Reklama

Reklama

Tensei šitara slime datta ken

(seriál)
  • Japonsko 転生したらスライムだった件 (více)
Trailer 5
Japonsko, (2018–2024), 28 h 23 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Fuse (kniha)

Kamera:

Hiroši Sató

Hrají:

Megumi Tojoguči, Tomoaki Maeno, Makoto Furukawa, Sajaka Senbongi, M.A.O, Takuja Eguči, Hóčú Ócuka, Džun'iči Janagita, Kanehira Jamamoto, Haruki Išija (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Člověk by si měl dávat pozor na to, co si přeje před svou smrtí, na své poslední myšlenky a výčitky. Může se totiž stát, že vás nějaká vyšší síla vyslyší a vy se po své reinkarnaci objevíte v novém světě jako něco, co jste rozhodně nečekali. Své o tom ví Satou Mikami, kdysi 37letý muž, který byl během své cesty z práce smrtelně pobodán neznámým útočníkem a díky svým posledním přáním a výčitkám před smrtí byl reinkarnovaný v cizím fantasy světě jako sliz. Sliz je amorfní stvoření, se kterým se setkalo již mnoho dobrodruhů v různých fantasy příbězích a hrách a je považován za jednoho z nejběžnějších a spíše slabších oponentů, ovšem toto není Satoův případ. Ten má totiž velmi silnou speciální schopnost, díky které dokáže absorbovat vlastnosti a schopnosti veškerých předmětů a stvoření, které pohltí. Tak se rodí Rumuru Tempest, nový druh uvědomělého slizu a jeho legenda vedoucí mezi ta nejmocnější monstra jaká svět fantasy poznal... (Jeoffrey)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (14)

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Nesdílím úplně to místní nadšení ze slizovitého hrdiny, ve skutečnosti mi začal být sympatický až tehdy, když už na sebe alespoň občas bral lidskou podobu. Nejlepší je pro mě tudíž prostředek seriálu, kdy vystupuje jako moudrý a silný velitel spojenecké armády v těle roztomilého chlapce. Ale stejně to má všechno příliš snadné. Z nepřátel se jediným rozhodnutím stávají oddaní stoupenci, všechny různorodé rasy navzájem hladce a bez třenic spolupracují, protože jim to koule slizu nařídila, a odstraňování protivníků a překážek jde jak na běžícím pásu. Navíc původní cíle hlavní příběhové linky - hledání jakéhosi arcipadoucha za účelem pomsty a vysvobození pohlceného draka - se neustále odsouvají do nekonečna, což je typický nešvar adaptací mangy. Takže škoda, že si autoři nedali trochu víc záležet na postavách, strategiích, dokončování načatých témat a poctivém budování světa, a spokojili se pouze s kawaii hrdinou a nezávazným blbnutím kolem něj. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Takové milé anime o slizu, který si získává přátele a.k.a. podřízené svým zásahem do věci ve světě “D&D”. Zcela ovládne monstra a vytvoří jim hezký velký neporazitelný národ plný goblinů, otců, trolů, a jiných oblud s ním jako neporazitelným vládcem. Úvodní melodie je skvělá. Uvidím, co nabídne druhá série. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa ľudí vlastne chce, aby nejakým spôsobom bol prenesený RPG či JRPG štýl ponímania levelenia do anime, ale skoro žiadnemu anime sa to nepodarilo hodnoverne. Slime to relatívne ani nemusí skúšať, lebo na pozadí rozohráva nejaké politické hry, stavanie dedinky atď. Slime tak isto má do istej miery aj sympatické a milé postavy vo svojom držaní. Ďalšie informácie budem dávať v zhodnotení jednotlivých sezón. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Milá postava sa obklopuje milými postavami a snaží sa im umožniť dobrý život v krajine démonov a zlých ľudí. Sympatické postavy a väčšinou logický príbeh. Keby nebolo OP hrdinu a všetci sa mu nevrhali na krk tak to bude aj 5*. -ANN- -Poradie pozerania- ()

Nirish 

všechny recenze uživatele

Lepší 4*. Podle popisu to vypadá jako "zase další isekai" a ono to je zase další isekai, ale... strašně dobrý. Týpek umře, reinkarnuje se jako blob, ehm slime, ve fiktivním fantasy světě a pomalu sbírá schopnosti - taková páteční klasika prostě. V čem tohle isekai anime exceluje je pohodové tempo děje a celkově velmi příjemný dojem a úsměv na rtech. Epizody nejsou nudné a nemají hluchá místa, ale není to překotný chaos. Příběh není existenciální krize s nutností zachránit vesmír, ale problémy typu "chtěl bych pivo, musím někde sehnat chmel a naučit místní ho pěstovat". Hlavní hrdina je sympaťák, co se vše snaží řešit bez konfliktu a všechny ukecat, ale když není zbytí, občas někoho velmi stručně zařízne. Celé anime je samozřejmě v komediálním duchu, ale velmi příjmeně překvapí tu a tam brutální akce (animací, hudbou i exekucí). Náš klaďas postupně sbírá pohunky všech ras a tvarů, staví vesnici, rozšiřuje na město, sem tam nějakému zlobivci nakope zadek a vám nezbývá nic jinýho, než mu strašně fandit. Manga ještě vychází, uvidíme, kam to dospěje. P.S. plusová imaginární hvězdička za umírající větu z prvního dílu "please... wipe my hard drive" ()

Galerie (833)

Zajímavosti (2)

  • 5. srpna 2021 bylo oznámeno dosažení milníku jedné miliardy zhlédnutí přes oficiální streamovací platformy. (spacemaster)

Reklama

Reklama