Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak třetí série zatím ukázala svůj nejlepší potenciál, kdy od průměrné první série přes celkem ucházející druhou série jsme se dočkali téhle vyladěné třetí série. Tentokrát to má jeden ucelený cíl, kdy jednotlivé díly postupně dělají nástavbu na to, co se tam bude dít. Je to čiště o Mandalorianech, jejich zvycích a jejich historii. Je tu sice jeden takový vedlejší díl, který je zase nástavbou na trochu jiné budoucí příběhy, které budou zpracovány pravděpodobně jinde, ale přesto má svou poutavost a odhalí nám zase trochu něco z tohohle univerza jako takového. Jako obvykle jsou tu narážky na předchozí tvorbu a hlavně je tentokrát spousta z nich ve vztahu k animovaným rebelům, ale sem tam se tu objeví i něco z klonových válek. I když to po příběhové stránce vypadá na ukončení jedné éry a celkový konec, tak se přesto dočkáme další čtvrté sérii. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalá expozice, rozestavení pěšců na šachovnici až k mistrovskému finálovém dvojdílu, který si co do rozmachu nezadá s filmem. Skvělé využití Bo a získávání respektu vůči Mandovi. Snaha o epizodičnost se trochu bije s vyprávěním většího příběhu, ale nakonec to do sebe všechno pěkně zapadne. Vždycky to podrží skvělý Grogu, který už jede na jistotu a ukazuje, že si vybral správně. Vynikajicí závěr! ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehledě na to, že se v samotném závěru ukázal smysl všeho, co se ve třetí řadě Manda dělo a působilo tak roztříštěně, převládá po shlédnutí finále spíše zklamání. Třetí série zkrátka až moc přešlapovala na místě, zápletka s obnovou ztraceného domova Mandalorianů zdaleka natáhla tolik jako pátrání po původu malého Grogu, příběhové odbočky, ač úsměvné, byly nakonec spíše rušivé a samotné finále, byť velkolepé co do měřítka, bylo naprosto vyprázdněné po stránce emocí. A to ani nemluvím o tom, jak nezdravě často se tu scénaristé při budování příběhu spoléhají na náhody. Úplně na úroveň The Book of Boba Fett (pozn.: pro pochopení příběhu nelze vynechat) jsme sice neklesli, ale na Mandův standard je to pořád přeci jen málo. Kvituji poslední záběr, kterým by to celé klidně mohlo skončit a divák tak není mučen nějakým laciným cliffhangerem vycucaným z prstu na poslední chvíli. I tak bych byl ale rád, kdyby si Din Djarin ještě stihl napravit pověst a skončit v tom nejlepším. 6/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejslabší série, jejíž jednotlivá dobrodružství zaostávají za předchozími. Rámcový příběh je sice dobrý, nepředvídatelný a někam se posouvá, na druhou stranu trpí strašlivými, ba až amatérskými scenáristickými nedodělky (stačí si spočítat, kolikrát v rámci série rozhodne o vývoji náhoda nebo naprosto irelevantní rozhodnutí kohokoliv - a jak často se takové rozhodnutí stane správným a snadno proveditelným, přestože křičí imbecilitou na třicet parseků). Navzdory výše napsanému ale Mandalorianovi zůstává to hlavní, proč na něj koukat (alespoň pro mě): je prostě zábavný a kvalitně ošetřený. Pokles sledovanosti je plně pochopitelný - snad se nehezká situace v pozadí projektu nějak vyřeší a nebude třeba v brzké době zavírat vrátka. ()

LizianShaw

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zkusím to pojmout metaforou. Máme šťavnatý steak (Moff Gideon) a suché brambory (side questy). Tahle série nabízí hlavně ty brambory, a když se jimi na začátku přecpeme, tak to ani jakž takž šťavnaté poslední dvě epizody nezachrání. Celou sérii se těšíme na progres Moffa Gideona a místo toho dostáváme nudu, týkající se bezvýznamných pirátů, či záchrany kuřat. Asi bylo jasné, že to hvězdnou druhou sérii nemohlo překonat, ale i přesto se to mohlo ubrat zajímavějším směrem. Jon Favreau navíc naznačil, že nemá v hlavě konec, takže může Mando pokračovat donekonečna, což mě výrazně znepokojuje. A Grogu už je zde úplně k ničemu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Poprvé se na obrazovce ukážou tzv. Imperiální komanda, která byla pouze v rámci „Star Wars Legends“. V rámci „Legends“ a zejména v knížce „Order 66“ to byly nástupnické jednotky republikových komand nejlepších klonů. Zde jsou spíše nová verze Imperial Super Commando. Je teorie, že Moff Gideon (Giancarlo Esposito) v této „tradici“ pokračuje a jeho elitní beskarem pokrytá komanda jsou ve skutečnosti klony. Návrh jejich zbroje vychází z původního návrhu pro Imperial Super Commando, které jsme mohli vidět v rámci seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). (Veskoslav)
  • Bezpečnostní hlas, který promlouvá a uděluje instrukce nejprve v lodi Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) a posléze ve vysokorychlostní „tubě“, patří Catherine Taber, která například dabovala senátorku Amidalu/Padmé v seriálu Klonové války (od r. 2008). (Veskoslav)
  • „Kalevala“, název planety, kterou Din Djarin (Pedro Pascal) a Grogu navštívili, aby viděli Bo Katan (Katee Sackhoff), má v našem světě jiný význam. Kalevala je název finské epické básně, příběhu obsahujícího zpívající čaroděje a mořské příšery. (mikki089)

Reklama

Reklama