Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Problémom tohto snímku bola pre mňa ústredná trojica herečiek. Nebavili ma. A druhým problémom bolo že som začal od polovice filmu nudiť. Jediné čo môžem pochváliť je kreácia na démona v podaní Jacka Nicholsona. Tie percentá v hodnotení by mali ísť čo najskôr o dosť nižšie, aby zbytočne nenalákali niekoho ďalšieho. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

No teda slyšel sem samou chválu, a bůhví co, ale byl sem naprosto zklamán. Humoru poskrovnu (vlastně si vzpomínám jen na jeden okamžik, kdy sem se opravdu od srdce zasmál, a to jak tam pozvrací toho človíčka v kostele), naopak mi to místy přišlo až moc seriózní a hororové, Nicholson nevýrazný až hrůza (a Bartoškův dabing taky nepomáhá), zbylé herečky jakbysmet... Jednou a Dost. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl Čarodejky, tak má pěknou mezeru ve vzdělání. Nejen, že tady Jack dokazuje, že jeho herecký talent nemá hranice, ale i všechny tři dámy jsou okouzlující, zvlášť jejich proměny z šedých myšek na vampy. Dávky romantiky i mystična jsou scénářem a režií spravedlivě rozděleny a za řeč stojí i parádní kostýmy, hudba a triky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Čarodějky z Eastwicku jsou dobrým příkiladem šťastného setkání ambiociózního režiséra, štědrého producenta, několika filmových hvězd a kvalitní literární předlohy, které dohromady znamenají nejen ve svém žánru vysoce nadprůměrný film. V tomhle případě se podařilo skloubit komediální a hororový žánr tak, že jde o vzácně vyváženou kombinaci, která funguje ve všech směrech. V naší filmové produkci máme podobné téma zpracované v ryzí komedii Alena ze 40. let. Je všeobecně známo, že jednu ženu obvykle muž není schopen zvládnout a pokud se sejdou tři, pak je na ně i sám ďábel s celým peklem krátký. Jde vlastně o nadsázku na téma věčného soupeření dvou pohlaví. Celý film je navíc podbarvený vynikající hudbou a okořeněný špičkovým výkonem Jacka Nicholsona. Tři hollywoodské veteránky ukážou, jak rychle je možné se změnit z unavených žen středního věku ve vyzývavé dračice, a věčná dělnice amerického filmu Veronica Cartwright zase ukáže ve vedlejší roli výbornou studii tradičního amerického puritánství. Celkový dojem: 90 %. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je tu správně ďábelský a dokazuje, že je to pan herec. Tyhle role mu neskutečně sedí, role svůdníka, ďábla, psychopata. Trojice hereček je ale také povedená, moc se mi líbí kombinace Cher, Michelle a Susan, skvěle si spolu sedli. Četla jsem i knižní předlohu k filmu, která je příběhově stejná, takže jsem ráda, že se tvůrci drželi toho hlavního, ale kniha mě na rozdíl od filmu vůbec nebavila. Tvůrci si z toho vzali to hlavní a vytvořili něco skvělého, děsivého, romantického. Jen to zvracení si mohli odpustit. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Majitelé obchodů a úřadů obdrželi za každý den, kdy se v průběhu natáčení změnily na obchody a úřady fiktivního městečka Eastwick, 250–1000 amerických dolarů. (Dixieboy)
  • Testovacím divákům se nelíbil původní konec filmu, proto bylo natočeno ještě několik verzí. (Aknah)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno