Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Diskuze

jarmik

jarmik (hodnocení, recenze)

Miller

Mainstream = hlavní proud, to, co je obecně nejpopulárnější, nejfrekventovanější. Pro mě se Nolan od ostatních rešisérů v mnoha věcech odlišuje, navíc zatím "moc" filmů nemá, takže nemůže být mainstream. Je jedinečný např. svou prací s časem ve filmu, ale v mnoha dalších ohledech. Mainstream je navíc často synonymem pro něco populárního, ale negativně hodnoceného. Ale záleží na subjektivním výkladu. :)

na příspěvěk reagoval Miller

 (hodnocení, recenze)

E=mc2

K tomu všemu je ještě kritický. Když chce ticho, tak ať nechodí do kina. 

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

Pomo neodolal a tak má prvý komentár aj s hodnotením, hoci sa hodnotenie pre tento film spúšťa až zajtra. Zvláštny to zakladateľ CSFD

na příspěvěk reagoval rounen

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

jarmik

Nolan že není Mainstream ? Kdyby točil o pět let déle, tak je nejoblíbenější režisér (mimochodem, dle americké ankety, s více než 200 tisíci hlasujícími vyhrál Nolan o 15 000....

na příspěvěk reagoval jarmik

jarmik

jarmik (hodnocení, recenze)

Rhea

Napsala jsi: "Ale po chvili mu ukazou, na cem tam pracuji, a co cert nechtel, dokonce zrovna o nem tam maji stohy informaci a rovnou mu nabidnou ucast na zachranne misi do vesmiru (hezky bez jakekoliv pripravy, dalsiho vycviku atd.)"

Ukážou mu, jako bývalému pilotovi NASA, detaily až po jeho souhlasu, že bude pilotovat, což mu nabídnou proto, že jsou ve velmi složité situaci, kdy nemájí žádného pilota, který pilotoval víc než simulátor. Země umírá a NASA přežívá. Tvá kritika je nesmyslná mnohem víc než ten děj. "Facepalm" si dávat můžeš, ale tady je to asi proto, že jsi nejen tuto část filmu vůbec nepobrala. Asi prostě bude lepší zůstat u těch klasických, stravitelných věcí, která máš radši. P.S: Nolan není mainstream.

na příspěvěk reagoval Miller

luka4615

luka4615 (hodnocení, recenze)

V sobotu vyrážím :)

Druhá světová válka + Nolan, moje dvě nejoblíbenější záležitosti spojené v jednu :) Tohle nemůže dopadnout špatně :)

Rhea

Rhea (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jeste posledni vec. Na Dunkerk pujdu, i kdyz podle vseho Nolan neni zrovna muj salek caje. Druha svetova je moje velke a oblibene tema, tak jsem moc zvedava. Doufam, ze tu budu moct pak dat vice nez 1 hvezdicku :-).

Rhea

Rhea (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Problem bude v tom, ze ja filmem moc neziju, ostatne to i pisu v profilu, ktery jsi nepochybne videl, kdyz jsi odhalil i me hanopisy :-). Film je jen na okraji mych zajmu. A bohuzel jsem vyrustala na urcite tvorbe z urcite doby (dnes nazvano spise klasikou, podobne to mam i v literature), ktera me nejak poznamenala. Mam sve predstavy o tom, co by ten muj spravny, film mel mit, jak by mel vypadat. A i kdyz jsem videla spoustu filmu, tak musim konstatovat, ze u vetsiny z tech novych mainstreamovych kousku nenachazim to, co potrebuji. Pripada mi proste, ze vizual prevzal vladu nad obsahem, ale u me je zkratka dulezitejsi ten obsah. Na druhou stranu se ani necitim byt artovym divakem... Takze co se mnou :-). Nemyslim si, ze sirsi prehled by tomu pomohl.

 

Tu jednu hvezdicku jsem se snazila tim komentarem osvetilt, z meho uhlu pohledu je to stejny pripad jako Temny rytir. Efekty na vybornou, ale pod obalem uz se neskryval pro me lakavy obsah. Tech divnych a nelogickych veci tam bylo vice, skoro celou dobu jsem se v duchu provozovala facepalm. Uz si to tolik nepamatuji, je to preci jen dlouho, co jsem to videla, a s odchodem z kina to cele rychle vysumelo, ale treba jedna vec. Typek se diky zmagnetizovanym prachovym casticim z knihovny dostane na misto supertajne zakladny. Tam na nej zjevne nikdo neceka, nevedi, kdo to je, chteji ho snad dat i zatknout (mozna uz me pamet klame). Ale po chvili mu ukazou, na cem tam pracuji, a co cert nechtel, dokonce zrovna o nem tam maji stohy informaci a rovnou mu nabidnou ucast na zachranne misi do vesmiru (hezky bez jakekoliv pripravy, dalsiho vycviku atd.). To nemohl rict rovnou: vitame vas pane Coopere, uz tu na vas cekame, shromazdili jsme si o vas informace a chceme vas poslat zachranit Zemi? No nic, nebudu to do toho zabredat. Uz nemam cas, probudilo se mi dite, takze me ceka den na piskovisti...

na příspěvěk reagoval jarmik

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Psychor

Smrt rodiny, Konec hry, Soví město, Soví tribunál, Kameňák: muž který se smál, Gothic, Ticho, Black Mirror, R.I.P, Černá a Bílá, Dlouhý Halloween, Rok jedna a Návrat černého rytíře. Z tvého nenávistivého a toxického komentáře , soudím že si výše uvedené příběhy četl a náležitě prostudoval, a jestli ne, tak nemáš právo se vyjadřovat o jednoduchosti a že na to člověk zapomene za pár minut. A k tomu že vypadá jako koště ze smetiště http://1gr.cz/fotky/idnes/10/113/maxi/JDV377958_lancik.JPG se vyjadřovat nebudeš co ?

na příspěvěk reagoval pkno

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Miller

Jinak co se týče tvého hodnocení, zrovna TDK byl komiksům vzdálen nejvíce a ty které se ti líbily, jsou mnohem komiksovější. Takže komiksy asi rád máš :))

na příspěvěk reagoval Miller

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Miller

Protože Psychor velmi rád sám sobě sere do huby. Asi nějaká nechutná úchylka hodná zfilmování kultovním hororovým režisérem Tom Six.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Miller

Ou, tak to jsem nevychytal. Nicméně až na úpravě rodu si za svou odpovědí stojím. Ale jenak se Rhee omlouvám.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Prosím, na Psychora nereagovat a nebrat ho vůbec na zřetel, kdokoliv s ním bude souhlasit, zcela podkope svou pozici :)

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Rhea

Nenech se místními laiky zahnat do kouta. Jakožto zdejší hororový expert s tebou do puntíku souhlasím. Pozitivní hodnocení snímku je dáno marketingově příhodnou smrtí Heatha Ledgera, která filmu Dark Knight přihrála ještě před premiérou obrovské množství procentních bodů. V opačném případě bychom zde měli klasického zástupce komiksové pásové výroby, na který náročný divák zapomene pár minut po projekci.

na příspěvěk reagoval Miller, Yoshitsune, Yoshitsune, Yoshitsune

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Rhea

No, zase to tak paušalizovat a tvrdit, že komiksy jsou v podstatě jen pohádky bez zajímavějších, nebo spletitějších příběhů, to je velká chyba (nebo neznalost). Pokud bys mluvil o filmových komiksech, tak možná, ale existuje celá řádka komiksů pro náročnějšího čtenáře. A to i v rámci amerických siperhrdinských komiksů. Kdyby neměl Batman složitější zápletky, těžko bychom ho mohli označovat za největšího světového detektiva.

na příspěvěk reagoval Miller

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Rhea

Ok, však vnucovat ti nic nebudu, jenom si myslím, že Temný rytíř si prostě hodnocení pod dvě hvězdy nezaslouží nikdy, čistě kvůli svým řemeslným kvalitám. Ono jsou subjektivní pocity z filmu a pak jsou i jakési objektivní kvality režie, scénáře (a dramaturgie) atd. Stejně tak kamera a jiné záležitosti. 

Možná kdyby ses na něj podívala teď po letech znovu, když už máš zase mnohem širší přehled o filmové tvorbě, docenila bys ho víc.

I když.. a teď mluvím mírně s nadhledem, pokud si dala jednu hvězdu i Interstellaru.. ach, nevím co na to říct :))

na příspěvěk reagoval Rhea, Rhea

jarmik

jarmik (hodnocení, recenze)

Rhea

Pardon, ale to odsuzování plyne z tvého komentáře, ne z mého. Já jen popsal to, se mi na TDK trilogii zdá skvělé, a vyjádřil zmatení nad tím, co se na ní může lidem, kteří třeba jiné komiksové adaptace v lásce mají, nelíbit. O odsuzování píšeš jen ty.

Rhea

Rhea (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ano, to jsem psala a byla to chyba. Mam v tomto ohledu maslo na hlave, ale nebudu preci za to mazat komentar. Kdyz uz jsem to vypustila, at to tam zustane a udela si kazdy obrazek. Trochu se za to stydim, kdyz jsem to cetla znovu (ten svuj komentar a pak jeste jeden), tak jsem si uvedomila, jak hrozne nabubrele to je a poucila jsem se. Ale proste ty emoce co se tyce zklamani z tohohle filmu, tam jsou i po letech. Co se tyce hodnoceni Temneho rytire, na jeho vseobecne prijeti me nemusis odkazovat, o nem moc dobre vim. Je v naprostem rozporu s tim, co si o filmu myslim ja. Ale protoze se 99 % lidi libil, tak se proto preci nemusi libit mne.

na příspěvěk reagoval jarmik, TheDarKnig

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama