Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka o chlapci, jehož touha napravovat lidskou špatnost byla silnější než moc samotného pekla... Kořenářka Apolena nalezne v žitném lánu odložené novorozeně. Vezme ho k sobě a dá mu jméno Žito. Ten vyroste v mladíka s citem pro právo a čest, a proto - než by sloužil u krále jako výběrčí daní a zrazoval tak svou spravedlivou povahu - skončí v jeho stájích. Tam se seznámí s královou schovankou, princeznou Adélkou. Kromě princezny najde ale v Žitovi zalíbení také čertice Filištína, která se rozhodne získat jej stůj co stůj. Nabídne mu proto bohatství a moc, ovšem nic z toho by nenabyl poctivou cestou. Navíc, na vysněnou Adélku si začne myslet i králův správce Neklan. Odolá Žito svodům a nástrahám pekla? I přes to, že by to znamenalo nebezpečí pro Apolenu s Adélkou? (Česká televize)

(více)

Recenze (592)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kde je Žito ??" - "Žito ?? No přece na poli !! ;) Kde jinde by bylo ?!" ;) Mixematóza pohádkových motivů, vykrádačka kdečeho včetně nedosažitelného Bočanova majstrštyku, spousta mdlých popěvků, či marné čekání na Landu, zkrátka v důsledku další Zelenkova zbytečná štědrovečerní šmudla.. Nicméně Bohdalová, letos snad slavící dvousté narozeniny, tradičně bez většího úsilí výborná.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Denis Šafařík a Anna Kadeřávková mi přišli sympatičtí, až bych jim přál nějaký lepší příběh. Ale ten je tentokrát opravdu slabota, a když postavy náhle propuknou ve zpěv, začne opravdové peklo. Dva směšní pekelníci, jedna zasloužilá kořenářka, to je všechno taková hra na jistotu, až to po zásluze skončilo fiaskem. ()

Reklama

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se nám Zdenda Zelenka přidal k Zdendovi Troškovi a můžou se plácat spolu po rameni a což, aby společně natočili ještě vtipnější pohádku na příští Štědrý večer? To by byla bomba a pecka a mohli by použít víc hudebních čísel, to bude mít jistě ještě větší grády! Nebál bych se přidat na větším pitvoření čertů a Vilhelmovou s Liškou bych stoprocentně angažoval znovu, ti se předvedli fakt dokonale. To abych ale nakoupil opravdu velké zásoby chlastu, abych si z toho vůbec nic nepamatoval, za střízliva tohle vidět je fakt o držku. A o zdraví. Nemusel bych to příště už přežít. ()

Wysch odpad!

všechny recenze uživatele

No do jetele. Do ječmene. Pozitiva: Annanaska je pěkná holka. Táňa Vilhelmová si tu hrůzu užívá. Negativa: Všechno ostatní. Napsaný jak žákem šestý třídy základní školy (tolik klišé na jednom pásku se jen tak nevidí a dialogy stojej za to!); zahraný jak kdyby těm mladejm hercům nikdo nezaplatil hereckou školu a těm starejm nedali ani stovku na kafe; někoho z bůhvíjakýho důvodu napadlo z toho udělat muzikálovou sraczku s tak otřesnýma skladbama, že i "ten dělá to a ta zas tohle" působí jako epos; a úplně nejvíc by mě kurfa zajímalo, kdo ty hlavní mužský role vlastně obsazuje - mi přijde, že sice každoročně vyplodíme hezký holky, ale o pořádný kluky je v Česku nouze. Ne, pane Zelenko, na dokoukání jsem málem neměl koule, ale vzal jsem to jako takovou trošku zkoušku vánoční dobré vůle. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na novou pohádku, bohužel jsem dostala nudný paskvil, kde i herečtí matadoři stály za starou Belu. Pořád jsem si při sledování myslela, že Žito předvede nějaké kejkle. Nestalo se tak. V této pohádce se totiž nedělo vůbec nic. Ještě, že,máme Trošku a Stracha. To se opravdu nemusím trošku strachovat, co bude příště. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • „Je jeden z nejtalentovanějších herců mladé generace, hrál přesně to, co mu předepisoval scénář. Denis splnil úkol na 100 procent a jsem rád, že jsem ho objevil, a věštím mu velkou budoucnost,“ řekl o Denisu Šafaříkovi režisér Zdeněk Zelenka. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Natáčelo se na hradě Křivoklát. Točilo se 26 dní. (mar48)

Reklama

Reklama