Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

Ištván87

Když jsme ještě v koemtářích měl průměrné hodnocení filmů, započítaval jsem hodnocení RT, a z pravdila bylo to hodnocení nejvyšší

na příspěvěk reagoval Ištván87

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Miller

Nadhodnocené jen v pár případech. Mně osobně tam přijde větší část filmů s hodně nízkým hodnocením.

na příspěvěk reagoval Miller

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Miller

Tak ono záleží čí recenze se tam zrovna zprůměrují no. V případě Se7en se sešli zrovna nějací podivínští kritici.. nebo to v Americe nemá tak kultovní status jako u nás, nevím. 

Psycho mi přišlo dost dobré, i když zase ne tak skvělé jak se říká. 

ambron: Jo, dík za osvětlení.

na příspěvěk reagoval Miller

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Metacritic je hrozně kritická, podle metacritic je se7en na 65, Leon na 64 a Kult hákového kříže na 62, zatímco nudné psycho je na 97...Ale to je věc názoru, já prostě metacritic neuznávám

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

ambron

ambron (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

RT, ako spomenul Rob Roy, ukazuje percentuálne vyjadrenie kladných recenzií a Metacritic spriemeruje hodnotenia recenzentov

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Ištván87

Pleteš se, hodnocení filmu je 9/10, 96% je jen procentuální vyjádření kladných recenzí. Lidi se tohle asi nikdy nenaučí rozlišovat :)

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

Já osobně ČSFD hodnocení z TOP 300 beru celkem dobře. Zbytek už tolik ne

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Miller

Pokud vím, tak jak RT, tak Metacritic hodnocení jsou založené na zprůměrování mnoha recenzí od různých kritiků. Jaký je mezi nimi rozdíl?

na příspěvěk reagoval ambron, Miller

Uživatel Ištván87 smazal svůj příspěvek.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Miller

Když vím, že tu jsou uživatelé jako Psychor, Stallone, Verbal a další, tak k hodnocení na ČSFD přistupuji s velkou rezervou. Na RT je to jako všude. Některé filmy nadhodnocené, jiné silně podhodnocené.

na příspěvěk reagoval Rob Roy

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Stallone

Ano, Britové vyvázli, za pár dní se stihli díky obrovskému nasazení britského lidu evakuovat stovky tisíc vojáků, kteří by jinak nemohli už do války zasáhnout. Byl to málem zázrak, zorganizovat něco tak obrovského za asi 3 dny pod neustálým bombardováním Luftwaffe, zatímco francouzské jednotky bránily přístup k pláži.
Ukázalo to nezlomnou vůli britského lidu, jak to reflektoval Winston Churchill, že ano - jeho slavný proslov o zázraku vysvobození a boji kdekoliv to bude potřeba pro obranu Británie.

na příspěvěk reagoval Stallone

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Nolan si měl vybrat epičtější příběh. To se nepovedlo. Rozhodnutí zastavit 24.května německé síly před Dunkerquem vůbec nebylo Hitlerovým rozhodnutím. Hitler jen souhlasil s návrhem, který předložil velitel německých sil na západě generál von Rundstedt. Chtěl ušetřit tanky a použít je tam, kde jich podle něj bylo více potřeba (na jihu ke zničení francouzských jednotek). Goring k tomu slíbil, že britské jednotky budou stejně rozbombardovány na kusy. Hitler tak 24 hodin jednal v souladu s tímto rozhodnutím, než následně zjistil, že to byla chyba. Ustoupil od toho plánu, ale bylo už pozdě. Britové vyvázli! Konec příběhu. Kde se skrývá epocha? Budu hodnotit nízko pokud se Nolan nebude držet historických skutečností. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Stallone

Možná by si při všem tom trollení mohl věnovat minutku dvě zjištění si významu pojmu "epochální", protože jestli něco lze o operaci Dynamo říci s jistotou, tak právě to, že je epochální; a to nejen pro Brity.

na příspěvěk reagoval Stallone

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

jarmik

Interstellar byl velkofilm se vším co musí takový film mít a umět. 1) STOPÁŽ - 169 min, charismatickou, bájnou postavu, který dokáže takový velkosnímek utáhnout svým neskutečným umem - Matthew McConaughey. 3) ŠTĚSTÍ - SAKRA důležitá věc, to zatracené štěstí o tom mluví již jeden náš starodávný film. Co je štěstí? Muška jenom zlatá. Takže srovnávat těšení se na Interstellar a na Dukirk s provozní délkou 107 minut není správné. Hodně lidí jako čuně bude hodnotit jasnými 5* jen za to, že je to Nolan a uvidí za filmem dokonalost a ona tam přitom být nemusí. V tom případě dám odpad. Uvidíme, ale moc tomu nevěřím. Historii znám a tento příběch není epochální. To není bitva o Stalingrad nebo vylodění v Normandii.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

rounen

Merengues9: taky si myslím že tržby jsou nejdůležitější, jenže Nolan se jich zdráhá...
Tamehemp: já nic nikomu necpu, jen píšu můj názor, který je jasný fakt, nezastávej se Nolana, a nedělej z něho nadčlověka, prostě každý rejža má své chyby... já jsem ti jasně napsal jak to je s 3D filmy, tak bys to měl respektovat, popřídadě semnou souhlasit, i když ve tvém případě budeš vždycky tvrdit opak, jak tě znám... stebou je zbytečné se o něčem bavit...

Uživatel DaViD´82 smazal svůj příspěvek.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

jarmik

S ohledem na to, že byl zveřejněn přímo na oficiálním kanále WaterTower Music, tak ano. Navíc o něm informovala seriózní média.

jarmik

jarmik (hodnocení, recenze)

Ve středu v 20.00 Brno Špalíček. Není to IMAX, ale těším se maximálně. 2 roky zpět jsme se třásli na Interstellar a teď je to tu znova... DOTAZ: Je track Supermarine oficiální? Jediný se mi zdá, že musí být od Zimmera, ale není to nějak věrohodně potvrzeno. Ostatní jsou jasné podvrhy nebo fan made. Podle diskuse na webu HZ zatím kromě názvů tracků neuniklo vůbec nic, takže ani Supermarine. No alespoň to tentokrát bude opravdu dokonalé překvapení včetně hudby.

na příspěvěk reagoval DaViD´82, DaViD´82, Stallone

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama