Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* nedávno jsem po letech zkouknul osmdesátkovou klasiku Přes palubu a překvapilo mě, že byl natočen remake a tak jsem neodolal, abych tyto dva kousky neporovnal. Původní verze se nezapře svou originalitou a kvalitními hereckými výkony Goldie Hawn a Kurt Russella. Nostalgie je silnější než naivní hollywoodský příběh, ale co by člověk chtěl od romantické komedie a kdysi by to byly jasné 4 hvězdičky - dnes jen silnější tři. Remake chtěli autoři osvěžit přece jen nějakou změnou, a tak vyměnily hlavní role aspoň genderově, a tím pádem se to projevilo i na vedlejších postavách. Neříkám, že bych se nebavil, ale vliv původní verze je cítit a tentokrát to působilo ještě víc naivněji. Tři hvězdičky dát nechci, abych rozlišil kvalitativně oba filmy, ale i moje 2 silnější hvězdičky jsou ještě slušné hodnocení. Jestli se Vám bude líbit víc to a nebo ono, bude záležet jen na Vás, ale pobavit by mohly obojí. pokud si chcete u filmu odpočinout po náročném dni a přijít na jiné myšlenky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Ad4mson 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s bourákem a mým oblíbencem Kurtem Russellem. Goldie je tady až nečekaně snesitelná a do všeho hraje skvěle vidlácký soundtrack od Alana Silvestriho. S ohledem na to, že Marshalla po slaďoučkéé a alergii vyvolávající Pretty Woman moc nemusím, tady dávám palec jednoznačně nahoru. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jo, počkat, o čem že to bylo? Pamatuju si jen zazobanou fiflenku, a pak už mám trochu mlhavo. To bude asi tím pádem ze schodů... Pohodový taťulka Kurt Russell a skvělá Goldie! Pár úsměvných fórků a romanťárna, jak má být. Po dlouhatánské době jsem viděl film na našich "análech", v tomto případě Noha a myslím, že hned tak brzo se na tyto anály nevrátím. Jj, reklamy na 200% hlasitosti jsou něco úžasného! 75% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Goldie to s Kurtem vždycky klapalo a to nejen na filmovém plátně. Ne jinak je tomu tentokrát, kdy spolu s režisérem Marshallem představují typická, ale nadmíru sympaticky podaná schémata romantických komedií zabalená do osmdesátkového maloměstského celofánu. Občas člověka sice napadne, že by se při ztrátě paměti choval asi trochu "logičtěji", ale v celkovém vyznění to nepůsobí nijak katastrofálně. Pro mě tenhle skok přes palubu fungoval víc než dostatečně. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Mínusy: Klišovitý a předvídatelný příběh. Průhledná propagace prostých a rodinných hodnot (trochu i nebezpečná, protože pán byl - myslím - vdovec, nikoli rozvedený). Plusy: Ale proč ne - bylo to milé a těm děckám jsem to přál (vč. pointy nakonec). Nenudilo ani po opakovaném zhlédnutí. Hawnová zvládla levou zadní proměnu své postavy a byla věrohodná v obou polohách. S Russellem měla velmi příjemnou chemii. A její zápolení s motorovou pilou mě vždycky spolehlivě rozesměje. Hodnocení: 74%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)
  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama