Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hořce úsměvný příběh o tom, že manželství ani vědecký výzkum nelze provozovat na poloviční úvazek. Jeho hrdiny jsou dva nadaní mikrobiologové, Marta Hančová a Zdeněk Hradecký. Oba mají velké plány, ty však osudovým způsobem  změní fakultní ples, na kterém se poprvé setkají. Stráví spolu noc a v den promoce už Marta představí Zdeňka jako svého ženicha a nastávajícího otce svého dítěte. Marta nastoupí do ústavu molekulární biologie a genetiky, kde je jejím nadřízeným její tajný ctitel Vašek Hořánek. Oba se plně a bez ohledu na čas věnují důležitému výzkumnému úkolu. To ovšem moc neprospívá rodinné pohodě novomanželů Hradeckých. Po narození dcery Aničky zůstává Marta doma, zatímco ctižádostivý Zdeněk aspiruje na místo vedoucího oddělení buněčné fyziologie. Když však po čase Martě hrozí, že by mohla přijít o místo v Hořánkově laboratoři, rozhodne se znovu nastoupit do práce a dceru přenechat přes den babičce. Ta ovšem nevydrží dlouho, a tak jsou manželé nuceni najmout chůvu, přestože je to finančně zatěžuje víc, než je pro ně únosné. Napětí mezi manžely roste a situaci ještě zhorší skutečnost, že se Hořánek stává Zdeňkovým konkurentem v boji o místo vedoucího. Hádky u Hradeckých jsou na denním pořádku, až nakonec Marta s Aničkou Zdeňka opustí... Český film o lásce a manželské krizi, podobné pracovnímu úrazu, vznikl v roce 1986. Pod pracovním názvem Hroši nepláčou ho natočil režisér podle scénáře Haliny Pawlowské a Milana Šteindlera (kteří se ovšem netajili nespokojeností s úpravami, které ve scénáři provedl režisér). (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

Figu 

všechny recenze uživatele

Zcela náhodně vyhmátlej film v bedně a musím říct, že mě lapil. Dnes je pohled na dobu a režim socialismu úsměvnej, nicméně takto zavzpomínat není na zmar. Krásná ukázka toho, jak kariérní růst a touha po moci, zcela pohltily význam slova rodina. Mě to i v danej čas nečas sedlo a Kaisera chválím! 55% ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Režisér Matějka vplul do normalizačních filmových vod jako předchůdce dnešních ORDINACÍ, NÁMĚSTÍ, HOSPOD, KŘEHKÝCH VZTAHŮ, tj. jako představitel lehké a ještě lehčí filmové Múzy. Tento film se zdá být pokusem o prolomení série snadných úspěchů krátkodechého trvání. Základní konflikt i atraktivní prostředí přírodovědného akademického ústavu se mohly být nosné a skutečně se ve filmu střídá nesouvislý sled méně i více zdařilých scén, které čas od času obnaží i skutečný problém. Potíž je v jednom: kvalita nepřesahuje zárodečné stadium právě těchto záblesků a násilný závěr filmu budí dojem, že režisér vyčerpal přidělený barevný materiál. Naděje, daná tématem i hereckým obsazením, byla zmarněna i v tomto případě. MUŽ tak neprolomil meze normalizačního průměru své doby. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Matějka se tedy umění ve filmu neskutečně vyhýbal a šlo mu to. Toto dílko je také toho důkazem. Film ale působí celkem mile, uvážíme-li roli kamarádky zpěvačky(Petra Janů), která tam vstupuje s hudbou M. Kocába. Uvážíme-li roli Radovana Lukavského jako tchána, slušného člověka, Jana Hartla jako vědce se vším všudy (koho jiného prdnout do téhle role?). I Veškrnka to docela zvládla a byla jako žena matka přesvědčivá, jako vědma nikoliv. Zato Jana Švandová jako děvka byla velmi velmi přesvědčivá! Takže vcelku to šlo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film mi úplně nepřišel jako komedie, spíše drama nebo tragikomedie, když už. Těch humorných momentů totiž ve filmu moc nebylo. Příběh manželského páru, který si nedá pozor a pořídí si dítě, přitom ale oba touží po kariéře. Jenže manžel věří, že místo ženy je u pračky a sporáku a sám pracuje na své kariéře. Zajímavé je, že tento film je tak trochu aktuálnější dnes než v době vzniku. Jen ten příběh zpěvačky Ireny mi do toho moc neseděl. Ve snímku se docela povedlo vykreslit problémy dvou ambiciózních lidí, kteří na rodinu nebyli připraveni, ani jeden se o dítě zrovna nestaral. Určitě vhodné pro všechny, kteří rodinu plánují, aby se zamysleli. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Spojit dohromady komedii s dramatem, chce schopného scénaristu, režiséra a herecké obsazení. Můj hříšný muž naplňuje jen jednu třetinu z výše vyjmenovaných elementů. Jedná se o veskrze bezvýznamný film, který ve své době mohl zbudit sympatie u diváků. Tvůrci se navážejí do tehdy aktuálních problémů, jenž by o deset let dřív nebyly možny-ledaže v satirickém tonu a režii stranických dramaturgů. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Malou dcerku manželů Hradeckých si zahrála Lenka Kubálková, kterou filmaři objevili na tréninku gymnastiky. Pozvali ji na konkurz, kde všechny ohromila svou výřečností. Tehdy jí byly 4 roky. (SONY_)

Reklama

Reklama