Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Tom Hanks mě tu tak bavil, že prostě musím hodnotit hodně vysoko. Ale není to jen tím, jak byl skvělý, je to i tím, jak je celý příběh zaměřený, jak dovede propojit dětský a dospělý svět a jak ukazuje, že ta krása je v tom dětském. Je, akorát my se musíme naučit žít s tím, že děti prostě už nikdy nebudeme, ať chceme, jak moc chceme. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý som videl ešte v detstve a rád si pozriem aj dnes. Dieťa vo svete dospelých. Vďaka svojmu prístupu koná neobvykle a tým pádom zažíva to, čo dospelí už nedokážu. Teda určite to nevie drtivá väčšina z nich. Veľký je určený večným deťom, ktoré svoju hravosť dokázali uchrániť pred všetkým a všetkými. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Neskutečně milý film, který má hodně co nabídnout. Vedle skvělého herectví Toma Hankse mu nechybí sympatie postav, příjemná hudba a zajímavá myšlenka, díky které je jen na divákovi, zda závěr pochopí jako...řekněme spíše špatný či dobrý konec...Film srší vtipem, sentimentu je akorát a o emoce také není nouze. Amerika s nádechem 80. let má zkrátka jedinečnou chuť. P.SElizabeth Perkins je pěkná čičinka. ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Krásný a příjemný rodinný film. Absolutně skvěle zahraná role, malého třináctiletého klučiny, který se dostává do nemilosrdného světa. Nejvíce se mi líbily ty okamžiky, kdy Josh vymýšlel a kritizoval hračky a seznámil se ze Susan, kde nastávaly v celku vtipné okamžiky, u kterých jsem se i zasmál. Nápad tady byl a líbil se mi ! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Malý velký Tom Hanks v plné komediální síle, The Big platí za to nejlepší, co v jeho rané filmografii vzniklo. Byl dítětem, chtěl to změnit. Byl dospělý, náhle svobodný, brzy bohatý a ještě k tomu mohl zůstat prostřednictvím firmy specializující se na hračky stále malým chlapcem. Do toho nenávist kolegů, odcizení se s kamarádem z dětství a zájem pohledné spolupracovnice. No, snadné to mít Hanks v laskavé komedii Penny Marshall nebude – v pokladnách kin to ale překvapivě snadné měl a díky tržbám se stal velkým komerčním překvapením roku. Zaslouženě.. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Penny Marshall se stala první režisérkou, jejíž film utržil v Severní Americe přes 100 milionů amerických dolarů. (HellFire)
  • Scény z Joshova (Tom Hanks) sousedství se natáčely v Cliffside Parku v New Jersey. Scény ze zábavního parku pak v Rye Playland ve Westchester County (New York). Natáčelo se od 10. srpna do 29. října 1987. (HellFire)
  • Film měl původně končit scénou, v níž sedí Josh (David Moscow) ve třídě, do které vstoupí nová žákyně. Podle její podoby s Elizabeth Perkins a reakce Joshe poznáme, že je to Susan, která také omládla. Na testovacím promítání se však tento konec nelíbil. (HellFire)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama