Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 90%. Druhá séria mi prišla lepšia, no trojka ma bavila zas viac ako prvá. Mando je tu trošku odsunutý na vedľajšiu koľaj a celý príbeh je hlavne o Mandalorianoch, no nevadilo mi to. Úvod tretej série nie je úplne strhujúci, no posledné diely (5,7,8) šliapnu na plyn a okrem perfektnej Star Wars zábavy, dostaneme trošku temnejší ton, keďže Impérium, znova vstáva s popola. Filoni a Favreau pekne prepojujú Manda s novou sequelovou trilógiu a taktiež nechýbajú odkazy na ďalšie seriáli. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série Mandaloriana neztrácí dech a jede ve stejně kvalitních kolejí, jako předchozí dvě řady. Jediný rozdíl je v příběhu, kdy se ve třetí řadě soustředíme na hlavní dějovou linku, která se postupně vyvíjí. Žádné odbočky, vedlejší mise, až na minimální výjimky, a už relativně brzo pochopíme o čem to bude. Na druhou stranu, je zde ten příběh více navnazující než v předchozích řadách. Mando ale už nedostává tolik prostoru, protože na scéně je více postav. Poslední dvě epizody byly parádní, ale samotný konec byl uspěchaný a pokud je toto poslední série, čekal jsem něco více monumentálního. Pokud by byla další série, tak chápu, že je půda trošku připravena pro pokračování. Pokud by nebyla, da se příběh uzavřít i takhle. ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S přehledem zatím nejhorší série. Stále se najdou příjemné momenty a dokonce i epizody (celkově 2), ale zbytek je ukázkou toho, že scenáristé nemají jasný směr vyprávění a spíše jen na sebe vrší jednotlivé momenty, které by si přáli fanoušci. Příběh je odvyprávěn unyle, vývoj postav a prohlubování vztahu je ledabylé a místo toho, aby seriál stál na vlastních pevných nohách, neustále odkazuje k případným dalším odbočkám a chystaným projektům. Takové uchopení mi příliš nevyhovuje a moderní seriálové vyprávění si představuji trochu jinak (delší formát by se měl využívat, nikoliv zneužívat). Jestli bude čtvrtá série, ještě se budu muset pořádně rozmyslet, zda u ní budu. Každopádně má láska ke značce zase trochu klesla. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (7,5/10). Asi není potřeba polemizovat o tom, že třetí série Mandaloriana byla zatím ze všech nejslabší. Její kvalita výrazně kolísala oproti konzistentní kvalitě předchozích sérií. Kde se tedy stala chyba? Myslím si, že tvůrcům už začínají docházet nápady a některé epizody byly opravdu pouze výplňová vata, nebo nepochopitelná odbočka. I přes tyto nepřehlédnutelné nedostatky jsme taky dostali velice kvalitní epizody, které kvalitu celé série výrazně pozvedly. Třeba poslední epizoda nám přichystala naprosto lahůdkové souboje světelnými meči, při kterých jsem měl flashbacky na Epizodu I. Seriál stále táhne přesný Pedro Pascal, který to navíc táhne převážně svým hlasem. Grogu je už taková klasika, bez kterého by si nikdo nedokázal tento seriál představit. Je krásné, že se jejich vztah opět o něco více prohloubil a já jsem měl u závěrečné scény totální Infinity War vibe. Cením, že tady si ty digitální efekty Disney opravdu pohlídalo a nepůsobí to jako levný polotovar (viz. poslední Marvel filmy). Jsem opravdu zvědavý, kam to budou tvůrci dál směřovat. Konec by klidně mohl znamenat konec celého seriálu a já bych se vůbec nezlobil. Přece jenom třetí série nepatřila k nějak vyhlíženým událostem. Prostě tady najednou byla a já si ji pustil hned hlavně kvůli tomu, že mám nově Disney +. 🔝Nejlepší epizoda: Chapter 21: The Pirate (S03E05)🔝 ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Třetí série Mandaloriana se opravdu vydařila! Vše začíná šlapat už v prvních epizodách. Scénáristi skvěle pracují s postavami jako Bo-Katan, Mandem nebo Groguem a jejich vztahy. Seriál nás vystavuje skvělým napětím a výborně nasnímanou akcí. Je tu vidět, že tvůrci pracovali s vyšším rozpočtem. Vidíme více vesmírné akce, lokací (zejména Mandalore), lepší animace atd. Vrácí se nám téže i stejnojmenný záporák, kterého si neskutečně dává Giancarlo Espisito. Dále nehorázným způsobem jsem si užíval Mandaloriany a tu zápletku na znovuzískání Mandaloru a poslední dvě epizody byly naprostým peakem. Stále se nemohu nabažit toho jak to dál bude celý pokračovat. I když se za mě jedná o nejslabší sérii seriálu tak či onak ji mám neskutečně rád a Jon Favreau své dílo miluje a dává do toho vše. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Velitel ochranky Helgait (Christopher Lloyd) byl oficiálně členem Techno Union. Můžeme to vidět při zobrazení jeho profilu. Znak Techno Union je vidět vpravo dole. (Veskoslav)
  • Karthon byl vězeňský měsíc, na kterém se nacházelo vězeňské nápravné zařízení Karthon Chop Fields spravované Novou republikou. Místo sloužilo k likvidaci imperiální techniky. Během imperiální vlády byly některé materiály a zdroje z měsíce využity na stavbu druhé Hvězdy smrti. V roce 9 ABY byl zde vězněn Migs Mayfeld, byvalý imperiální sharpshooter (ostřelovač) a žoldák. (Veskoslav)
  • První neanimovaný snímek Star Wars, kde se objevují Purrgilové. (mikki089)

Reklama

Reklama