Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z cyklu České televize Oběti o lidech postižených zločinem přináší drama muže, který se stal svědkem pouliční loupeže auta. Nejdříve jen užasle přihlížel, pak začal křičet. Zalarmoval lidi v domě a zděšeně pozoroval, jak mladičká zlodějka mlátí tyčí do majitele auta. Když přijela policie, přihlásil se ke svědecké výpovědi. Manželka ho odrazovala, chlapi v hospodě i v zaměstnání také. Ale noční návštěva zhroucené matky mladistvé zlodějky, prosící ho o svědectví, aby její dceru už konečně zavřeli, ho přesvědčila... Jako i v ostatních dílech tohoto cyklu, i v tomto dílu jeho autor Miroslav Sovják vypovídá o lidech, kteří se stali obětí nějakého zločinu. Tentokrát do hlavní role režisér Petr Slavík obsadil skvělého Jaromíra Hanzlíka. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Nick321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úděsný příběh, který se může stát komukoliv z nás. Na počátku postarší muž, který má ženu, dceru, byt, žije si relativně v pohodě. Na konci typický umouněný potácivý bezdomovec s beranicí na hlavě, kterého nikde nechtějí a na kterém se pouze osud svezl nejkrutěji jak to jen šlo. Dokonce mu mladistvá svině, která způsobila smrt jeho kamarádovi, ukradla boty. Zkrátka ideální zakončení života. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Výborný televizní film a další důkaz toho, že se dá natočit za malý peníz slušný film a stačí k tomu tak málo - smysluplný scénář. Ten však bohužel většině českých filmů posledních let chybí. Zde je scénář napsán docela trefně k dnešní realitě, kdy poctiví lidé často pikají za svou poctivost a jsou napříště už předem odrazeni na něco upozornit, nebo něco řešit. Jak tu již někdo zmínil, je zde dobře vidět, že pořekadlo "za dobrotu na žebrotu" občas vážně platí. Za velmi silné téma a (bohužel) uvěřitelný příběh dávám nakonec čtyři hvězdy. SPOILER: Přiznám se, že jsem trochu přehodnotil svůj pohled na lidi bez domova, o nichž jsem byl přesvědčen, že si z 99% vybrali život na ulici sami a že jim vyhovuje. Myslím, že mezi nimi bude mnohem více lidí, kteří za to, že skončili na ulici, opravdu nemohou. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Profesionálně je to dobře napsané, příběh je vedený vynalézavě s několika docela překvapivými zvraty, na herecké výkony je radost pohledět. Co mi, zde, stejně jako na celé téhle "slavíkovské sérii" vadí, je ono soustředění všeho negativního, co lze v současnosti nalézt, do jednoho uzlu, který se odehraje v jendom či dvou měsících. Současná ztráta dvou zaměstnání, útěk postbubertální dcery, vražda, gamblerství, alkohol, předpojatý soudce, neschopný úřad práce, absence pozitivních příbuzenských vazeb... A to vše je podáváno formou, z níž se zdá být zřejmé, že toto je obecný snímek dnešní doby. Vlastně mi tam scházela už jen ona postava, která by přirozeným způsobem vyslovila onu zlomyslnou vět:u: za komunistů bylo líp. Proto jen 3*. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krutý pohled, kam až může člověk spadnout a jak se ocitnout na samotném dně. Jaromír Hanzlík v roli člověka, kterému se to podaří předvádí opravdu suverénní herecký výkon, který bych klidně ověnčil nějakou cenou. Zároveň je to pro mě bohužel i jeho poslední kvalitní práce před kamerou. Každopádně film má velmi silné momenty a postupně zesilující smutný podtón. Tklivě neutěšenou hudbou Michal Pavlíček vyprávění úžasně doplňuje. Sakra, dávám si teď po čase projekce, které jsem neviděl dvacet let a doceňuji je plným počtem, stejně jako i v tomto případě. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na televízny film prekvapivo pútavý príbeh, taký zo života a perfektne civilne zahraný. Poctivý človek to má v živote vždy ťažšie ako ten s ostrými lakťami. Snáď bez toho malého legálneho hazardu by bol život o niečo jednoduchší, ale na druhej strane menej zábavný. –––– Každej, kdo má mozek, tak sází. Kdo není hráč, je sráč. –––– Byl jsem korunní svêdek a udělali ze mně korunního vola. –––– Jak se na tebe štěstí jednou přilepí, tak už se ho nikdy nezbavíš. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Jaromír Hanzlík v roli špinavého, otrhaného a zarostlého bezdomovce využil během natáčení příležitosti a když viděl svého hereckého kolegu Jana Teplého procházet místem natáčení, oslovil ho, zda nemá nějaké peníze. Teplý dostál své pověstné nevlídnosti a absenci smyslu pro humor a „bezdomovce“ (Hanzlíka) velmi tvrdě odbyl. O to více se bavil filmový štáb. (sator)
  • Přijmení postavy Jindřicha Vlacha a jeho představitele Oldřicha Vlacha se shodují. (navabaca)
  • Natáčení probíhalo v Praze v lokalitách Žižkov a Vinohrady. (Terva)

Reklama

Reklama