Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (312)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Buster Scruggs ten dobrou mušku měl, jó... zato Coenovci kropí terče s hodně proměnlivou úspěšností. Většina kulek jde spíš do prérie. Nesourodá, nevyrovnaná antologie, která má připomenout romantické kouzlo westernů a západu, který nikdy nebyl... ale připomíná spíš, že Coeni už dávno nejsou mistři tónové ekvilibristiky, výstředních dialogů a brilantních point. Tenhle film spíš na sentiment hraje, než by ho sám dovedně vytvářel. Některé povídka (trupák, zlatokop) jsou vysloveně příšerné a mimo rytmus. I když se tu střídají nálady, celkový dojem je šíleně monotónní, i proto, že Coeni jen bezpečně variují. Nakonec s láskou vzpomínám na dementní verzi Limonádového Joe, oběšenecký blues Jamese Franca a psí baladu... zbytek nestojí ani za plivnutí do prachu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechajte ho, on za to nemôže. Je to Francúz.“ Smutné, hravé, veselé, tragické, tragikomické, správnym spôsobom divné, temné i zábavné. Western nepatrí medzi moje najobľúbenejšie žánre, bratov Coenovcov nijako extra nemusím, poviedkové filmy detto. Ale toto sa mi páčilo, bavilo ma to. Najskôr sa mi do toho absolútne nechcelo, pozretie som odkladal niekoľko mesiacov a chvíľku som premýšľal, že by som tomu dal „len“ 60%. Ale nebolo by to fér. Je to parádička. Nie geniálna, nie srdcovka, ale mnohé z poviedok ma bavili viac než poriadne, herci sú dobrí, vizuálne i hudobne je to skvelé a fantastické. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Po tomhle bych věřil, že Coeni jsou schopni natočit zcela vážný výpravný western s výborně zvládnutýma akčníma scénama. Což  je něco, co v dnešní době úplně chybí. Škoda, že přesně to, co by (pro jistotu ještě společně s nějakým hodně dobrým scénáristou) zvládli na jedničku, nikdy dělat nebudou, protože by to už holt nebyli oni a nejspíš ani nemají tyto ambice. Věčná škoda! Ale kdo to teda udělá? Kevin Costner? Ten sice něco velkého westernového chystá, ale u něj zase pochybuju, že to dokáže. Ambice i prostředky na to má, ale schopnosti a mladický elán už asi moc ne (to první vlastně moc neměl nikdy). Nejvíce se u toho jeho megalomanského projektu bojím, že to bude tak politicky korektní, až to bude místy bolet. Protože kdo chce dneska s vlky v Hollywoodu výti... //// Povídky: The Ballad of Buster Scruggs aneb Limonádový Joe naruby (3/5), Near Algodones aneb James Franco si zvyká na oprátku (5/5), Meal Ticket aneb Osekaný Dudlík z HP ve Wild West freak show (3/5), All Gold Canyon aneb Starý zlatokop Tom Waits v zaslíbeném údolí (4/5), The Gal Who Got Rattled aneb Druhý nejlepší příběh (mimochodem, skvělé scény bojů s rudokožci, stejně jako v Near Algodones) (5/5), The Mortal Remains aneb Jak jsem tvrdě usnul (1/5). //// Bohužel, poslední povídka, která to celé stáhne do pekel, zajistila, že jinak dobrému filmu prostě nemohu dát víc než tři hvězdičky ani kdybych se rozkrájel. Sorry, Omnibusi. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

THE BALLAD OF BUSTER SCRUGGS......První povídka nastolila zajímavý neotřelý styl vyprávění, kde hlavní roli obstaral Blake Nelson se svým zpěvem. Jo, sekvence v zapadlém baru a také u stolu s kartami docela k popukání. I závěr povídky nezklamal. 82 %...........NEAR ALGODONES......Takový ten typ člověka, kterému se nic nedaří, ale vždy na poslední chvíli vyvázne vstříc jasné smrti. Jako ta poprava mě překvapila, čekal jsem ještě nějakých zásah zvenku a vysvobození, ale co čekat od černohumorné nálady Coenů, že ? 82 %.........MEAL TICKET........Povídka, jež skrývala obrovský potenciál, ale ten využit nebyl. Závěr smutný, ale čekal jsem, že Neeson z toho nemůže vyváznout netknutý. 63 %.........ALL GOLD CANYON.....Asi druhý nejlepší příspěvek do filmu. Úctyhodné záběry na překrásnou krajinu okořeněné perfektním civilním výkonem Toma Waitse. Závěr zprvu vystrašil, ale ten obrat o 180 ° tam prostě dát museli. Spravedlnost existuje !!! 88 %.......THE GAL WHO GOT RATTLED......Jedním slovem špica. Sice nejdelší povídka, ale to vyústění mě prostě totálně odrovnalo. Ten záběr na pana Arthura s prezidentem Piercem na kopci skoro až poetický. Takhle si pamatuji Coeny !!! 90 %..........THE MORTAL REMAINS.......Konec jsem popravdě nepobral úplně, ale ten přerod z pohodlné cesty na cestu, z které asi není návratu, docela zapůsobil. 75 %.................Shrnutím se film povedl, držet si to úroveň čtvrté a páté povídky, tak nemám slov. I tak ale potěšil působivý návrat tohoto režisérského dua. Celkově 80 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Westernové povídky bratří Coenů s velmi solidním hereckým obsazením mě hodně lákaly, ve výsledku se u mě ale žádné velké nadšení nedostavilo. Celé záležitosti v žádném případě nepomohla rozmáchlá stopáž ani podivné závěry bez pointy. Nesnažím se předstírat, že jsem se nebavil, některé povídky mě bavily velmi, jenže jiné zase podstatně méně. Jsem každopádně rád, že jsem film viděl, ale na víc, než na lepší průměr, to u mě nedotáhl. / "First time?" / 3*+ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • V příběhu č. 4, když Prospector (Tom Waits) krade sově vejce, tak říká: „Ptáci stejně neumí počítat.“ Je to narážka na předchozí příběh se slepicí a divákovi tak napovídá, že se Impessario nechal nachytat. (Jannabe)
  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nebraska, Nové Mexiko, Colorado a taktiež vo filmových štúdiách Santa Fe v Novom Mexiku. (MikaelSVK)
  • První film Joela a Ethana Coena natočený digitálně. Zároveň jde o dosud nejdelší film, jaký režiséři natočili. (Grimaldi)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama