Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Město na severu Čech. Inženýr Petr Svoboda (J. Mádl) tu pracuje na stavebním odboru radnice. Jeho práce ho však příliš neuspokojuje. Pomalu začíná cítit její limity, především ve chvíli, kdy zjišťuje, že jeho rozhodnutí vlastně nic neznamenají. Kdo má moc, má i pravdu, i když zákon říká něco jiného… Jednoho dne Petr náhodou nalezne zavražděnou dívku, ležící u garáží poblíž jeho domu. Policie případ vyšetřuje a Petra to velmi zajímá, dokonce natolik, že jeho přítel z gymnázia, dnes policista Brázdil (Š. Benoni), mu navrhne, aby se také dal k policii. Proč ne? Má přece vysokou školu, stačí, když si udělá kurz a může být policejním důstojníkem. Petra ta myšlenka láká, takhle změnit svůj život, dělat něco, čemu může sám věřit. Rozhoduje se a skutečně absolvuje policejní kurz. Do svého města se vrací jako policejní důstojník. Vrací se i k případu zavražděné dívky, který jeho samého vlastně přivedl k policii a na který od té doby nedokázal přestat myslet… (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Franki69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chce to být až severská krimi, ale chvílema z toho ta česká sláma čouhá. Mádl s Benonim jsou výborní, bohužel scénář jim přisoudil kriminologické schopnosti mírně nad úroveň celotáborové hry na detektivy. A jelikož furt někde nějaký kriminálky dávají, je s čím srovnávat, bohužel pro tento počin. Chyby proti dějové logice už zkrátka odpouštíme hůř. ** Spoiler**Pachatel doma přechovává usvědčující důkazy v koši na prádlo? Policie může doma u kohokoliv udělat domovní prohídku? Bez obvinění? ** Jako severočech z Teplicka a Ústecka je mi milé koukat na všechny ty domy, ulice, mosty nebo proboštovské nádraží…tady u mě seriál boduje. Takže uvidíme jak se to vyvine, po prvním díle těžko hodnotit. Na druhej kouknu. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to zas bylo?Opravdu se jde z policejní akademie na vraždy?Opravdu stačí tam mít kamaráda?K čemu je mu titul inženýr u policie??Neměl by mít práva?No nic...Eliška Křenková,anorektička se stále nasraným, otráveným ksichtem ve všem, v čem se objeví je taky dílo.Doufám, že už tam nebude příště svlečená, takhle by matka dvou dětí fakt vypadat neměla.Když Mádl řekl, že chce s ní spát do smrti, neznělo to přesvědčivě.Shrnu ro asi takhle-jděte už s těmi krimi seriály do prdele a natočte konečně něco pořádnýho! ()

Reklama

Plastík odpad!

všechny recenze uživatele

Hluboce nesmyslné. Výslechy? Trapárna (Fiala říkal: "... ". Je to pravda nebo ne?) A pan vyšetřovatel je tak děsně smutný. A přitom hláška v ložnici: "žádný city, chodí tam jen do práce." A klukovi budoucí policista říká: Potom už půjdeš spát. Nebo se nazlobim." Mě tedy nazlobilo, co jste pro nás zase natočili. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% — První díl na mě zapůsobil tak nějak nemastně, neslaně, ani vyložený propadák, ale ani žádná pecka. Trochu mi připomíná seriál „Clona“, a to především takovým prapodivným a pro mě ne úplně věrohodným způsobem, jak se hlavní hrdina dostal k „mordpartě“. Zde mi to přijde ještě méně věrohodné než u Clony, že by stačilo absolvovat párměsíční kurz a člověk by se hned dostal k vyšetřování vražd, byť by vlastnil vysokoškolský titul (ale z úplně jiného oboru). Stejně tak málo pravděpodobné mi přijde, že by hned pomohl vyřešit případ, ve kterém policie skoro rok nikam nepokročila. A navíc — nejsem znalec interních předpisů, ale divil bych se, že by nechali někoho pracovat na případu, ve kterém na začátku figuroval jako svědek — nálezce mrtvoly. Navíc, i když je Jirka Mádl frajersky zarostlý, až tak mu „drsného“ pana vyšetřovatele nedokážu věřit. A taky jsem s překvapením zjistil, že na Elišku Křenkovou je lepší pohled, když je oblečená, což tedy kdysi při sledování „Rodinného filmu“ rozhodně neplatilo. Seriálu šest večerů věnuju, jsem zvědavý, jak to bude celé dál, i když některé budoucí „krizové“ situace se už nabízejí — korumpování nadřízeným (Martin Havelka) prostřednictvím zprostředkování výhodné koupě rodinného domu (což bude nutné později „splatit“), dále pak postava Valenty (Martin Pechlát), kde se ale obávám, že půjde spíše o šablonovité zobrazení všehoschopného podnikatele s vlivem mezi politiky i policií, a koneckonců i kolega z policejního kurzu, který podle všeho nastoupil u policejní inspekce (což mi taky nepřijde úplně důvěryhodné). Tak se necháme překvapit. Zatím za lidovku. ()

Wysch

všechny recenze uživatele

Křenková je sice hubená jak laťka vod plotu, ale Mádlovi ji jako televizní manželku závidím. Jinak zatím hodnotit nedokážu, ústřední linka hlavního případu je nastolená, přijímač k policajtům zkrášlenej, epizodní případ ubodaný holky bez emocí. Kolem a kolem jsem ale za každej počin z našeho divokýho severu rád. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Policejní budovou je v seriálu Telekomunikační budova Teplice stojící v Teplicích na náměstí Svobody. Společně s přilehlou budovou a od dostavby roku 1988 šlo dlouhá léta o nejošklivější budovu centra Teplic. (Muffino)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno