Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro dvojku Hawn - Russell osudový film, kde se setkali, poznali, zamilovali a nakonec se vzali. Samotný příběh má takové osobité kouzlo...těžko popsat. Zkrátka je to komedie, na kterou když se kouknu po stý vždycky se zasměju...a nikdy mě ten film nepřestane bavit...Vcelku těžká práce se zdá být pro Goldie Hawnovou jelikož zde hraje bohatou a děsně namyšlenou postavu, ale po ztrátě paměti pravý opak a musím přiznat, že dobře. Celkově velice slušná komedie, na kterou se těžko zapomíná. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji film pro deštivé nedělní odpoledne. Úžasně příjemné, vtipné, je vidět, že Goldie Hawn a Kurt Russel jsou sehraná dvojka. A když už romantická komedie, tak Hanks nebo tohle, aspoň se člověk zasměje. Výkony Joanny v zanedbané domácnosti jsou prostě kouzelné, jak hodnotí jeden ze synků: "Už je to dobrý, už aspoň nedělá bá bá bá bá...." Myslím, že líp než Goldie Hawnová si ze sebe umí střílet už jen Iva Janžurová!Howgh!-----Nehowgh - teď jsem se v komentářích, které obvykle čtu až po napsání toho svého, dozvěděla, že se GH a KR při natáčení filmu teprve poznali. Takový přehled o soukromí herců zas nemám. Tak to teda klobouk dolů, působí fakt sehraně. A teď howgh! ()

Reklama

Ad4mson 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s bourákem a mým oblíbencem Kurtem Russellem. Goldie je tady až nečekaně snesitelná a do všeho hraje skvěle vidlácký soundtrack od Alana Silvestriho. S ohledem na to, že Marshalla po slaďoučkéé a alergii vyvolávající Pretty Woman moc nemusím, tady dávám palec jednoznačně nahoru. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zcela otřelý nápad z mnoha jiných komedií zde probíhá formou amnézie hlavní postavy, která zapomene, že je bohatá fuchtle a stane se vzornou manželkou jiného muže. Z plánované pomsty truhláře, který nedostal zaplaceno, stane se láska a ro mantika je na světě. Poměrně jednoduchý námět je skvěle rozepsán po stránce dialogů i vedlejších rolí. Výsledkem je nenáročná avšak poctivá zábava. Vzhledem k tomu, že filmová klišé let osmdesátých se dnes už neužívají, působí film svěže a ještě nápaditěji než v době svého vzniku. 85% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Sice jsem už jednou film viděl, ale až dnes ho plně doceňuji. Jak se nafoukaná bohatá panička octne po ztrátě paměti v chudé domácnosti. Ze začátku tomu nechce věřit, ale nakonec zjistí, že peníze nejsou smyslem života a že i štěstí v chudobě má větší cenu než osamělý a nablýsakný život v mrakodrapu. Jednoduchý námět, krásné poučení a díky skvěle zahraným postavám je to velmi vtipná zápletka s prvky romatiky. Život se 4 dětmi není žádný med, ale Goldie Hawn vše zvládne s grácií. Je to obyčejný život, ale obyčejné věci jsou právě ty nejkrásnější. Esence 80. let z toho sálá obrovskou silou a mě nezbývalo než se pohodlně usadit a prožít si to pěkně s úsměvem na tváři a na konci i s naměkko romantickou slzou v oku. Kam zmizely všechny tyhle fungující komedie (rodinné, romantické, upřímné, naivní)? Má to vtip, má to atmosféru, je to blízké každému člověku a jiskra mezi Goldie Hawn a Kurtem Russellem jiskří i po tolika letech. Asi jsem definitivní zastánce 80. a 90. let, protože ty dnešní komedie jsou tak přepálené a vyhrocené, že se sice směji, ale nic hlubšího v tom nenacházím. V tomto filmu je to dokonalé namíchané = romantika, lehký vtip, žádná sprostota, příklad spořádané rodiny. Je to opravdu naivní a jednoduché, ale obohacuje mě to a cítím se po tom lépe než po divokých komediích s kozami venku, zvracením někomu do tváře nebo pícháním do koláče. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)
  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama