Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (201)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Já bych to tak černě neviděl jak o tom píšou. Film je docela v pohodě a dá se na to koukat. Je to film o mluvících zvířatech nečekal film s nominací na Oskara. Zvířata jsou udělaný hezky a i jsou vtipný a Downey sice nehraje nejlíp ale to je mi fuk je to pohádka a já si to dokoukal s klidem a nemám s tím žádný velký problém. Příběh je sice zvláštní, zvlášť s tím koncem ale proč ne. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Režisér Texaského masakru motorovou pílou: Počiatku, producent Kým si spal a scenárista Opustenej s Katie Holmes uvádzajú... novú rozprávku. Ono, nebol to zlý nápad. Hollywoodsky návrat k legendárnej postave, ale ignorovanie filmov s Eddiem Murphym zo súčasnosti a naopak jej návrat do starého Anglicka a odklon od sitkomu smerom k veľkolepému trikovému dobrodružstvu? Prečo nie, bez debaty to malo potenciál na úspešnú rodinnú sériu s obrovskými rozpočtami. No, lenže to bol masaker. Na filme je vidieť radikálna prestrihanosť, výmena režisérov a rôzne iné ťažké zákulisné ťahanice a problémy. Už hlavná zápletka o otrave kráľovnej je úplne mimo. Scenár často nedáva zmysel, potenciálne skvelé vtipy sú zavraždené behom jedinej scény (márne som čakal, že z „Jeffa“ sa stane šťavnatá vedľajšia postavička), iné nápady sú WTF (jazdenie na pštrosovi alebo veverička považujúca Tommyho za vraha veveričiek, ale aj od tohto nápadu je čoskoro upustené a odchádza do zabudnutia). Miestami budete vyložene trpieť (ústredný zloduch Műdfly a jeho vojenský pomocník). Tempo je strašné, hlavne úvod je hrozný, trvá asi 40 minút, kým sa to aspoň ako-tak rozbehne. Potom, keď už sa zmierite s tým, že vás žiadny zázrak nečaká, tak sa čiastočne upokojíte, ale stále je to trochu ako keď vám vŕtajú zub a nakoniec vás to nebolí až tak, ako ste sa báli. Robert Downey je trápny, ostatní sú na tom ešte horšie (vrátane Antonia Banderasa, ktorý sa snažil, ale potom mu namaľovali obočie a bolo po Desperadovi). Čo sa mi vyložene páčilo? Výprava „pirátskeho“ ostrova a bláznivá akčná scéna s prepadnutím na mori. Už dávno som nebol na komédii resp. rodinnom filme, pri ktorého premietaní v kinosále panovalo také hrobové ticho. Občas zaznie dobrá hláška alebo sa tvorcom nejakým zázrakom podarilo vytvoriť asi štvorsekundový, relatívne vtipný nápad. Ale nebudete sa smiať, iba sa v lepšom prípade raz za 20 minút slabo pousmejete. Kino Považan NMnV 2020 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nie je snímka pre všetkých. Je to taká tá jasná priemerná záležitosť. Nový Dolittle je síce iný ako tí predošlí, nie je ale o nič menej vtipný, naopak. Robert Downey Jr. postavu obohatil o svoje osobné čaro a z Johna Dolittlea urobil ľuďom blízkeho zverolekára. Čo je tentoraz na Dolittleovi veľmi sympatické, je fakt, že ona schopnosť "porozumieť zvieratám" v tomto prípade nie je ničím dedičným, ale niečím, čo sa môže naučiť úplne každý, kto nemým tvorom dostatočne otvorí svoje srdce. Fakt, že hrdinom môže byť každý, potom kompenzuje akýkoľvek náznak infantilnosti alebo prepálených scén. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to taková zooosvěta pro děti. Léčba zažívacích potíží byla hustá. Celkově je pohádka neškodná, nevzrušivá, nezáludná a s výjimkou dvou hereckých bavičů nezajímavá. Snímek přitom stál 175 milionů dolarů. K nádechu příběhu dojde až se začátkem výpravy za exotickým lékem. Je to sice pohádkově výpravné se stádem digitálních a melancholické, ale zasmál jsem se jen jednou. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. je momentálne v kurze a tak voľba obsadiť ho dáva zmysel, no zároveň to bola aj voľba správna. Rola výstredného doktora a milovníka zvierat mu sadla. Celkovo obsadenie nejde hodnotiť inak ako pozitívne. Rovnako musím pochváliť slovenský dabing, ktorý sa vydaril a aj dabéri boli vybraný veľmi dobre (trochu zamrzela absencia Petra Kočiša, ale aj Štefan Skrúcaný bol správna voľba). Horšie sú na tom vizuálne efekty, ktoré na dnešnú dobu veru neohúria. Rovnako tak príbeh je klišé, aj keď dobre prevedené klišé. Celkovo sa ale jedná o podpriemer. Deti sa pri tom ale zabavia. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (8)

  • Na odlíšenie od svojich skorších britských postáv sa Robert Downey Jr. rozhodol pre svoju verziu filmu použiť to, čo označil ako „prijateľný“ waleský prízvuk. (zajo91)
  • Zámek, který představuje Buckingham Place, je ve skutečnosti Blenheim Place v Oxfordshiru. (FoxMulder)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama