Reklama

Reklama

Velmi neúspěšný písničkář Jack (Himesh Patel) chce pověsit kytaru na hřebík, protože ať dělá, co dělá, poslouchá ho jenom nejlepší kamarádka Ellie (Lily James). Pak ho ale v důsledku chvilkového záhadného globálního zatmění porazí autobus. A to zcela změní nejen jeho život a způsobí i jednu hudební katastrofu. Když se Jack vylíže ze zranění a na párty konané na počest jeho uzdravení zabrnká na kytaru „Yesterday“ od Beatles, nestačí se divit reakcím svých přátel, kteří se chovají, jako by jednu z nejznámějších písniček všech dob slyšeli poprvé v životě. Mohl by to být nepovedený fór, kdyby se stejně nechovalo vyhledávání na internetu. Beatles jako by nikdy neexistovali a Jack vycítí příležitost. Stačí, když si vybaví všechny pecky legendárních Brouků z Liverpoolu, a svět mu rázem bude ležet u nohou. A ono to funguje! Dokonce tak dobře, že i slavný Ed Sheeran (hrající ve filmu sebe sama), který vezme Jacka jako předskokana na své turné, uzná, že ten klučina odnikud je mnohem talentovanější než on. Radost Jackovi kalí jen dvě „drobnosti“ – vědomí, že se dopouští celosvětového podvodu, a ztráta Ellie. Ta má pocit, že by ho konečně měla přestat milovat, když je to celou dobu jednostranné, a se zlomeným srdcem ho pošle do L. A. natočit nejlepší desku všech dob. Jenže když zpíváte o tom, že k životu stačí láska („All you need is love“), může vám to najednou dost změnit priority. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (502)

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Danny Boyle se vydal napospas kýčovitým vlnám romance, kde divačky z ústředního čmouda nezvlhnou, ovšem vor s unplugged úryvky písní Beatles překonává i hrůzostrašné scenáristické vlnobití. Boyle se rozhodl, že přičichne k hudebním filmům, ovšem nepustí se do životopisného křížku s žijícími členy legendární skupiny, nýbrž si jen decentně vypůjčí a nechá zavzpomínat na jejich nejznámější hity a nenechá zemřít Johna Lennona (však uvidíte). Titulní role není opravdu obsazena výsostně. Jakýsi málo sympatický Himesch Patel (už to jméno hovoří za vše) dělá vše pro to, aby si nezískal žádného diváka, takže jsme svědky situace, kdy má divák jen pro sebe Lily James, která z daného ústředního páru drží pánskou pochodeň. Nechci psát, že by film byl bez její účasti ztracen, ale na koho jiného se upnout, když hlavní hrdina má odpuzující fluidum. Dost už o něm a zkusme najít na filmu režijní pozitiva, kterých není málo, a občas i scénář překvapí originalitou a nápadem. Richard Curtis nepředvedl svůj scenáristický vrchol, naivita i logická nepropracovanost jeho spisků je skutečně mnohdy až přebujelá, ovšem popírání existence Beatles, kolového nápoje, cigaret i Harryho Pottera působí svěže a vtipně. Boyle se zklidnil a romantiku při poslechu starých desek přenesl do svého filmu. Mohl ještě klidně popřít i existenci Eda Sheerana (hrál sám sebe) a Kate McKinnnon (manažerka v L.A.). Ovšem je pěkné, že angličané pamatují na své hudební legendy, kterým vracejí lesk a zašlou slávu prostřednictvím bizarně působícího filmu. 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dobře vysoustružený crowd-pleaser pro nenáročné publikum. Kdybych se v něm chtěl vrtat, tak najdu spoustu argumentů, jimiž by šel zcela strhat (nulová chemie mezi hlavními dvěma postavami, značně morálně problematická východiska i důsledky), ale rozhodl jsem se, že protentokrát nechci. Každopádně vykouří se mi to z hlavy asi ještě dřív, než festival skončí. #KVIFF2019 ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvělá, celý svět zapomene na The Beatles, jediný, kdo si pamatuje jejich písně, je Jack. A tak se rozhodne toho využít ve svůj prospěch. Ovšem jakmile se to strhne k romantice, tak mě to přestává bavit. A ještě nastoupí na scénu nesympatická Kate McKinnon, takže za mě pouze 3*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jediné co na mě fungovalo bylo vždy, když hlavní hrdina (mimochodem velmi nesympatický) zjistil co vlastně neexistuje (Coca Cola, Harry Potter). The Beatles mají bezesporu některé velmi krásné songy, jenže podobný koncept vlastně představil film Umění lhát, kde zase pro změnu zmizelo ze světa lhaní. Danny Boyle netatočil za svou kariéru slabší film. 40% max. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je všeobecně známo, že Ryčrd píče výhradně kýčovité multikulti pohádky z Mumulendu, plné těch nejčestnějších sebekritických paniců s hlubokými dušínovskými morálními kodexy a na prince čekajících, ultrasprávňáckých katolických pannen, co si tam raději vrazí pletací jehlici, než aby si zamrdaly před svatbou, a nedejsatan dokonce bez lásky!!! Pohádky, které bezesporu promazávají cestu rukám otylých čtenářek Rytmu života k jejich falem i křovinořezem celoživotně nedotčeným klínům, avšak všem ostatním kazí zuby, způsobují obezitu, kompulzivní nutkání hladit kočky a předčasný přechod. Výjimkou není ani tato bajka o čestném čmoudovi s metastázujícím svědomím a překorektnělé naivní pipince, sloužící primárně jako píárko velkobritského Jeníka Nedvěda, slizského kolotočářského cajdákáře Édy Shitmena, z níž by se někomu v urně klidně mohly vzteky zamlžit lenonky z toho, že jej hážou do jednoho pytle s tímhle kýčovitě nevkusným pičoidem, Kokakolou a Herym Potratem. Na druhé straně je nutno docenit fuckt solidní vstupní nápad, těch pár opravdu podařených druhoplánových humorů během jeho realizace a Danka Vře, jenž tu cukrkandlovou garam masalu aspoň kulantně porežíroval, takže to rozhodně není až takový povrchní hnisavý cucflek na celulitické kobylí prdeli roztoužené staré panny jako Ryčrdův předchozí zvratek About puke. Pokud tedy před projekcí vypnete detektory v říji troubících jelenů a panenek s porcelánovými hlavami, dá se to bez závažnějšího natékání nohou a nadváhové dýchavičnosti v pohodě přestát až do toho přešťastného konce šosácky sterilního nasmrkávání skutečných Indoevropanů, u něhož si árijští fanoušci s chutí zanotují největší hity skupiny Beatleϟϟ, jako například Hey Jew oder Sturmbannführer Pfeffers Verein der einsamen Herzen. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • V jedné scéně si Jack (Himesh Patel) po pádu z kola vyrazí přední zuby. Podobný incident se skutečně stal Paulu McCartneymu v roce 1966, kdy spadl z mopedu a uštípl si přední zub. (buzzwoody)
  • Ve scéně, kdy na celém světe vypadne proud, můžeme postupně vidět místa přes Asii, Rusko, Evropu až po Ameriku. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby všude nebyla tma. A vzhledem k tomu, že výpadek trval pouhých 12 sekund, není možné, aby všude na světě byla v jednu chvíli noc. (J.Cobra)
  • Letuška v soukromém letadle Eda Sheerana je ve skutečnosti jeho snoubenka, Cherry Seaborn. (buzzwoody)

Související novinky

Fanoušci Any de Armas žalují studio

Fanoušci Any de Armas žalují studio

23.01.2022

Pakliže se řadíte k fanouškům kubánské herečky Any de Armas (Blade Runner 2049, Není čas zemřít), jistě si dobře vzpomenete na kauzu, kdy se sympatická kráska objevila v trailerech na film Yesterday… (více)

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Reklama

Reklama