • USA The Nagano Tapes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Olympijský hokejový Turnaj století v Naganu 1998 trochu z odstupu a nadhledu v dokumentu Ondřeje Hudečka. (Česká televize)

Diskuze

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Castrator

No pridaval jsem k tomu nejake dalsi informace, ktere uz hodne lidi dnes nevi. Je to snad uz 20+ let. Coby vyrostek jsem nejakou dobu zil v podstate jen hokejem, tak myslim, ze mam dobre znalosti a informace (z te doby, ani omylem nic po roce 2010).

Me prispevky neznamenaji automaticky, ze bych s tebou polemizoval ci ti neco vyvracel. Ber to jako doplneni. Peace:)

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Ja jinak povazuju za velky uspech se vubec takovym mocnostem jako Kanada, Rusko (potencialne USA) s mnohem vetsi populaci a obecne vetsimi moznostmi vyrovnat. Tim hure ze jsme se trhli se Slovaky od sebe a oslabili se ve sportu potencialne o 1/3. Bylo vcelku jasne, ze to nepotrva vecne, nase generace zestarla a Kanada opet jednou adaptovala modernejsi styl hokeje stejne jako kdyz se kdysi prizpusobovala Sovetum. Nejvetsi rozdily jsou dnes videt v juniorech... Jsme holt mali a hokej u nas je pekne drahy. To je jako s Belgii ve fotbale ted, zlata generace ma 2-3 sampionaty na to neco urvat, ale drive nebo pozdeji nepochybne zapadne do nadprumeru.

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Castrator

Njn, Kanada proste v 90s stagnovala, jejich hokejove pojeti trochu zastaralo. Nebylo to jejich nejlepsi obdobi, jak jsem psal. USA mely skvelou generaci, sam rychly bruslar a spousta strelcu a osobnosti. Ale Cesi meli holt posledni skvelou generaci, ktera jeste vyrostla na dorosteneckym hokeji skoro zadarmo za komancu, vylepsenou o dve megastar, Jagra a hlavne Haska.

Cely ten turnaj nakonec jako obvykle rozhodovaly vlastne drobne kraviny jako pouze 10timinutovy overtime s najezdy a par nestastnych teci, volba najezdu apod. To a samozrejme Hasek, zcela bezpochyby nejvetsi duvod zlate medaile a mozna nejdulezitejsi vliv jakehokoli hrace v historii velkych hokejovych turnaju. V te dobe to byl nejvyznamnejsi hrac cele NHL (byt si to nekteri Kanadani dodnes nechteji priznat).

Na slovickareni kolem medaili snad ani nema cenu reagovat, holt jsi proste typem cloveka, ktery se chyti cehokoli. Wikipedii si umi otevrit kazdy, pridej nejaky hlubsi argumenty...

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Castrator

Gretzky potazmo cela "zlata generace" z boju proti Sovetum v 1980s (a zlata je zde dost subjektivni hodnoceni, objektivne lze snad rici, ze byla vyjimecna diky Gretzkemu a Lemieuxovi, tedy dvema nejlepsim hracum historie) nic nevyhrala, protoze se na OH budto nikdy nedostali (jako Coffey nebo Messier), nebo pouze coby veterani za zenitem (jako Gretzky nebo Bourque, i kdyz RB byl vlastne na spickove urovni bez vykyvu pres 20 let).

Samozrejme Canada Cup mel velky vehlas, a to prave kvuli tem duelum CAN - SSSR. V Cesku je polozapomenuty, protoze jsme se tam vetsinou zas az tak nepredvedli... Podle me ta era z hlediska tymu patrila spise Sovetum, na to, ze odehrali skoro vsechny velke zapasy s Kanadany venku a ze se skoro vzdy (nebo uplne vzdy) pripadne rozhodovalo v overtimech, coz sovetsky system v podstate neznal, tak odvedli skvelou praci (antirusky bias stranou). Tedy buhvi, jak by to s Gretzkeho medailemi hypoteticky dopadlo, ale to uz se nedozvime.

Turnaj stoleti je udalost zejmena pro nas, pro ostatni to je blooper stoleti a neco, na co se snazi zapomenout:) Ale spolu se Summit Series to byl bezesporu nejvetsi turnaj stoleti z hlediska coverage a ocekavani apod. Niceho vetsiho se jako Cesi pravdepodobne hned tak nedockame, ale celosvetovou pamatku bych z toho zase nedelal. Vzdyt tvurcum tohoto jinak vazne skveleho dokumentu dalo peknou fusku do nej vubec dostat par tehdejsich Kanadanu a Gretzkeho nesehnali vubec (umim si optikou ostatnich narodu predstavit tu nesmyslnost ucinkovani v takovem poradu). 

Velikost Nagana castecne spociva i v tom vitezstvi outsidera, ktere okorenilo uz tak super olympiadu, poprve v historii okoreneho top-tier hokejem (i kdyz se v te dobe nehral buhvi jak ofenzivni nebo ultra pohledny hokej, vsude samy hakovani, past ve strednim pasmu a golmani jako hory chranicu). Kdyby to vyhrala Kanada, neni to pro ni vice nez Salt Lake City nebo Vancouver. Takhle z toho bylo skoro neco jako Lake Placid.

Jinak muj kompletni text nebyla nutne reakce na tebe, vzdyt ve druhem prispevku te ani necituji.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ještěřák

Já snad někde píšu o důvodech, že se tu vyprazdňuješ na téma proč? Já snad píšu, že nějaké jiné generace nebyly slavné, že píšeš, že tou slavnou generací byla spíš nějaká jiná? 

 

Rozepíšu to:

Gretzky jako hráč olympijské zlato nemá. Lemieux ano.

Fakt, fakt. Ne blbost. 

Ani jeden nemá zlato ze ZOH v Naganu, tzv. turnaje století.

Fakt, ne blbost.

Na Světovém poháru dva roky nazpět dostala Kanada na prdel, prohrála s Američany ve finále.

Fakt, ne blbost.

Silná a slavná generace nikdy nic jako Kanada (tým, ne jednotlivci) nevyhrála. 

Samozřejmě myšleno v kontextu olympijských her, ale měl jsem byl přesnější. To jediné by stálo za opravu. A nevyhrála. Ať je braná generace kterákoliv. 

Jinak, z Canada Cupu nemá zlato nikdo, tam se medaile neudělovaly. Canada Cup zvuk ani věhlas olymp. her, o kterých se tu vede řeč (od Nagana výš) ani náhodou neměly, to by se pak o ZOH 98 nemluvilo jako o turnaji století, že jo, byl by to jen další turnaj věhlasu Canada Cupu, což nebyl. 

Napsal jsi ještě pár dalších kokotin, ale nebudu ti je brát, hokejový pseudoexperte.

na příspěvěk reagoval Ještěřák

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Ještěřák

Je moc fajn, že Gretzky olympijské zlato jako hráč nemá a Lemieux ano. Je moc fajn, že ani jeden nemá zlato z tzv. turnaje století. A taky je moc fajn, že dva roky předtím dostala Kanada na prdel ve Sv. poháru. Ta silná a slavná kanadská generace plná hvězd, těch největších v historii kanadského hokeje, nikdy nic jako Kanada nevyhrála. Salt Lake City byly už jenom zbytky.

 

Napiš mi, co konkrétně tam je hloupost a k čemu se tím svým elaborátem vyjadřuješ. 

na příspěvěk reagoval Ještěřák

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Tehdy to byla takova doba, kdy jsme se skvele trefili do urcite krize velmoci.

Rusakum pomalu dohravala ta skvela generace 80. let co hrala v Detroitu. Ruska federace resila jak zabranit tomu brutalnimu odlivu do Kanady (daleko pred vznikem KHL), protoze meli zato, ze Rusaci odchazeli do NHL predcasne a nedostatecne vyspeli (tedy ze by je v Rusku hokejove vychovali lepe). Tehdy v NHL rajzovaly desitky Cechu a desitky Rusu. I tak meli fantasticky tym, hlavne dopredu. Trochu smulu meli na golmany, Chabibulin chybel (myslim zraneni, nebo stavka), Stalenkov - tusim dvojka v Anaheimu za Hebertem, ktery se snad ani nedostal do US teamu - nebyl golman svetoveho formatu (ale nakonec jim nic vylozene nezkazil).

Kanada naopak nebyla rada, ze je NHL floodovana Rusy (a Svedy a Cechy) a nema potrebny prostor pro rozvoj vlastnich talentu. (Liga expandovala o nove tymy az rok, dva pote.) Podle me poskladali ten tym divne, kdyz jeli hraci jako Rob Zamuner. Taky jim to novinari dali sezrat pak.

Kazdopadne to byl opravdu turnaj stoleti. Mozna spolu se Summit series 72.

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Castrator

Hloupost. Gretzky placku z OH nema jenom proto, ze se dostal na jedinou na sklonku kariery, kdy uz vlastne ani nebyl herne zasadnim clankem tymu (tedy, kdyby jej Kanadani nechali doma, tak by to mozna neproslo u novinaru, ale herne by se toho zas az tak moc nestalo, jeho posledni spickova sezona v NHL byla rok predtim). Jinak oba dva maji rozhodne zlato z Canada Cupu, ktery mel v 70. a 80. letech vicemene vehlas a zvuk olympiady (kam jezdili "amateri"). Ze si to ceskou optikou neuvedomujes na tomto faktu nic nezmeni.


Jinak slavna kanadska generace byla spise ta predchozi, ta co celila naslapanym Sovetum v 80. letech, kolem Gretzkyho, Lemieuxe, Bourquea, Messiera a spol. (Tato generace v Naganu jiz vicemene dosluhovala.) V Naganu zadna kanadska megastar nebyla, byl to jen "normalne dobry tym", tahli ji (nebo alespon meli) hraci jako Kariya (ten se zranil a nejel, sundal ho debil Suter), Roy nebo Lindros, coz byli spickovi hraci, ale historicky zadne megastars (mozna krome Roye). Nejlepsi hraci NHL te doby byli s prehledem Hasek s Jagrem (tedy Cesi), stinovat je mohl Selanne nebo Bure, kdyz byl zdravy. Snad kdyby Mario rok predtim zbrkle neskoncil, treba by vyhrali, ale to uz je fuk.

Je to i o tom, co ti druha strana dovoli, a my tehdy meli zivotni tym; stejne tak Finove kolem Selanneho, Svedove kolem Forsberga, Rusove kolem Bureho a Fedorova nebyli zadna orezavatka. Celkove vzato jsme vyhrali, protoze individuality (Hasek, Jagr) + potrebne stesti + semknuty tym + souperi nemeli zadne extra tymy (ani Rusko, ani Kanada).

na příspěvěk reagoval Castrator, Castrator, CreepyJoe

RRy

RRy (hodnocení, recenze)

Když ten film má hodnocení 95%, tak proč se neobjevuje v žebříčku nejlepších filmů ???

na příspěvěk reagoval MartinS96

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Je moc fajn, že Gretzky olympijské zlato jako hráč nemá a Lemieux ano. Je moc fajn, že ani jeden nemá zlato z tzv. turnaje století. A taky je moc fajn, že dva roky předtím dostala Kanada na prdel ve Sv. poháru. Ta silná a slavná kanadská generace plná hvězd, těch největších v historii kanadského hokeje, nikdy nic jako Kanada nevyhrála. Salt Lake City byly už jenom zbytky.

na příspěvěk reagoval Ještěřák

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

Mimochodem tak nějak jsem tušila, že určitě hodně stáli i o rozhovor s Gretzkym, ale je vidět že ani po těch letech o tom asi ještě moc nechce mluvit ... natož pak s Čechy! :o) Já si moc dobře pamatuju, že už tenkrát přímo hned po tom zápase mi ho bylo hodně líto a mrzelo, že jsme to byli zrovna my kdo mu "ukradl" ten jeho velký sen. Říkala jsem si, že je velká škoda, že jsme Kanadu neporazili až ve finále. Za prvé by i pro turnaj asi byla celkem fajn kdyby došli až do finále a navíc si moc dobře pamatuju, že Wayne byl hodně zklamaný i z prohry v zápase o třetí místo. Když už nemohl mít zlato chtěl alespoň nějakou medaili z OH. Takže kdyby jsme je porazili až ve finále třeba by ho to přece jen časem přebolelo kdyby měl doma alespoň tu stříbrnou medaili :o)

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

MartinS96

Tak to jsi moc hodný, že jsi ho sem hodil znova, protože přes ty své politické rozbory jsem to úplně přehlídla :o))

Uživatel rybicka11 smazal svůj příspěvek.

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Zdravím, strašně mě zaujaly asi tři záběry několikasekundové zpoza branky Dominika Haška v neuvěřitelně krásné kvalitě. Kde je pan Hudeček sehnal a čím se to točilo? Nevíte nějaké informace? Děkuji.

na příspěvěk reagoval MartinS96

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Masai

Take jsem se divil, ale dle meho kazdy nemusel byt estebak, aby mohl do zahranici. Nikdo v tom nestoural hlavne, protoze dle meho nebyl duvod. Nebyl v politice. Dneska se to slovo estebak vytahuje dost casto, tim nikoho neospravedlnuji, ale kdyz si predstavim to, ze kdyz byl clovek proti rezimu a tim padem mel ze zivota peklo. Nebo radsi clovek bude potichu a nebude protestovat a tim vlastne jeho rodina ma klid? Spoustu lidi to muselo delat, aniz by chteli, takze be kazdy mohl byt takovy previt. Jedna vec je, co pro ne delal, druha vec jak tomu cloveku vyhrozovali, tlacili a tak dale. Rozhodne to ale nebylo jednoduche, bud budes s nami nebo pujdes ke dnu. Ja osobne myslim, ze Hlinka klidne mohl, ale to u osobnosti jako byl on moc neresim. Pokud by ale dneska zil a snazil se jit do politiky, mozna by vse vyplulo na povrch. Dneska ten kdo je videt v politice, automaticky se na nej hleda spina a snazi se ho potopit. Ten politik o kterem si myslim, ze pises zrovna, tak k tomu pristoupil tak, ze se za to nestydi a nesnazil se nejak hajit, coz je dle meho spatne. Samj by jsme se divili, kdo vsechno spolupracoval s estebe a dneska je slavny herec, sportovec, politik ci treba velky podnikatel. Obdivovat muzeme mladeho Svobodu, ktery emigroval, ale jeho rodina to rozhodne potom nemela jednoduche, takze i pro nekoho to muze byt sobec, protoze myslel jen na sebe. Pro nekouo naopak hrdina.

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

Pilda17

No jo ale o tom to přece je! Mě ani mé rodiny se komunismus taky nijak nedotkl. Taky jsme se tenkrát měli relativně dobře ...... a proto bylo vše ostatní v pořádku? To je přece postavené na hlavu ... pokud se mám já dobře je jedno co se děje ostatním? A co až se to otočí? Za druhé světové války si dlouho spousta němců žila moc moc dobře ... znamená to, že tím pádem ta válka nebyla zas tak špatná, protože někteří se přece měli dobře? 

Chtěla jsem napsat, že by jsme už tu politickou debatu měli ukončit, protože to sem nepatří, ale na druhou stranu on ten dokument měl v sobě hodně té politiky takže to není tak úplně mimo mísu ..... a mimochodem v tom dokumentu mě ještě hodně překvapila informace, že Hlinka i za komunismu mohl hrát v NHL .... tohle jsem teda ale vůbec netušila a hodně mě to překvapilo. Vzpomněla jsem si na nedávnou prezidentskou volbu a jak bylo jednomu z kandidátů vyčítáno působení v zahraničí ještě za komunistů. Okamžitě byl napadán, že tím pádem musel být estebák .... upřímně nevím, protože jak říkám, bylo to poprvé co jsem to o Hlinkovi slyšela, ale zajímalo by mě zda i jeho taky někdo někdy napadal, že tím pádem musel s komouši spolupracovat? 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Masai

Nezazil jsem komunismus, tudiz tu dobu neznam, nezil jsem v te dobe a tim padem, nemohu srovnavat. Znam spoustu lidi, co si zily lepe jak dnes a zase naopak, je to proste na cloveku. Kazdy se nemel tak spatne. Na druhou stranu je potreba se ozvat, coz ukazuji volby, protoze ty klasicke strany posledni roky upadaji a je to jen jejich chyba. Plna huba kecu, ale zadne vysledky. Dekuji, snad uz jen mesic a hura do prace :))

na příspěvěk reagoval Masai

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

Pilda17

No já se teda divím a právě tuhle negaci tak úplně nechápu. Situace "za Ruska" a teď se prostě vůbec nedá srovnávat.  Každý si může remcat jak se mu zachce, ať už takhle na netu nebo na "živo" na ulici, v hospodě atd. bez obav, že jen za pouhé kecy bude trestně stíhán. Informace jsou všude a kdo chce najde si co se děje ve Švédsku, na Novém Zélandě nebo kdekoliv jinde.  Řekla bych, že čerpáme víc než dost evropských peněz. Nepovažovala bych to za "kostičku". Druhá věc je jak se s nimi zachází, ale to už není až tak problém EU ale náš. Když si z každé dotace u nás někdo pár melounků ulije tak je to problém! Samozřejmě mohl by fungovat lepší systém kontroly jak se s penězi nakládá, ale pořád je podstatně větší problém v nás, v našich politicích a dalších lidech ve vysokých funkcích. Stejně tak s tím jídlem. Opět je hlavně na nás jestli si to necháme líbit. Naši politici se za kvalitu pro nás musí ozvat. Však taky nedávno se to přece jen začalo víc řešit a třeba zrovna na mé oblíbené mražené pizze jsem už viděla velký rozdíl. Poslední měsíc se konečně i u nás začala prodávat stejná co v Německu. No a mimochodem nejde jen o tu západní eu, ale copak bylo málo problémů s potravinami z Polska? Já osobně prostě polské jídlo zásadně nekupuju! Z eu je to nižší kvalita ale z Polska je to kolikrát rovnou o zdraví. Taky si z nás dělají odpadiště.

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Masai

Ja utikam od reality porad, aspon film, kdyz nic jineho :)) A jelikoz dlouhodobe marodim, tak mam serialovy maratony a dohanim ztratu poslednich par let .. :D

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Masai

Hodne lidi prihlizi sice k Rusku, ale je se cemu divit? Co se deje v Evrope neni normalni, k cemu je EU? Aby jsme je dotovali a oni nam v podobe dotaci hodi kosticku? Jsme sice maly stat, ale sakra se cele EU hodime. Jsme nejlevnejsi pracovni sila v Evrope, kvalita potravin na urovni pod Polskem, atd, atd,. Je smutne, ze kdyz uz jsme v EU, tak ten trh nefunguje pro vsechny stejne. Je to cely velky smutny pribeh a lidem se to logicky nelibi. Uvedu priklad, minuly rok jsem byl na otocku v Nemecku, tak jsem uvital do Kauflandu a koupil si puding cokoladovy neznamy znacky. V zivote jsem lepsi nejedl, tak jsem si nadaval, ze jsem nevzal vic. Prijedu do Kaufland k nam a cirou nahodou jsem videl ten samy, tak si ho koupim, ochutnam a pri prvni ochutnavce letel do kose, humus, co se nedal jist. Tak to bohuzel funguje a my Cesi jsme jen zumpa, ktera konzumuje uplne ten odpad. Takze se zeptam, co pro nas Zapad dela, tak dobreho? :)) Nemluvim o tom, ze medialni masaz zapadnich novin je obrovska a vlastne clovek, ktery nezapatra trosku hloubeji internetem, tak se nedozvi nic zajimaveho nebo pravdu. Napriklad jak je ve Svedsku? Co se tam deje? Vi to nekdo v CR?

na příspěvěk reagoval Masai

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

Pilda17

To je pravda. Je to únik od reality, jen pak člověk nesmí číst komentáře pod článkama, protože návrat do reality je pak příliš rychlý :o))) 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

Pilda17

Já to viděla právě dnes poprvé! A fakt super!! Ty politické souvislosti .... jako strašně mi to bodlo, protože mě děsí fakt, že dnes už je tu zase pomalu polovina národa co by se raději přitulila k Rusku než k Evropě. Cizinci z toho dokumentu budou mít jednoznačně pocit jak jsme tu vděčni za tu naši svobodu a přitom .... Ruská tv vysílá debatu na téma silné Rusko aby se ho ve světě báli a debatují tam o nových vojenských základnách ve východní Evropě ..... Je jedno jaké je století .... Rusko se nikdy vpodstatě moc nezměnilo .... no ale .... No oni očividně "brečí" i po dvaceti letech :o))  Na jednu stranu je chápu, když maj a měli zakódovaný, že se hraje dokud prostě někdo nedá góla, ale na druhou stranu ... za 70 minut nám nebyli schopni dát o ten gól víc tak .... bohužel ... :o))) Jo jo Freedom fakt nemělo chybu :o) 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Masai

Pravda je tu vsude. Jen si myslim, ze je obcas lepsi mlcet nez vypustit do sveta takovou kravinu. Mnoho lidi mohli byt v obdobi Nagana hrdy na svuj narod, kez bych byl v te dobe starsu. Pamatuji si to, ale byl jsem hodne maly. Na co mame byt hrdy v dnesni dobe, ten sport je takovy unik od reality, fandim vzdy, at se dari nebo ne. Jednou zase prijdou svetle chvilky. :))

na příspěvěk reagoval Masai

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Masai

Dneska byl dokonce na CT1, tak jsem nevahal se do nej pustit podruhe. Ty najazdy si pamatuji, breceli jeste peknych par mesicu potom. Pravidla jsou pravidla a na obou stranach stejne podminky. Dobry byl zaver se Svobodou (Freedom), to jako vazne? :D Navic ty souvislosti s komunismem a jak to narod prozival a rivalita s Ruskem, na zaver rozhodne Freedom to je bez chyby. :))

na příspěvěk reagoval Masai

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Masai

Opomenul jsem napsat prezdivku na zacatek, ze to neni z mych ust. Za to se omlouvam, ale ten komentar me do docela dostal.. :D

na příspěvěk reagoval Masai

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

No a jinak musím říct, že opravdu hodně dobrý! Ty historický souvislosti a tak byly rozhodně fajn, ale to je něco co znám, takže co mě na tom hodně překvapilo byla hlavně ta informace, že kanaďané vlastně tehdy opravdu vůbec nebyli zvyklí na nájezdy. Že vždy každý zápas hráli dokud prostě někdo nevyhrál ve hře a je vidět jak se i po těch letech s tím naprosto neumí smířit. 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

Pilda17

Pildo ty jsi ale vůůůl!! :o)) Já si furt lámu hlavu jestli jsi se opravdu zbláznil, pořád dokola kontroluju ty přezdívky jestli jsem se nepřehlídla v nějakém detailu ..... Tou rozdvojenou osobností jsem myslela Tebe, protože jsem vůbec nepochopila, že ten Tvůj příspěvek z 23.3. není Tvůj názor, ale koment někoho úplně jiného!! :o))) Taky jak mě to mělo napadnout .... ten Tvůj závěr, že to psal dobrý kokot jsem myslela, že tím myslíš jako ten odkaz ... až teď když jsem si komentáře seřadila podle hodnocení a podívala se na konec tak kulím oči, že nějaký mazic píše úplně to samý co Ty tady :o)))) 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Masai

Z jeho komentaru ale nejde o hodnoceni dokumentu, ktery je zpracovany kvalitne, ale jen o zast vuci hokeji.

na příspěvěk reagoval Masai

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Masai

Presne tak, hraje daleko vic tymu. Kazdy stat ma hlavne svou oblibu ve sportu. Kriket? Absolutni nezajem u nas. Ragby? Jen zridka, ale popularita temer zadna. Hokej a fotbal jsou u nas proste nejvetsi sporta a i kdyz fotbal u nas neni nikterak kvalitni a hokej jde postupne take dost dolu. Je se cemu divit na nas pocet obyvatel? Nemuzeme se srovnavat s jinymi staty, tez Slovaci, vzdy prijde generace, ktera chvilku bude kvalitni a potom zase chvili utlum. Slovaci maji napriklad kvalitni fotbal a jejich generace se zrovna sesla, tak jako u nas era Nedveda Poborskeho a tak. V samem zaveru ma kazdy svuj oblibeny sport a nikomu svuj nazor nevnucuji. Kdyz me napriklad krasobrusleni nebavi, nebudu ho urazet a ponizovat, kazdy ma svuj vkus a pokud to nekoho bavi, nemam problem.

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

Pilda17

Tolik keců a přitom ani neví o čem mluví :o)) Hokej prý hraje 12 národů :o)) Jen  áčkové MS hraje 16 zemí tuším a to ani nemluvím o tom, že mistrovství hrají ještě další nižší divize!! :o) Soudit populárnost jakéhokoliv sportu je velmi ošidné! Fotbal je jasnou jedničkou, ale celá severní amerika to například zrovna dvakrát nebaští. Kriket je na druhém místě? Myslím, že některé části světa o tom sportu ani netuší :o) Rugby - super sport, ale největší popularitu to má v oceánii. Tam to hraje kdejaký malý ostrůvek. Tolik zapšklosti vůči hokeji je opravdu úsměvné. Nicméně pán asi trpí rozdvojenou osobností, vzhledem k tomu že o tom píše pokaždé úplně jinak :o))

na příspěvěk reagoval Pilda17, Pilda17

Uživatel oLí smazal svůj příspěvek.

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

miniaturní sport a k tomu spojené nesouvisející dějepisectví = tragédie (snad dokument dají povinně do školních osnov). půlka věcí nesouvisejících a zdržujících, ale stejně to nemohlo zabránit v extra dobré hodnocení místních národovců. Robert "místo mozku mám puk" Záruba, Vladimír"nemám vůbec mozek a doma mi brečí dítě" Růžička, Dominik"smarty drink" Hašek a mnohé další křičí do světa, jak celý svět obdivuje naše hochy. Sorry lidi, ale hokej hraje asi 12 národů na světě a zbytek na Vás sere. Náš národ je ovšem štastný, že tu hokej a další minisporty (zmiňme kolegyni Martinu"jezdím dokola" Sáblíkovou) jsou, protože máme šanci každý rok (opravdu MS hokej je každej otravnej rok) spojit náš národ a buď zapít medaili a nebo zapít neúspěch. Hlavně, že máme důvod pít. Hvězdičku dávám, protože mám díky Naganu hezkou vzpomínku na babičku. Jinak by to byl výstavní odpad. + nějaké statistiky https://sportrevue.isport.blesk.cz/14-nejpopularnejsich-sportu-na-svete-ledni-hokej-mezi-nimi-nehledejte#part=1 // To psal dobrý kokot :D

na příspěvěk reagoval Masai

kinetic

kinetic (hodnocení, recenze)

Film to byl fajn. Ale na zacatku opravdu hrala znelka Neon Genesis Evangelion?

Uživatel Punisher smazal svůj příspěvek.

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Dokumentárně zvládnutý dokonale! Dobré přiblížení událostí i mimo hokej mezi Ruskem a námi. Ta rivalita je i v dnešní době viditelná, ale tenkrát to muselo být jinde. Dozvěděl jsem se spoustu jiných věcí, což není na škodu.

Uživatel azazem11 smazal svůj příspěvek.

Uživatel kolda1990 smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama