Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalá expozice, rozestavení pěšců na šachovnici až k mistrovskému finálovém dvojdílu, který si co do rozmachu nezadá s filmem. Skvělé využití Bo a získávání respektu vůči Mandovi. Snaha o epizodičnost se trochu bije s vyprávěním většího příběhu, ale nakonec to do sebe všechno pěkně zapadne. Vždycky to podrží skvělý Grogu, který už jede na jistotu a ukazuje, že si vybral správně. Vynikajicí závěr! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do třetí sezóny jsem se nedostával, řešila dokola tradiční mandalorianské krédo a polovičku (z) epizod obtěžkávala vyložená výplň. Někam zamířila až snaha sjednotit znesvářené kmeny a znovu osídlit/dobýt zdevastovaný Mandalore, přestože při tom Din Djarin především přisluhoval Bo-Katan Kryze (skvělá Katee Sackhoff)… a Grogu roztomile koukal, v této sérii naprosto bez role. No jo, jenže pak přišly závěrečné dvě kapitoly a nejlepší akční (hrané) Star Wars snad od Pomsty Sithů… ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10 – Po prvotním plácání se ve vatě, se to nakonec Favreauovi podařilo krapet vyplavat. Stejně se ale jedná o bezkonkurenčně nejhorší sérii. Hlavní svízel vidím v nešikovném vystavění zápletky a formátu 8 epizod, kterého se tvůrci tak křečovitě drží. Další škodnou je pak existence seriálu Booba Fett. Ten je sám o sobě neskutečný flop, který by ale nebyl problém pro dobro seriálu odignorovat, kdyby se ovšem nerozhodli do něj narvat právě Mandaloriana. To se sice povedlo, jeho nástup tomu dodal šťávu a poslední 2 epizody dopadly výtečně, jenže... /*Spoiler na Booba Fetta*/ Nechápu, jak je to vůbec napadlo a proč se pro to proboha rozhodli, ale během krátké scény navrátili skřítka Grogu zpět k Mandovi, čímž mimo jiné totálně zazdili důležitost 2. série Mandaloriana. /*Konec spoileru na Booba Fetta*/ Navíc Grogu ve 3. sérii být původně neměl, což je samozřejmě znatelné a dochází tak k spoustě scénáristických failů. Navíc navázání na předchozí sérku vytváří praštěný paradox, kdy Mandalorian celou 2. řadu usiluje o navrácení skřítka k Jediům, ale ve 3. ho bez pořádného vysvětlení opět opatruje sám. Na obtíž je i příznačná mandaloriánská epizodičnost a nahodilost. Ta ve spojení s nešikovným rozdělením hlavní zápletky mezi 8 epizod vytváří napřed obrovskou nudu a následně nadšení, jež si však člověk po předešlých excesech není schopen dosyta vychutnat. Jde o to, že Favreau první 4 díly servíruje nudu s náznaky a následně se to snaží přetavit v megaplot s osudovými střety atp. Zatímco jednorázové zápletky dostávají tunu prostoru, hlavní otázky jsou vždy zfouknuty jednou krátkou rozmluvou. Jako pěst na oko funguje i neustálé okopávání zdechlin starých oblíbených postav, což tristně kontrastuje s realitou 3. série a jejími lepšími předchůdci. Druhá hlavní protagonistka Bo-Katan Kryze je strašně nesympatická. To je problém, když vezmeme v potaz to, že je také bídně procharakterizovaná. Dodám, že ikonické téma znovu dobytí Mandaloru se vůbec nepodařilo prodat. Stejně tak (rozhodně ne)definitivní dostaveníčko s Vy-víte-kým. Výsledný dojem: „Čtyřepizodní divácká muka v podobě nemastných náznaků a nicneříkajících odboček zakončená většinou jedním hloubavým dialogem na konci s nádechem něčeho velkolepého. Následně uspěchaný přechod na epické finále, které se skutečně povedlo.“ Rada pro Favreaua: „Nemluv, ale konej. Neslibuj, ale dokaž. Nevysvětluj, ale ukaž.“ ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic neubralo z lesku helmy téměř neviděného Pedra Pascala (pokud se nemýlím, tak se v 3. sezoně objevil pouze ve flashbacku na 2vteřiny) a jeho zeleného skřítka. Opět akorát jednoduchý zbytečně nekomplikovaný příběh a naprosto skvěle zvládnutý velkoprodukční vizuál. Fakt nádherná práce, masky, prostředí, nejrůznější tvorečkové, akční scény. Chvála, chvála.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po odmlce se vrátil jediný SW projekt, co mě kdy bavil sledovat (i s Andorem jsem se nakonec tak nesešel) a třeba hned zpočátku konstatovat, že ani Mando už mě tolikrát neposadil na zadek, jako se mu dařilo v předchozích dvou sezónách. Možná je to i mou blbostí, že jsem skipnul Boba Fetta a byl tedy značně zmaten ve zdejší úvodní epizodě, ono ale i na ní navazuje ještě několik nezáživných, než se seriál vrátí do těch nadstandardních kvalit, jako jsme byli zvyklí. Poslední 3-4 epizody už jsou opět esencí pořádného sci-fi, co má perfektní vizuál, zběsilý spád a výtečnou hudbu. [viděno na Disney+] ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Mon Cala je domovský svět dvou rozdílných ras. Mon Calamari a Quarren. Obě rasy během klonových válek přivedly svět na pokraj občanské války, kdy jedna strana byla vztažena pod falešnou záminkou na straně Separatistů a Mon Calamari zůstali loajální republice. Po pádu republiky v roce 18 BBY provedlo Impérium masivní invazi. Jedním z důvodů byla přítomnost jedijského padawana Ferrena Barra. Jedním z jeho mistrovských triků bylo to, že pomocí ovládání mysli obrátil klonové vojáky proti inkvizitorům pomocí rozkazu 66. Po úspěšné invazi a zatčení krále Lee-Chara planeta zažila masivní exodus pomocí triku, kdy lodě byly maskovány jako budovy. Mon Calamari se stali stěžejní silou Aliance, protože postavili většinu vlajkových a těžkých křižníků Aliance. (Veskoslav)
  • Ve stínové radě je druhý zprava Brendol Hux, kterého si zahrál Brian Gleeson. Je to otec generála Armitage Huxe z nové trilogie, kterého hrál jeho bratr Domhnall Gleeson. Brendon Hux měl na starost výcvik dětských kadetů, kdy inspiraci vzal z výcviku rytířů Jedi ještě z dob služby v republikové armádě, kde přímo spadal pod jedijské velení. Tento program pak sloužil i jako výcviková metoda Prvního řádu, který ji převzal a kdy unášel děti, z nichž cvičil vojáky. Tento osud potkal Finna, kterého hrál John Boyega v Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)
  • Velitel ochranky Helgait (Christopher Lloyd) byl oficiálně členem Techno Union. Můžeme to vidět při zobrazení jeho profilu. Znak Techno Union je vidět vpravo dole. (Veskoslav)

Reklama

Reklama