Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (538)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stařík Clint je pořád macho, i když tady to už musí zdůrazňovat svým vztahem k lehkým holkám, což  působí i lehce odpudivě. Zbytek je ale pořád celkem fajnová staříkovská lehce kriminální road movie ochucená mírně klišovitým rodinným dramatem o nezvedené hlavě rodiny. Ale přesně v týhle poloze je Clint pořád svůj a i při sypání  si popele na hlavu ji má sympaticky vztyčenou. Jinak mile amorální film o pašování drog s atmosférou Forresta Gumpa, a za to si to tu čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom chutná, ale príliš dlho naťahovaná žuvačka. To by však popravde až tak nevadilo. Prekážala mi skôr nevyrovnanosť medzi kriminálnou časťou filmu a vzťahom Earla k jeho rodine. Jeho práca v karteli prestala byť časom príliš zaujímavá (no i tak ju hodnotím lepšiu ako druhú) a z komunikácie medzi rodinou a Earlom som necítili veľkú autentickosť. Napriek tomu som si sledovanie snímky relatívne vychutnal, nemám s ňou väčšie problémy, no predošlé výhrady zostávajú. Bolo to o.k., na Eastwooda však slabšie. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Snímek o filmu, kde moderní svět dotlačí jednoho starého muže k absolutní nouzi, z které se dá vyjít tím, že se setře hranice rozlišování toho, co je správné a co není. Film nevyžaduje zas takové emoce od diváka, ale není to úplně snímek, který je na úrovni předchozích režisérských počinů Eastwooda. Navíc tu nevystupuje jako ten charismatický na každý pád drsný týpek, ale jako vetchý stařík, z čehož mi povětšinu času bylo spíš smutno než co jiného... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocitovo za štyri, možno najmä vďaka záveru, ako "kritik" ale mám väčšie výhrady. Divák si ani nevšimne, ako do toho starký spadol. Nechápe, prečo sa v minulosti zachoval tak, ako sa zachoval a opustil rodinu. Jednoducho sa na Pašeráka veľmi príjemne pozerá, temnejšie momenty ale nedokážu vyvolať skutočné mrazenie a ohrozenie a to ani vtedy, keď vidíme mŕtvolu v kufri auta. Príbeh si ide celkom očakávateľne vpred, čo je ale nakoniec len dobre, žiaden mindfuck by som filmu asi neuveril. Ono je to vlastne taký pohľad na "vec" pohodového osemdesiatnika, ako túto činnosť vníma on a budeme ich tak cez film vnímať aj my. Proste si pri pašovaní klíďo píďo púšťať v aute nejakú odrhovačku a pospevovať si pri nej. Tak na to nabudúce pri nejakej trestnej činnosti myslite tiež. 70% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Pro většinu pohodový snímek, pro mě vůbec ne. Zjistil jsem, že velmi často při sledování filmu/seriálu mám velice sníženou estetickou distanci a pokud si nějakou postavu oblíbím, strašně to prožívám. A tenhle snímek je na tohle dost nepříjemný. Neustále jsem byl nervózní, co zase Earl provede a jak na to budou kluci z kartelu reagovat a věděl jsem, že přijde okamžik, kdy s ním ztratí trpělivost a děsil se toho. Líbilo se mi to i námětově. Jo, je to jednoduchý, ale hrozně fajn. Píšete, že je to pomalý, mně ani nepřišlo. Těšil jsem se na každou další vteřinu filmu. Earl byl frajer, Clint je frajer a doufám, že ještě dlouho bude. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Přesto, že film není přesnou životopisnou rekonstrukcí, je inspirován pašerákem Leonardem Sharpem (1924–2016), který ve velmi pozdním věku pracoval pro drogový kartel. (ClintEastwood)
  • Kostymérka Deborah Hopper použila ve filmu několik kostýmů z předchozích filmů s Clintem Eastwoodem. Např. jeden z obleků z filmu S nasazením života (1993) nebo košili z filmu Gran Torino (2008). Sám Clint Eastwood se tím bavil a pokaždé, když měl scénu s „novým“ kusem oblečení se Deborah Hopper ptal: „Ve kterém filmu jsem měl tohle?“ (Lukyy)

Reklama

Reklama