Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný divácký ohlas moderní romantické pohádky Pretty Woman (1990) po devíti letech znovu svedl dohromady oba hlavní protagonisty filmu Julii Robertsovou a Richarda Gerea s jeho režisérem Garrym Marshallem. Plány na natočení druhého dílu Pretty Woman kolovaly Hollywoodem už od počátku devadesátých let, ale nikdo se nemohl shodnout na tom, o čem by vlastně pokračování mělo vyprávět. Proto nakonec Nevěstu na útěku (1999) s Pretty Woman spojují pouze ona tři zmíněná jména a žánr romantické komedie. Jejími hrdiny jsou poněkud splašená nevěsta Maggie Carpenterová a newyorský sloupkař Ike Graham. Maggiina historie několikanásobných útěků od oltáře zaujme novináře natolik, že o ní napíše článek. Neověří si však všechna fakta a hrozba soudní žaloby ho stojí místo (šéfovou mu nedělá nikdo jiný, než jeho bývalá žena). Je nabíledni, že následné „ověřování faktů“ oba protagonisty natolik sblíží, že nakonec dojde k další svatbě, která se snad už obejde bez nevěstina útěku. Anebo ne? ... Snímek se odehrává v marylandském městě Berlin, kde se také natáčel. Ve vedlejších rolích se objevují další známí herečtí představitelé Joan Cusacková (kadeřnice Peggy), oblíbený Marshallův herec Hector Elizondo (fotograf Fisher) a manželka Toma Hankse Rita Wilsonová (Ikeova exmanželka Ellie). Režisér Garry Marshall se ve filmu mihne, jak je jeho zvykem, při zápase na baseballovém hřišti, stejně jako se v nejrůznějších epizodkách představí členové jeho rozvětvené rodiny. (Česká televize)

(více)

Recenze (229)

zigy 

všechny recenze uživatele

Stejné obsazení jako v Pretty Woman nepřineslo nic než zklamání. Chyběl totiž dobrý scénář. Postavy jsou neživotné a dialogy nevtipné. Dá se to dokoukat, ale jen se skřípění zubů a pokud jste v romantické náladě. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Pretty Woman na pokračovanie? Také niečo... nemám rád romantické komédie, pretože ženy z toho hlúpnu. ()

Aquila 

všechny recenze uživatele

Úplně normální romantická komedie, od které by člověk díky obsazení očekával něco trochu víc, a ono tam víc není. Chtěli zřejmě vymyslet nějaký originální námět, který však nedává smysl. Ale jako normální průměrná romantická komedie to funguje. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že to bylo kdovíjak obejvné, ale přesto to na mě působilo, protože Julii a Richardovi to na plátně spolu prostě sluší! 3* ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších a nejnudnějších romantických filmů. Snad nejhorší film s Julií Roberts v hlavní roli. Proklatě špatný a hloupý scénář. Ještě že je nenapdlo natočit něco jako např. Pretty Woman 2. ()

nydahl 

všechny recenze uživatele

Vcera jsem to skouknul a protoze mam opravdu rad Julii Roberts tak sem musim napsat , ze je to proste jednoducha romanticka komedie , ktera se opira o slavne duo Roberts/Gere ale najdete tam jeden forek , kterej fakt stoji za to. Kdyz Roberts zdrha ze svatby autakem od fedexu tak tam Elizondo posle "at jede kamkoliv bude tam zitra rano" - to jsem se fakt od srdce zasmal.Takze jen za tohle davam 2 hvezdy - to me fakt pobavilo. ()

Dataminer 

všechny recenze uživatele

Možná snaha ještě něco vydělat na popularitě Pretty Woman, ale podívat se na to dá. Žádná sláva, ale vyložená hrůza to také není. ()

Caskett 

všechny recenze uživatele

Tvůrce musím pochválit za originální nápad pro romantickou komedii. To že se vyskytuje ústřední dvojice Julia Roberts a Richard Gere, nemusí nutně znamenat, že se jedná o pokračování Pretty Woman. Sedí jim žánr, sedí jim režisér. Je přece hodně hereckých dvojic, které se objevily ve více než jednom filmu: Hanks a Ryan, Cruise a Kidman... A upřímně řečeno, myslím si, že jim oběma romantické komedie sedí. Nebo jste (každého zvlášť) viděli v poslední době v nějakém lepším žánru? Navíc rok 1999... ten film už se pomalu stává klasikou :-). Nemá žádné zásadní nelogické zvraty (myslím provinění proti žánru, samozřejmě) a je od začátku jasné, že to dobře dopadne... parádní oddechovka. Pokud se budete podivovat nad tím, že si všichni muži z městečka postupně chtějí Mag vzít, ikdyž znají její pověst a pan Reportér se za 2 dny zamiluje a začně toužit po svatbě... tak potom koukáte na špatný film :-))) ()

ReTeZa 

všechny recenze uživatele

Jednou to vyšlo s Pretty women, a tak je zde viditelná snaha o to, co už jednou mělo úspěch.... Napodruhé už to není zas tak vtipné ani natolik romantické... ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Zase tak špatné to nebylo. Řekl bych průměrný romantický film. Gere je sympaťák a dokonce i ta Julia je ucházející, i když za sexy herečku jsem ji nikdy nepovažoval. Každopádně ti dva jsou příjemný páreček, na který se dá podívat. Nevidím tu zase tolik rozdílů v kvalitě při porovnání s Pretty Woman, jelikož mi oba ty filmy přijdou jako pohádky pro ženské. Ovšemže má Popelka silnější námět a bude tedy navždy oblíbenější, a to i navzdory tomu, že hlavní hrdinka je vlastně jen blbá kurva. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mně se to líbilo. Nebyla to Pretty woman, ale líbilo se mi to, pobavilo mne to, chvílemi i donutilo zamyslet se... prostě podle mne moc hezký film. ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

No, tento film mi vôbec neutkvel v pamäti. Natočený účelovo, lepkavý slaďák, cukrovinka podpriemernej kvality. Je to tradičný film na "dopozeranie". Radšej podpriemerný horror, ako toto. Nech tečie krv potokmi! Aspoň nebudú falošné a plytké slzy. Julia je, ako vždy, afektovaná. Ako povedal jej brat Eric, bola to najväčšia "děvka" na strednej škole. Hoci sú jej pery na zjedenie a cca je zlatá, svojej nepresvedčivej skromnosti sa nevie zbaviť nikde, kde sa objaví. Richard mi prišiel vo všetkých filmoch ako taký muž bez gulí. Paródia na chlapa. Impotentný sympatický slušák. Slabý čaj. Hoci sú jeho herecké kvality nesporné. Pretty Woman je tiež taký cajdák, i keď má v sebe niečo viac. Rozprávka pre dospelé ženy. Ako lacný, hitparádový alimenťák. Takéto niečo pseudoromantické by som rozhodne ani náhodou nemohol prirovnať k inteligentnej a obsažnej romantike, napr. vo filme Štyri svadby a jeden pohreb. A ten mňa, deathmetalového maníka, dostalo na prvý šup. Nuž, americká filmová škola sa nemôže euróskej ani len priblížiť. Nuda. Niečo, ako Bodyguard. Skrátka lacná sračka. Jediné, čo je na tomto filme super, je pesnička Erica Claptona, hoci nebol jej tvorcom, Blue Eyes Blue. Lenže to je pán muzikant, čo by vedel podať aj mince core na úrovni par excellence. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

zase tak moc bych nad tím neblil. Je to klišák klišáků, jistě, ale ony na mnohé fungují bezchybně a někdy člověk nechce ani myslet ani se kochat uměním a nechce se ani bát ani lekat. Richard Gere šedivák prostě podle mne vypadá furt dobře (jsem hetero, prosím, aby nebylo omylu) a JUlia Roberts se mi sice nelíbí, ale charisma má a když se uměje a rozsvítí oči, budí sympatie. Rutinní režie, občas i něco vtipného - nad vajíčky jsem se zasmál. Manželka v únavě si to užila řekl bych tak na 4. Ano, po pěti minutách víte, jak to dopadne a dá se i odhadnout, jaké peripetie budou, ale co má být, pravidla se mají dodržovat, u pohádek taky nechceme, aby princ odmítl políbit princeznu, protože on je gay a ona ženská. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Místy mne to ... ehm štvalo. Na Pretty Woman se rád občas podívám, ale tohle bylo podruhé (jakože to nemůže být tak hrozné) a naposled. ()

Reklama

Reklama