Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

Nemmonn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 2 letech konečně nová season! Rozhodně to není nejlepší season a bohužel je to nejhorší, co jsme zatím měli. I tak je to pořád dobrý až na pár zbytečných epizod jako např. 3. nebo i malinko 4. která zas ukázala temnou minulost Grogua ale mimo to je to jen rychlá dobrodružná epizodka, která ve výsledku celé season nijak nepomáhá (až na vylepšení vztahu mezi Din Djarinem a Paz Vizslou). Hodně se mi líbí změna Grogua, kdy měl konečně možnost promluvit (ikdyž jen ano nebo ne) nebo se konečně a oficiálně stal adoptivním synem Din Djarina, jen škoda, že Grogu nepromluvil, protože už od prvních epizod se mi zdálo, že k tomu tvůrci dojdou. Poslední dvě epizodky jsou bezpochyby nejlepší a přiradil bych je i k těm nejlepším z celého seriálu, ale je škoda že pouze tyto 2 a nesnažili se více i v jiných epizodách. Na druhou stranu si myslím, že 4. season, která se má natáčet v Říjnu letos bude lepší a příběhově nabitá, už jenom kvůli tomu co nám 3. season nabídla a rozehrála. Za mě super season ale mohlo to být o malinko lepší, i tak jsem ve finále celkem spokojený. 8/10 ()

kesty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

najlepšie vyzerajúci sci-fi seriál súčastnosti, to bez debaty. a väčšie scenáristické prepojenie deju svedčí, aj keď epizodickosť mi predtým nejako nevadila. humor stále funguje, hudba je stále fantastická, Mando je stále nablýskaný a seriál skvelo dotvára (alebo prezentuje) pre mainstream dosiaľ nepoznaný lore. chvíľami som zabúdal, že sledujem Star Wars, čo je po novej trilógii a suchých spin-offoch vlastne dobré znamenie. Gideon je už ale prevarený, uvítal by som iného padoucha a zapojil ešte trochu viac realizmu, lebo pri niektorých pasážach som sa musel naozaj veľmi premáhať, aby som nad nimi moc nepremýšlal :) inak ale veľmi dobrá séria, kvalitatívne absolútne porovnateľná s predošlými (miestami aj lepšia, aspoň za mňa). This is the Way. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada oblíbeného Mandaloriana dopadla dobře. Doteď jsem byl ze seriálu nadšený i přesto, že Mando neměl scénář a jel hodně na epizodní příběhy. Druhá řada, která je u lidí právem považována za nejlepší měla cíl, ke kterému se každým dílem dostávala a posledními díly úžasně vygradovala. Třetí řada chvílemi působí, že neví přesně kam chce jít. Hraje se tady opět na epizodní příběhy, které mohli nahradit zajímavější věci. Samotný Jon Favreau prozradil, že nemá plán a každou další sérii píše za pochodu. Naštěstí samotný Favreau ví co dělá a ve finále ty všechny témata a věci co řešil v některých epizodách třetí řady dokáže v závěru dát krásně dohromady.Co bych zde rád vyzdvihl jsou postavy. Je hrozně fajn vidět, že tvůrci rozvíjejí charaktery a dávají je do zajímavých situací. Koho jsem si užíval v každé scéně je Bo-Katan Kryze. Ta dostala ve třetí řadě velký prostor a patří mezi hlavní postavy třetí řady. Naproti tomu všemi milovaný Grogu dostává naopak zbytečně moc prostoru a měl jsem pocit ke konci, že na scéně by ani neměl být. Ale abych nezněl příliš negativně, tak řeknu, že Grogu pořád baví a jeho roztomilost a vztah s Mandem to zvedá nahoru. Přesto mám dojem, že Groga tvůrci zbytečně dostávají do popředí i přesto, že víte, že hrdinům bude hrozit nebezpečí a bude lepší když malý Grogu zůstane v bezpečí. Po technické stránce seriálu není co vytknout. Je to na filmové úrovni. Hudebně opět velmi povedené a motivy z předchozích řad jsou pořád skvělé. Akční finále bylo perfektní a na další sérii se budu zase těšit. Jen mě osobně mrzí, že plán není a jde to vidět. Přesto pořád Mando baví a doporučuji, pokud jste se na seriál pořád nezačali dívat zkusit to. Myslím, že se u toho nebudete nudit. Minimálně vás nebude mrzet strávený čas u tohoto seriálu z předaleké galaxie. 8/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (7,5/10). Asi není potřeba polemizovat o tom, že třetí série Mandaloriana byla zatím ze všech nejslabší. Její kvalita výrazně kolísala oproti konzistentní kvalitě předchozích sérií. Kde se tedy stala chyba? Myslím si, že tvůrcům už začínají docházet nápady a některé epizody byly opravdu pouze výplňová vata, nebo nepochopitelná odbočka. I přes tyto nepřehlédnutelné nedostatky jsme taky dostali velice kvalitní epizody, které kvalitu celé série výrazně pozvedly. Třeba poslední epizoda nám přichystala naprosto lahůdkové souboje světelnými meči, při kterých jsem měl flashbacky na Epizodu I. Seriál stále táhne přesný Pedro Pascal, který to navíc táhne převážně svým hlasem. Grogu je už taková klasika, bez kterého by si nikdo nedokázal tento seriál představit. Je krásné, že se jejich vztah opět o něco více prohloubil a já jsem měl u závěrečné scény totální Infinity War vibe. Cením, že tady si ty digitální efekty Disney opravdu pohlídalo a nepůsobí to jako levný polotovar (viz. poslední Marvel filmy). Jsem opravdu zvědavý, kam to budou tvůrci dál směřovat. Konec by klidně mohl znamenat konec celého seriálu a já bych se vůbec nezlobil. Přece jenom třetí série nepatřila k nějak vyhlíženým událostem. Prostě tady najednou byla a já si ji pustil hned hlavně kvůli tomu, že mám nově Disney +. 🔝Nejlepší epizoda: Chapter 21: The Pirate (S03E05)🔝 ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehledě na to, že se v samotném závěru ukázal smysl všeho, co se ve třetí řadě Manda dělo a působilo tak roztříštěně, převládá po shlédnutí finále spíše zklamání. Třetí série zkrátka až moc přešlapovala na místě, zápletka s obnovou ztraceného domova Mandalorianů zdaleka natáhla tolik jako pátrání po původu malého Grogu, příběhové odbočky, ač úsměvné, byly nakonec spíše rušivé a samotné finále, byť velkolepé co do měřítka, bylo naprosto vyprázdněné po stránce emocí. A to ani nemluvím o tom, jak nezdravě často se tu scénaristé při budování příběhu spoléhají na náhody. Úplně na úroveň The Book of Boba Fett (pozn.: pro pochopení příběhu nelze vynechat) jsme sice neklesli, ale na Mandův standard je to pořád přeci jen málo. Kvituji poslední záběr, kterým by to celé klidně mohlo skončit a divák tak není mučen nějakým laciným cliffhangerem vycucaným z prstu na poslední chvíli. I tak bych byl ale rád, kdyby si Din Djarin ještě stihl napravit pověst a skončit v tom nejlepším. 6/10 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • V dobách rozkvětu vládci Mandaloru vládli systému, který čítal více jak 1 000 nezávislých světů. Proto se v období Klonových válek snažila jak Republika, tak Konfederace o přetažení sil těchto systémů na svou stranu. (Veskoslav)
  • Když přilétají tři přeživší Mandaloriané na uvítanou, uvidíme zde dvě příjemná camea. Úplně vpravo můžeme vidět Charlese Bakera, který hrál Skinny Pete v seriálu Perníkový táta (od r. 2008), a prostředního Mandaloriana, kterého hraje Charles Parnell, jenž hrál admirála Warlocka ve filmu Top Gun (1986). (Veskoslav)
  • Bezpečnostní hlas, který promlouvá a uděluje instrukce nejprve v lodi Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) a posléze ve vysokorychlostní „tubě“, patří Catherine Taber, která například dabovala senátorku Amidalu/Padmé v seriálu Klonové války (od r. 2008). (Veskoslav)

Reklama

Reklama