Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Svého času (jako malý kluk) jsem tenhle film zcela nekriticky miloval. Když jsem jej náhodou viděl přes zimu a mrzlo, hned jsem vyrážel na rybník a poctivě trénoval, abych se také stal hokejistou. :-) Jinak to není žádná hitparáda, ale mám na něj příjemné vzpomínky, které si raději dalším shlédnutím nebudu kazit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Otřesná záležitost, ale také "výborný" případ součtu snad všech existujících žánrových klišé. Máme tu klasického loosera, který touží po osobním úspěchu, respektu od soukmenovců a srdci ženy, a to všemu navzdory a nejvíc i přes posměch těch, co jsou lepší prostě jenom v tom, že se někde objevili dřív (třeba ve frontě v sámošce) a tak si otvírají na bažanta hubu. Je to sportovní téma, takže budeme svědky zázračných výkonů natrénovaných přes noc, mnoha hloupě nedomyšlených zkratů, proher, postupné přeměny z despektu ve velké přátelství. Kolik už takových jsme viděli. Ovšem konec je fakt hroznej... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ve své době, tihle dva aspoň znamenali pár jistých fanynek. Dnes tomu tak není a na Patricka Swayzeho by si asi nikdo nevzpomněl, kdyby se neustále v televizi neopakoval Hříšný tanec. Nebyla by to taková škoda, ale takový Rob Lowe je na tom v mých očích ještě hůře. Herec, který si myslí, že se svou tvářičkou zlobivého chlapce a modrýma očima dokáže přepsat nápis Hollywood na LoweHood. Má smůlu a jistě to už kdysi dávno zjistil a tak zůstal u svých filmů pro televizi a je to jedině dobře. Neskutečných 22 let starý snímek působí většinu času jako ještě starší a to je dost smutné. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních velkých filmových rolí dnešní seriálové hvězdy Roba Lowea. A tak podle mého názoru je Youngblood sportovní drama, které patří ve své kategorii k těm nejlepším co byly natočeny, společně s Hokejovým zázrakem na téma hokej. Film není vůbec špatný, navíc je povedené i to, že do děje zasahuje i romantická dějová linka a že to celé není pouze o jednom talentovaném hokejistovi. Tento druh filmu mám velice rád a tak možná nejsem dostatečně objektivní a lecos mu odpustím a proto se při jeho hodnocení budu řídit pouze vlastními pocity ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdybych film viděl jako kluk, nostalgie by byla veliká a šel bych s hodnocením i výš. Ale takhle dávám 50% protože miluju sportovní filmy, miluju hokej a filmů o hokeji je žalostně málo. (Pro ty koho to zajímá - špička v tomto žánru je film Murice Richard, případně (mnohem známější) Hokejový zázrak). Youngblood má mnoho negativ od předvídatelnosti přes patos až k do filmu se nehodícím a nudným scénkám... Ale s ohledem na rok vzniku - tak by se měli filmy hodnotit - soudím, že jsem viděl celkem fajn film, který stál za to. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Jessica Steen strávila natáčením role přítelkyně Dereka Suttona (Patrick Swayze) 2 týdny, avšak nakonec byly všechny její scény vystřiženy. (Monco)
  • Peter Zezel a Steve Thomas, představitelé spoluhráčů hlavních protagonistů, byly v době natáčení profesionální hráči NHL. Ve filmu hrají za smyšlený tým Hamilton Mustangs, ve skutečnosti však hájili barvy Philadelphie Flyers a Toronta Maple Leafs. (Monco)
  • Eric Nesterenko, který ztvárnil otce Deana Youngblood (Rob Lowe), je bývalým profesionálním hokejistou, který strávil většinu své kariéry v týmu Chicago Blackhawks. (Monco)

Reklama

Reklama