Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Diskuze

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

PS: Co jsem zapomněl dopsat, v kině bylo několik partiček náctiletých holek, tak že Styles zafungoval :D?

na příspěvěk reagoval fallanga

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Nechce se mi tu pročítat ty dementní diskuze se Stallonem a jemu podobným individuím, takže nevím, jestli se tu pořad řeší, jaký film bude, nebo se už řeší pocity z kina. Takže pro všechny co jste nebyli, tak dál nečtěte.

 

+ Famózní praktické efekty, tomuto se žádné dementní CGI nevyrovná

   Neuveřitelné napětí po čas celého filmu, film vás prostě nenechá v klidu vydechnout a pořád vás udržuje zavrtaného do sedačky

  Zvuk a všechno s ním související, neskutečnej nářez pro ušní bubínky

 

+- Soundtrack, inteligentní přístup, kdy napřed uvolnili "Supermachine". Ten je určitě nejlepší část z celého soudtracku, bohužel, vše ostastní poměrně splývá a padá do průměru, tady se dalo vytěžit více

 

- Délka, tohle prostě mělo mít tak tři hodiny. Ty tři dějové linky tak mohou působit poměrně epizodně, bez větší gradace. Taky mi tam pořád splývali "One direction" a "převlečený Francouz", za celou dobu jsem je nestihl poměrně rozeznat. Kdyby byla délka větší, tak se mohlo jít do větší hloubky postav, ale chápu, že o tom ten film nebyl...

 

Celkově dávám 5*, i přes určité nedostatky. Herecky je to kvalitní řemeslo, Branagh, Rylance role na míru, takže jedou svůj velmi kvalitní standart. Nejvíc se mi líbil D'Arcy. "One direction" budiž, nic nepokazil, ale taky nic extra. Hardyho nemá moc cenu řešit, když je celej čas uvratenej v kokpitu s kuklou na hlavě.

Chtěl jsem dávat původně 4*, ale nakonec mě přesvědčila scéna, kdy Hardy začne nalítávat na Heinkela a rozduní se do toho finální část Supermarine :).

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Pilda17

to je právě to, na jedné straně Nolanovi nemůžu přijít na jméno, na druhé straně ten film je lákavý a může z něho být, pro měn pecka válečný depresivní snímek, takže fakt netuším, jak na tom tady budu 

na příspěvěk reagoval Pilda17, Pilda17

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

Škoda, že už to nemůže být nejlepší Nolan....alespoň dle ČSFD

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

mně štve, že Bale se totálně nehodil na Batmana a ten Nolanův Batman, neni Batman to mně prostě štve a táhne se to 

na příspěvěk reagoval Pilda17

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

olmikee

tak holt půjdu a uvidím, co to bude a jak to na mně bude působit. A co se týče Valeriana, tak na toho se hodně těším a přestože Besson měl ten slabší období, tak Valerian na mně hezky působí. 

olmikee

olmikee (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Já bych to válečný survival vyloženě asi nenazval. Upřímně ani nevím kam bych to zařadil mezi válečnými filmy do jaké kategorie. Je to fakt hodně specifické, ale naprosto boží :) Valeriana jsem viděl dneska a celkem ušel i když jsem od toho čekal malinko víc, ale pořád jsem se bavil a kochal vizuálem ve 3D takže ve finále celkem spokojenost.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

válečný survival, o tom to má i být ne ? ty hele nevim, mám v plánu Valeriana, Baby Driver a tohle, takže je toho hodně a  budu rád, když to nějak dám, taky záleží na místech v kině, sedět na konci řady a dole, fakt nechci 

na příspěvěk reagoval olmikee

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama