Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S největší pravděpodobností se jedná o jeden z nejlepších pilotů k seriálu. Nic nedokáže tak v táhnout do děje, než film který toho strašně moc ukáže, ale nic nevysvětlí. Pří scéně kdy se Sarah a Leland dozvídají o smrti své dcery je rozhodně nejsilnější moment, a to hlavně díky způsobu kdy jakým se zprávu dozvída Sarah. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý úvod k nepochybne kvalitnému seriálu, ktorý si potencionálneho diváka už od začiatku získa špecifickou atmosférou malého amerického mestečka a "slušne rozohratou partičkou šachu" (počiatky vyšetrovania, nečakané súvislosti a spojenia medzi obyvateľmi Twin Peaks). Tento pilot ma zaujal dostatočne na to, aby som sa v prípade viac voľného času pustil aj do sledovania seriálu, ale keďže ho momentálne na rozdávanie niet, budem musieť Lynchovu kultovku zatiaľ nechať tak. Nateraz to na plný počet hviezd ale nevidím, pretože pilotný diel sám o sebe je stále iba rozbehom. I keď pochopiteľne solídnym, ale stále nie dotiahnutým do čohosi komplexného. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší věc, jakou dal kdy David Lynch dohromady. S pomocí skvělého dabingu (především Aleš Procházka za Kylea) se z toho stala kultovní záležitost. Spousta zajímavých (často podivných) postav, výborná hudba Angela Badalamentiho, překvapivě funkční střídání humorných poloh s tragickými a hororovými (skvěle zrežírováno jak se paní Palmerová dozvídá o smrti své dcery, čemuž předchází velice vtipná scéna prezentace, kde dva pánové mluví přes sebe.) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekedy v zime, na prelomu roku 2014/15 som sa chcel pustiť do seriálu Twin Peaks. Tak podľa chronológie som začal s týmto predĺženým nultým dielom. A po pravde vôbec ma nebavil. Nenachádzal som tam žiadne to Lynchovské čaro temného mystéria, tú nevšednú inakosť pochádzajúca z iného sveta a časopriestoru. Skúsil som ešte 2 či 3 časti seriálu a potom som toho nechal. Vravel som si, že to nieje nič pre na. Ale k seriálu som sa na podnet jednej kamarátky vrátil a po tých 3 nudných úvodných epizódkach, keď sa to Lynchovské čaro konečne rozbehlo, sa neviem dočkať na to kedy si nájdem čas na ďalšiu a ďalšiu epizódu. Možno sa k tomuto ešte niekedy vrátim a zmením hodnotenie, ale zatiaľ nie. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně výborné započetí velmi známého amerického seriálu od oblíbeného režiséra Davida Lynche, jenž dokáže omotat hlavu neskutečným klubkem záhad, a proto jsem zvědavá, jak jeho klasická nadlidská filmová mentalita dokáže zpracovat námět do tolika dílů, aby do sebe vše zapadalo jako puzzle. Velkým bonusem je zde výběr originální hlavní postavy agenta Dalea Coopera, který příběh společně s některými soundtracky náramně odlehčuje. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (7)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama