Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojnásobně intenzivnější než první díl. Od první minuty až do poslední jsem měl husinu. Paráda. Po Game of thrones má HBO novýho koně. Hodnocení napovídá jak je to skvělý. I když jsem viděl zatím dvě epizody, tak už teď musím říct, že se jedná v současnosti o nejlepší seriál. Jen tak dál. Na další díl se moc těším. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by to byl býval řekl, že radiace může být takhle příjemná. Úvodní tutlání přešlo v řešení, protože ti vlivní si konečně naplno uvědomili, že čelí největší katastrofě, klidně si to troufnu říct, všech dob. Opět nechyběla naprosto úžasně mrazivá atmosféra. Velmi vydařená záležitost. Tvůrci podchytili tuto katastrofu z velmi širokého pohledu. Krásně se mísí, politický, vědecký a sociální kontext. Seriálu se podařilo přehoupnout napětí na úplně novou úroveň, kde už tohle napětí začíná být dokonce nepříjemné. Po zhlédnutí každé epizody mám nesmírně skličující pocity. Silně nedoporučuji sledovat těsně předtím, než půjdete někam pařit. Přiznám se, že stále nespatřuji na tomto seriálu nic, proč by měl být považován za ten úplně nejlepší na této databázi, ale rozhodně se jedná o vysoce kvalitní záležitost, a to jak ve smyslu předání zprávy o důležitém momentu v historii lidstva, tak i dokonale zvládnutou dramatizací. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdíl od prvního dílu nás v tom druhém nechali aspoň chvílemi trochu vydechnout. Neberu to jako chybu, ale jako úlitbu sledováním zmoženému divákovi. Skutečná realita ale musela být výrazně děsivější. Třeba jen proto, že nejhorším momentem nařízené evakuace x tisíc lidí jistě nebyl jeden odložený pes. Navzdory nemožnosti zachytit všechnu tu hrůzu jsem rád, že se tohoto tématu někdo zhostil. Velice zajímavé je pro mě například zjištění, že mohl být rozsah katastrofy mnohem ničivější. ()

sheen

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělám opět výjimku a ohodnotím a okomentuji jednotlivý díl seriálu, což nedělám :). Tak mrazivá a hutná atmosféra tady dlouho nebyla. Na tento seriál jsem se opravu ale opravdu těšil a jsem rád, že nezklamal. K naprosté dokonalosti chybí malinko .Kdyby byl seriál točen v ruštině...ale toto je opravdu jen kosmetická vadička na kráse. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A soudružské kurevstvo pokračuje! Není co vytknout! Atmosféra hutnější než uran; herecké výkony přesvědčivější, než soudruzi od KGB při výslechu; vizuál depresivnější, než libovolná schůze komunistické strany a děj napínavější, než sledování ukazatele na dozimetru! Rozhodně má Černobyl nakročeno být jedním z top seriálů, co kdy byly natočené. ... “Do I smell metal?” - “Yeeeeaaaaah!!!” 🤘🎸 a namísto “Vnimaniye, vnimaniye!” by se z tlampačů v Pripjati ozvali Gamma Ray... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) přijíždí v noci do zóny bílým autobusem Moskvič 412IE-028. Jde o modernizovaný model vyráběný od konce 60. let z roku 1982. (Skalda1989)
  • Viktor Proskurjakov (Karl Davies) v minském institutu zjišťuje, že radiace pochází z paliva jaderné elektrárny. Jako první tipuje (dnes litevskou) jadernou elektrárnu Ignalina, v níž byl seriál ve skutečnosti natáčen. Tato elektrárna byla v roce 1986 v provozu necelého 2,5 roku a jako jediná na světě disponovala dvěma reaktory RBMK-1500, výkonnější variantou černobylských RBMK-1000, přičemž se v té době připravovala ke spuštění druhého bloku. Kvůli havárii v Černobylu byla procedura o rok odložena. Její provoz byl ukončen 31. 12. 2009 a v současnosti probíhá její likvidace s termínem dokončení v roce 2029. (Skalda1989)
  • Použité televizní zpravodajství americké NBC a sovětské státní televize jsou autentické, stejně tak hlášení o evakuaci v pripjaťském místním rozhlasu. (Skalda1989)

Reklama

Reklama