Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze (78)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku trošku nenápadný kousek od Netflix, jež se posléze vyvinul v obří hit této úspěšné streamovací služby a ačkoliv mi trvalo přes tři měsíce seriálu věnovat více času, nyní toho rozhodně nelituji. Zřídkakdy se mi stane, že by mě nějaký seriál strhnul od začátku a už do konce nepustil a ačkoliv se to nestalo ani u Sex Education, dostal jsem výborný feel good seroš z britské střední s výborně napsanými a výraznými postavami, zápletkami, které stále nejsou tak obvyklé a provařené a celkově další povedený zářez mého nejoblíbenějšího streamovacího giganta. Nyní se budu věnovat hlavně hercům, jelikož představování jejich postav se přirozeně v prvních sériích tvůrci věnují zdaleka nejvíce. A v tomto okamžiku je pro mne největším objevem Gillian Anderson, kterou jsem nikdy extra nemusel, ale v tomhle seriálu jsem si jí naprosto zamiloval. Asa Butterfield (22) do své role sedí perfektně, ostatně pořád vypadá na těch 16. Ale kdo jej plně zastiňuje, tak je nový objev Emma "Margot Robbie "Mackey (příště už by si mohla vyndat ten kroužek v nose), jež takové doufám, že se brzy objeví v něčem pořádném v kinech. A mimochodem, jsem tým Ola. Nejlepší scéna : 7.díl, promluva Erica se svým otcem. Naprosto srdcervoucí okamžik. PS : Trošku se bojím, jestli hodně lidí nenalákal clickbait název a k druhé sérii se nevrátí.. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová učebnice pro mrduchtivé delikventy, která nenápadně a zábavně vyučuje jedince sexuálním stykem nepolíbené. Aneb exkluzivní sexpertýza v praxi - vše zcela komplet bez cenzury a navíc famózní komediální formou, kterou umí jenom britové. Jak jednou pravil Komenský: "Sexuální výchova hrou!" Asa Butterfield je zde ve svý nejstylovější roli jeho dosavadní kariéry. Za mě spokojenost.... [VERDIKT: 8,5 vibrátorů z 10] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po ohodnocení všech epizod se má průměrná známka za první sezónu vyšplhala na čtyři hvězdičky. Chvíli jsem uvažoval, jestli nemám jeden kousek ubrat, protože jsem seriálu v některých dílech lehce nadržoval, ale nakonec jsem se rozhodl nezasahovat. Série byla sice místy v oblasti humoru hodně chabá, na druhou stranu přišla i s velmi vtipnými pasážemi a fakt se mi líbily dramatičtější odstíny příběhu. Tím chci říct, že jsem byl vlastně spokojený a určitě se podívám i na pokračování. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ScarPoul mi ukradol všetko, čo som tu chcel napísať... a ide do topky! (ScarPoul tam ide, či sa tam dostane aj Sex Education si ešte počkáme minimálne tú druhú sériu, sympatie ale tento seriál vzbudil - hlavne autorka s hercami vzbudili - obrovské) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuveriteľne príjemné a dobré. Funkčné postavy, ktoré dýchajú, sú zábavné a viete s nimi cítiť. Herci bezchybní. Viem si predstaviť, ako si točenie museli užívať. Asa Butterfield rulez! Jeho humorné kreácie a balansovanie medzi looserom a veľmi uvedomelým jedincom je prirozdené a úsmevné.Čo je ale dôležité - veľmi hravou a veselou formou hovorí seriál o dospievaní a vážnych veciach. Hľadá riešenia, motivuje a zároveň je ľudský. Viete presne čo sa bude diať, ale chcete aby sa to tak dialo. Chcete takú tú telenovelu zo života, ktorá funguje na mnohých úrovniach. Pre mňa jedno z najpríjemnejších prekvapení tohto roku. Jasný dôkaz že Netflix vie ktorému nápadu dať zelenú. Teším na druhú sériu. Prvá séria - 100% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento seriál jsem narazil zcela náhodou. Sehnal jsem si hned kompletní dvě série (v cz dabingu). První dva díly jsou více komediální, další jdou více do dramatické hloubky. Baví mne to a dávkoval jsem si jednotlivé díly téměř pravidelně každý den. Hlavní postavy i obsazení je zajímavé a velmi pěkně uvěřitelně zahrané. (Trochu mi to připomenulo seriál, anglický i americkou mutaci, "Skins", který má však o něco více hlavních postav a svou poutavostí mi přivozoval diváckou závislost.) 1.série: >80% ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jsem po pravdě překvapená, jak polarizující hodnocení to na csfd má. Pro mě je to jeden z nejlepších seriálů, co jsem za poslední dobu viděla. Nechybí mu humor, uvěřitelný vývoj postav, osobní problémy z rodiného zázemí, první lásky a jak se s nimi člověk vypořádá. Bylo to uvěřitelné, trochu provokativní onou nahotou a otevřeností ohledně otázky sexu. Za mě 9/10. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada – 95 % je zřejmě jedna z nejuspokojivějších sérií, kterou jsem kdy viděl. Je plná "štěstí v neštěstí" momentů a obsahuje snad úplně všechny konflikty z života běžného puberťáka, tudíž snad úplně každému z této věkové kategorie musí při sledovaní vykouzlit úsměv na tváři. Nebo alespoň zlepšit náladu, protože si uvědomí, že – ať už řeší cokoli – není sám. Pokrytí všech možných témat je vskutku obdivuhodné, a přitom vylíčené obdivuhodně uvěřitelně. I přesto však příběh stojí především na postavách. Každá z nich je vypiplaná do detailu a ty, které nejsou, na ty se oko Mordoru zaměří v jedné z příštích sérií. Jejich kvalitní napsání a ztvárnění pěkně ilustruje fakt, že tvůrci mohou v průběhu seriálu z kohokoliv, kdo měl dosud vedlejší roli, udělat protagonistu (byť jen dočasně) a stejně to bude zábavné, koukatelné a co víc – dokážou nás o hrdinovi / hrdince, které jsme si mysleli, že znát nechceme, přesvědčit, že ji znát chceme a to hodně. Napříč seriálem exceluje britský humor, který je vždy ve správný čas na správném místě. To samé samozřejmě platí i o výběru hudby, jak koneckonců bývá u seriálů zvykem. Zamiloval jsem si ústřední duo Otis & Maeve, ale mám rád všechny výraznější postavy, všechny jsou dobře napsané i zahrané – pokud ne uvěřitelné, tak alespoň komické a Sex Education rozhodně není podívaná pro bručouny. Ti ať si jdou bručet jinam. Já se skvěle bavil. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pedofilný fanúšikovia seriálu sa potešili, keď sa 15 ročnému Otisovi nakoniec postavil a aj si nakoniec konečne uľavil. (chápem, že Asa Btterfield už má cez 20, ale starostlivo vybrali tváričku ktorá pedofilov určite poteší). Afroamerický homosexuál má tolerantných rodičov (nech sa páči moji liberálny priatelia, skúste sa v "mužskom" kostýme z najnovšej série Gucci prejsť po tolerantných rómskych štvrtiach Pätoraká či Zabijanec v Rudňanoch, po Krompachoch, Bystranoch či Žehre) zatiaľ čo rodičia jednej bielej rodiny žijú v karavane, ďalší sú rozvedený a posledný otec despota svojho syna šikanuje. Vždy ma rasistické liberálno-pedofilné prasce iritovali a rovnako tak ich pastva pre oči v tomto seriály. Áno, pripúšťam že pre násťročnú generáciu je tento seriál pokrokový, ale pre normálne zmýšľajúceho dospelého človeka je to jedna neskutočná hlúposť s miestami dobrou hudbou a pár vtipnými momentmi čo jevšak na niečo tak neskutočne dlhé príliš málo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem viděla trailer a zjistila jsem, že je to o sexu a je to z Británie, musela jsem to vidět. Nezklamalo mě to. Je to dokonalý seriál plný britského humoru, sexu, problémech v dospívání a sexu. Ano, napsala jsem dvakrát sex úmyslně. Navíc skvělé obsazení včetně Gillian a Asy. Postava Erica je moje spříznená duše, kéž by byl mým kamarádem. Opravdu hodně, hodně povedený seriál. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Neskutečně brilantní záležitost z britské seriálové dílny, která mě po dlouhé době fakt absolutně pohltila, nesmírně pobavila a překvapila a bylo mi strašně líto, že už to končí. Dlouho se mi nestalo, abych si díly některého seriálu pouštěla znovu a znovu, ale na tohle mám chuť prostě furt. Postavy jsou ohromně milé, jejich osudy jsou srdceryvné, ale i k popukání. Osobně se mi vryl pod kůži hlavně Eric, který má podle mě úžasně našlápnuto do herecké kariéry vyššího levelu. I ten vizuál stojí určitě za velkou zmínku, protože vám dlouho trvá se zorientovat, v jaké době se to vlastně odehrává, když se všichni oblíkají tak podivně, ale zároveň vidíte, že civi do MacBooku. Styl to má prostě neobyčejný a myslím, že už dlouho jsem se s takhle dobrým komediálním seriálem nesetkala. Už se nemůžu dočkat druhé série. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasnej seriál! Smál jsem se (i když to bylo chvílema teda dost vážný, a ksicht mi prostě zamrznul). První série je naprosto úžasná. Uznávám, že příběh to nemá nějak extra, protože to jen tak plyne a nemá to žádný extra zápletky a překvapení (jak v životě - i když v životě se to taky občas pěkně pos*re). Dialogy to má vyšperkovaný do dokonalosti (nacházím se ZHRUBA v jejich věkový kategorii, takže to mohu potvrdit). také vztahy mezi žáky (to taky můžu potvrdit). kamera vcelku ujde.       jenom konec byl takovej... nemastnej neslanej... prostě se to netvářilo jako konec série takovýhodle typu seriálu. Celá poslední epizoda se tváří... prostě jako normální epizoda... až na posledních zhruba 10 minut. Fakt by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby jim druhá série nevznikla. To by byl asi kapánek průs*r.     Co ještě dodat? Těším se na střední!       8,5/10 ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nejlepší, co nám mohl Netflix nadělit v rámci novinek roku 2019. Spolu s Černobylem od HBO a His Dark Materials od BBC seriálové top trio roku. Povinně by se měl kouknout každý teenager, již teď je to pro mě kult. Skvěle zahrané, solidně jsem se bavil. Funguje jak jako komedie, tak drama. Už se nemohu dočkat druhé řady. 100% ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Zvyknout si na podivně ahistorické a neukotvené prostředí seriálu (mobily versus osmdesátková estetika, britské přízvuky herců versus americká high school) mi trvalo poměrně dlouho, ale pak mě postavy i děj začaly docela bavit. Ale už jsem asi stará, protože víc než teenageři mě tu bere Gillian Anderson... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samozřejmě, že snaha vychovávat ze Sexuální výchovy čiší na sto honů. Ale vychovává s lehkostí, s nadsázkou a tak, že to bude teenegery bavit. I když prudérnější rodiče jim její sledování možná zakážou. Každopádně seriál dokáže pobavit i kategorii rodičů. A některé třeba i poučit. :-) ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je senzační, jak se autorům daří měnit nálady z crazy humoru do dojemný vážnosti aniž bych si toho všim. Senzační je nadhled, tolik mi scházející v tematicky podobný Euforii. Senzační je Asa Bustterfield, kterej mě až do týhle role zpravidla dost sral. Sympatie proběhla. K pátý hvězdičce stačí druhý sérii jen trochu přiostřit hrany. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem konečně po dlouhých odmlkách dokončil jedno z největších překvapení Netflixu za celý letošní rok a hlavně s druhou polovinou jsem maximálně spokojen. Takhle by měly vypadat všechny formáty ze střední školy, hned bych i na filmy z tohoto prostředí koukal radši. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní podívaná a i pro mě opravdu velké překvapení. Jako první musím zejména vyzdvihnout fantastické obsazení, které je prostě do jednoho geniální (Asa je s rolí mimořádně sžitý, stejně jako jeho máma Gillian, Emma Mackey vypadá nejen jako Margot Robbie, ale jako ještě někdo, jen si teď nemůžu vzpomenout kdo, a Aimee Lou Wood je překrásná, roztomilá a má luxusní kozy). Dějově je to sice trochu natahované, to je fakt, mít to o jeden (či dva) díly méně, asi by se nic nestalo, jen ten Eric mně postupem času začal štvát. A všichni si to užívají. A český dabing, mimochodem, je fakt nehorázně luxusní záležitost. Je to odvážně, neskutečně vtipné a zábavné a naprosto parádně se tam míchá i dramatická rovina, i když ta humorná v první řadě asi lehce převažuje. Jsem náramně spokojený. Rozhodně nejpohodovější seriál za hodně dlouhou dobu. 85%. ()

Reklama

Reklama