Reklama

Reklama

Nový papež

(seriál)
  • Francie The New Pope (více)
Trailer 2
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2020, 8 h 17 min (Minutáž: 48–61 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, John Malkovich, Silvio Orlando, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier, Maurizio Lombardi, Nora von Waldstätten, Henry Goodman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Pius XIII. je v kómatu. Po nečekané a záhadné přestávce se Voiellovi podaří dosadit na papežský trůn Sira Johna Brannoxe, umírněného, okouzlujícího a sofistikovaného anglického aristokrata, který přijme jméno Jan Pavel III. Nový papež však pod zdánlivě dokonalou fasádou skrývá mnohé slabiny a tajemství. Záhy si také uvědomí, jak obtížné bude nahradit jeho charismatického a význačného předchůdce. Ve Vatikánu se Voiello mezitím ze všech sil snaží spravovat církev sužovanou nejen skandály – které by mohly všem předním představitelům zlomit vaz – ale i hrozbami zvenčí. Ukáže se, že Sofia a Esther jsou úplně jiné, než by se na první pohled mohlo zdát, a kardinál Gutierrez i nadále bojuje se svými vnitřními rozpory. Následně si řada věřících udělá modlu z Pia XIII., který začne ze svého nemocničního lůžka vysílat podivné zprávy. Dokud... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (112)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nový papež vyniká stejně jako "první" série v tom, že nikdy nevíte, co se stane. Sorrentino dramata psát umí a nebojí se přitom ani (ne)nápadně zkritizovat církev a náboženství obecně. Máme tu silné momenty, vtipné momenty i takové, které vás donutí přemýšlet. Jude Law a Silvio Orlando v rolích opět excelují, ale u Malkoviche jsem měl pocit, že naplno nevyužil svůj potenciál, byť byla jeho postava dobře napsaná. Vizuálně je to samozřejmě geniální a soundtrack vše skvěle podtrhuje. Některé dějové linky bych samozřejmě trošku sesekal a dal větší prostor jiným, ale i tak dávám ve výsledku vysoké hodnocení, protože takových projektů je tu v dnešní době zatraceně málo. 85% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Co jsem kritizoval u Mladého papeže, to již neplatí pro Nového papeže, protože postavy v něm zobrazené znám a fandím jim. Dalším plusem je, že Sorrentino přitlačil na komediální notu (hlavně první epizody), čímž o smích a úsměv nebyla nouze. Hlavně u papeže Františka II. John Malkovich zde podává další ze svých výborných výkonů a geniálně sekunduje Jude Lawovi, který si samozřejmě druhou polovinu série krade pro sebe. Zakomponování teroristické linky též potěšilo. Přesto ale pozor, seriál je často úmyslně umělecky stylizovaný. Neberu to zde jako chybu, protože Sorrentino pro prezentaci své umělecké myšlenky nepotřebuje realitu, ale jakýsi herecký a komparzní tanec o realitu se pouze opírající, umě zachycený na kameru. Například závěr řady s objímáním. A též i často cituje různé filmy a celebrity, jejichž slávu ohýbá k rozmělnění napětí a vyvolání úsměvu. Kvalitu první série si to nicméně drží. 80% ()

Reklama

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu pokračovanie Mladého pápeža! A opäť to nie je zlé. Herci sú vybraní veľmi dobre a na Johna Malkovicha som si hneď zvykol. Jeho hranie Sira Brannoxa je úchvatné. Trocha mi vadí akýsi nevyužitý potenciál jeho postavy, ktorá bola zo začiatku dosť dobre rozbehnutá, ale postupne sa akosi začali v rysoch jeho postavy strácať a tak utopili jeho obrovský potenciál. Veď sa tam niekoľko krát spomínalo, že je krehký ako porcelán, tak prečo nám v tomto smere neukázali dačo viac. Napríklad jeho akési rozpoloženie o aktuálnej podobe cirkvi. Áno, boli tam nejaké náznaky, ale nehneval by som sa napríklad za to, keby to uhrali na jeho plač nad aktuálnym dianím vo svete ako hlava cirkvi. Inak som s ostatnými postavami celkom spokojný a to ešte hlavne s Voiellom a Assentem, ktorých vývin je tiež sranda pozerať. A tak sa mi vlastne seriál a jeho scenáre každého diela páčili, snáď len s výnimkou dejovej linky Esther, ktorá ma vyslovene srala. Ale taktiež to bolo potrebné pre jej vývin postavy. Musím ešte pochváliť aktuálne témy, ktoré sa tu preberajú, cez homosexuálov, utečencov, teroristov, sexuálnych škandálov až po kňazskí celibát. I keď to na prvú sériu - Mladý pápež nemá, tak hodne sa tomu blíži. A rád by som si tieto seriály pozrel ešte raz. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Osobitý italský režisér Paolo Sorrentino naservíroval divákům další obrazovou lahůdku, disponující nesmírně vtahující atmosférou, podpořenou úžasným soundtrackem a okořeněnou notnou dávkou provokace. Rozhodně neztratil nic ze své kvality, přitažlivosti a originality. Přesto musím konstatovat, že Nový papež nemá tu sílu svého předchůdce z roku 2016. Těžko říct, zda to zapříčinila zpočátku téměř nulová přítomnost Juda Lawa, který byl alfou i omegou seriálu Mladý papež. Ačkoliv se John Malkovich zhostil role nejmocnějšího muže katolické církve naprosto skvěle, tak teprve poslední tři epizody, v nichž se opět hřál na výsluní Jude Law, měly patřičný nadhled a údernost. (85%) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevstoupíš dvakrát do téže řeky. 1) Nová řada papežské story převzala od Mladého papeže jeho nejvýraznější negativum - kodrcavé nevyrovnané tempo._____ 2) Spoiler. Prostředí a postavy už nepůsobí tak mimózně a z jakoby jiné galaxie. Silně chybí Lennyho expresivita hraničící s transcendencí. Piovi následovníci už ani v nejmenším nepůsobí jako vyvolení Bohem. Zvěstování v metafyzické podobě v Lennyho režii se mění v jakýsi Soubor opatření (Jakeš a spol. jistě prominou) nových mocipánů. Šokující fascinace první řady se transformuje do sarkastické kritiky církevních poměrů._____ 3) Aby tento odklon od charismatu k pragmatismu nějak okořenil, používá režisér stále dráždivější a výstřednější vnější podněty - rockovou hudbu, sexuální scény. Kdybych použil církevní terminologii - autoři se rouhají, seč mohou, ale chybějícícho charismatického vůdce nahradit nedokáží. Konec pak jen podtrhuje tuto tvůrčí bezradnost, která vrcholí v pointě, kterou si sice přejeme, ale jejíž pragmatismus volá do nebe (kam také jinam v tomto prostředí)._____ 4) Není ovšem všechno jen horší. Méně nadpřirozena, více emocí. A ta hudba!_____ 5) Výstižný koment: tron***, ledzepfan****. ()

Galerie (793)

Zajímavosti (5)

  • Ve epizodě říká Sofia Dubois (Cécile de France) Johnu Brannoxovi (John Malkovich), že jí připomíná jejího oblíbeného herce, Johna Malkoviche, což je právě představitel postavy, se kterou Sofia mluví. (MickeyH.)
  • Úvodná znelka pobúrila najmä kňaza Gianmattea Caputa, ktorý je zodpovedný za kultúrne dedičstvo patriarchátu v Benátkach. Vyjadril sa, že bolo chybou poskytnúť tieto priestory na nakrúcanie. Vatikán bol obozretnejší a filmárov do svojich priestorov nepustil. Vyrobili ich v podobe kulís v rímskych filmových štúdiách Cinecittà a digitálnych efektov. (krasomama)

Reklama

Reklama