Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Diskuze

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

To PG-13 ale trochu problém je. Válečný žánr a bez Rka? U Exp3 či Bondovek to nevadí, ale u tohohle nevím nevím. :( Třeba to nebude až tak moc vadit, no ...

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Lacike

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Echelon1

asi tak, mne budu stacit nadherne zabery axa budu striedat s tymi vojnovymi drsnymi. U mna zavladne spokojnost potom 

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Echelon1

mainstream casto len retardovane verklikuje postupy zname desiatky rokov, s ktorymi prisli umelci neznami, podivni a pre mainsrtreamoveho divaka nestravitelny. Preto napriklad kopa ludi nema rado Tenkou Cervenou Linii. mainstream neodsudzujem apriori, ale viezt sa len na mainstreame a na tom co prave frci svedci o niecom. na druhej strane nerad idem  do hlbky filmu, na to tu je Shadwell, Tetsuo, madsbender a podobni uzivatelia. Co som tym chcel napisat? Asi tolko, ze mi staci velkolepa vyprava, dostatok znamych xichtov a rezia na urovni. To myslim stale Nolan zvladne. 

PS : rejtyng PG13  ma dost desi 

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

Tenké červené hovno je náhodou dost známý ale je to prostě průměrnej film!

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Kašlat na PG-13, pokud to bude mít silnej příběh, což zrovna tahle událost má, tak nevidím problém.

Tyjo, netěšit se na film v režii Nolana? Se soundtrackem od Zimmera? S hereckou elitou Murphym, Rylancem, Branaghem a Hardym? To jde? :-)

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Echelon1

Sto lidí, sto chutí. Zimmerova hudba je tam dokonalá, s tím nemohu nesouhlasit. To je ale tak všechno, co mě na tom filmu zaujalo.

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No, len je to až príliš málo známy film, zatienený nie-až-tak výnimočným Zachránením vojína R. Napr. taký Showshank i keď prišiel v dobe Forresta, sa presadil z tieňa viac. 

higuain A ja už ako chlapec, keď som to raz pozeral v noci do jednej, som sa priam vyžíval ako hypnotizovaný v úžasnej hudbe, krásnych záberoch a skvelých monológoch vojakov. Vnútorná deštrukcia človeka vojnou uprostred nádherných miest. Nerozumiem, že to ľudia tak nevidia. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, higuain, Martin741

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Echelon1

Široká komunita možná nedocenila, ale stále to je přijímáno docela vřele.

Ale Nolan to pojme jinak než Malick, protože Nolan není Malick. Nicméně krvák to rozhodně nebude, co to ale bude, je min. 4/5 film :)

na příspěvěk reagoval Echelon1

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No tak, keď široká komunita nedocenila Tenkú červenú líniu ktorá je synonimum umeleckého a vnútorného vojnového filmu, tak Nolan sa mal poučiť, že ľudia nechcú umelecký a vnútorný vojnový film, chcú KRVÁK a AKCIU, AKCIU a AKCIU! 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, higuain, Yesqward, Martin741

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

axcris

Jo, některým lidem tu stále nedošlo, že tohle nebude vůbec takový válečný film, jaký očekávají. Ale podle vyjádření Nolana, které jsi tu dával, to bude spíš něco uměleckého a vnitřního, ne vnější spektákl.

na příspěvěk reagoval Echelon1

axcris

axcris (hodnocení, recenze)

PG 13 ukážka u Kubricka. Ale hádam bolo jasné, že v tomto prípade sa mäsiareň nechystá, na to tu sú iné filmy. Len kto vie aký by ste mali názor, kebyže tú informáciu neviete. Čo by ste povedali na konci posledného záberu: "bolo to tam vôbec treba?"

D

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

tomas.malo

No ano, to máš pravdu, naštěstí Dunkerk byla evakuace, ne obrovská válečná řežba. Takže tam by to mohlo fungovat i na té hraně PG-13... i když přiznávám, nějakou tu špínu a krev bych tam viděl rád.

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ja našťastie nie som film :-) Ale uznaj sám - vojnový film a nie R prístupnosť?! Spomeň si na posledného Nolanovho Batmana, ako komicky vzerali policajti a tá skupinka zločincov keď do seba strieľali na ulici... ani kvapka krvi. Toho jediného sa bojím.

Námet skvelý, podľa skutočnej udalosti, len to prevedenie, z toho ide strach.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, rounen

axcris

axcris (hodnocení, recenze)

NOLAN : Steven Spielberg's movie is a long nightmare, it conveys an anxiety that has nothing to do with frustration or failure logic. It's a biological fear. Ryan is a film about the body, blood, fear of being dismembered. Fear is physical. Steven was able to create a visceral intensity of the experience of war. Dunkirk doesn't play in the same category. It's linked to our sensibilities, but it's also due to the reality that is told. Steven created the ultimate version of war chaos. I wasn't on this register ... 

PREMIERE : If you had to choose, you would say that « Dunkirk » will be experimental or very classical ?

NOLAN : (Smile.) Do not repeat it to the studio: it will be my most experimental film. From far away. But I hope to be subtle in this

na příspěvěk reagoval tomas.malo

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama