Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

kitano 

všechny recenze uživatele

Hmm. Velmi som sa na to tesil, pretoze Moulain rouge patri do mojej top 5. No ale mam s toho take zmiesane pocity. Nejde ani o to ze to ma moderny kabatik so zbranami a vsetkou tou omackou okolo (to by mohlo byt skor plus), ide o to ze vsetky tie emocie, ktore by mali tento pribeh zakazanej lasky sprevadzat sa akosi nedostavili. A zarazilo ma to hlavne koli tomu ze Moulain rouge mi pripravil NAJVACSI lubostny pribeh aky som videl, a od tohto som cakal nieco podobne. Ale kde nic tu nic a bozkavanie pod vodou mi nestaci :( . Inak je to vcelku pozeratelne a Luhrmanov rukopis je jasny, len ako som uz napisal, nevyuziva to ani zdaleka potencial ktory predloha ponuka. A to by som povedal ze Luhrman by to vedel najlepsie. 6/10 ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, nevyvážené, plné emocí... I když některé scény mi připadaly trapné (viz. diskotéka u Kapuletů; pořvávající Montekové v kabrioletu), tak mi na ně kouzelná scéna u akvária dala rychle zapomenout. Pro klasiky a ctitele Shakespearovy předlohy to není, ale jako alternativa a převedení této tragédie do "současného" světa dobré. Romeo a Julie se odehrává ve světě plném barev a kontrastů, hledí na vás "předtitanicový" mladíček Leo a doprovází to velmi zajímavá hudba. Co si přát od moderního zpracování víc? (Na "Shakespeare in Love" to ale nemá.) ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Luhrmannův divoký vizuálně bombastický styl versus klasika od Williama Shakespeara - a překvapivě to dost funguje. Musím přiznat, že chvílemi mi to přišlo až zbytečně moc přeplácané (např. scéna u benzínové pumpy), vše ale vynahrazovaly výborné herecké výkony DiCapria a Danesové. Závěrečná scéna je z jejich strany naprosto úchvatná. Za povedené považuji též použití původních veršů, které do toho moderního sedí. Asi protože velký William byl moderní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Takýto priemerný zážitok som nečakal. Čakal som, že Luhrmann svojich divákov alebo nahnevá alebo zrazí na kolená láskou. Priemer, obsahujúci len hŕstku strhujúcich scén (smrť priateľa na pláži), som ale fakt nečakal. Pritom mal Luhrmann na kontroverzný zážitok zamiešané automaticky: nielenže úžasne drzo umiestnil klasické verše Williama Shakespearea do amerického veľkomesta (na tom by ešte nič nebolo, desiatky filmových romancí sú nepriznanou adaptáciou Rómea a Júlie), ale napriek drastickej zmene zostal verný veršom. Po úvodnom nadšení (verše prenášané pankáčmi so samopalmi) sa však z dobrého vtipu stane naťahovaný. Škoda, inak ale Shakespeare, ak vôbec žil, musí byť v hrobe nadšený, že jeho dielo je životaschopné i po toľkých rokoch. Luhrmann jeho dielu vzdal obrovskú poklonu tým, že ho zaktualizoval a pritom mu zostal verný... ale nestačí to. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

S tím, že se děj odehrává v "současnosti", jsem problém neměl. S původním textem také ne. Za chvíli jsem byl doma. Vadil mi ale ztřeštěný videoklipový styl Baze Luhrmanna, který se hodí k Moulin Rouge, ale k Romeu a Julii bohužel ne. Hlavně první půlhodina (ne-li víc) mně hodně vadila. Jakmile se na plátně objeví ústřední dvojice, zchladí to naštěstí i Baze (Luhrmanna). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Všechny zbraně ve filmu jsou pojmenovány podle různých typů mečů. (novoten)
  • Julii si mohla zahrát Kate Winslet, zdála se však režisérovi na roli příliš stará. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno