Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Nezlobte se na mě, ale tohle se Disney vážně povedlo. Skvělý útok na emoce pomocí velmi silného příběhu. Pes Togo v hlavní roli je trefa do černého. Moc se mi líbila také hudba, která mi připomínala místy tóny z filmu Wind River a na konci mě naprosto dostala moje srdcová skladba On The Nature Of Daylight. Husina zaručená. Willem Dafoe se do role mushera výborně hodí a povzbuzování psů mu vážně věříte. V roce 2019 si mě naprosto získal. Hlavně díky roli v The Lighthouse. Nakonec bych zmínil, že podobnost manželky Dafoa - herečky Julianne Nicholson s herečkou z Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw - Vanessou Kirby je opravdu veliká a nechápu, jak nemohou být matka a dcera. "What does he bring to the breed? - The heart of a survivor." ()

Raijin 

všechny recenze uživatele

Nebudem klamat, 5 hviezd si to nezasluzi, ale v priebehu filmu sa vo mne vynorilo niekolko roznych emocii. A to je dovod preco filmy pozeram, aby som an nich mal zazitok. Navyse film Togo pouziva dokonalo filmovu rec, dokaze zdelit aka to Alijaska je, bez toho aby to bolo povedane. Je krasna, ale je drsna. Leto, ci zima. Timelapsy hybajucej sa, ale zaroven stojacej krajiny ukazuju krasu. Ale chladne leto, kedy sa musia opravit strechy na barakoch, aby ste prezili zimu, zase ukazuju, aky tazky zivot tu ludia vedu. Do toho ich este zastihne choroba, a jedini kto ich moze zachranit su oni sami, ti co vyrastli na Aljaske. Narativ zacina v pritomnosti, na vyprave za vakcinou, a nudne celozasnezene pasaze potom vyplna flashbackom. Vytvara sa puto medzi clovekom a psom, ktory psy nikdy nevidel nic ine ako nastroj. Fandim psovi, fandim mestecku, fandim vyprave. Fantasticky zivotopisny pribeh, ktory ma dojal. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice laskavý a úsměvný film o darebném huskym Togovi...Čím více ho páníček nechtěl, o to více mu dokazoval, že na to má...No a přesně jsem věděla, že to nakonec obrečím, což se taky stalo...Jinak je to milé pohlazení po duši, což je, v těchto schizofrenních časech cholery, velice potřebné...Za mě naprosto spokojených 85% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takto kazdy ma miesto na tejto planete, osobne vsak psickar nie som /hlavne kvoli psej koprofagii/. Psi boli fajn, na zasnezenu nadheru mama ale National Geographic a dobrodruzna vyprava o tom dodani sera z A do B bola az prilis digitalna. Asi ako u rymejku Bodu Zlomu, tam bolo tiez kopa scen ciste CGI : 60 % ()

zsn 

všechny recenze uživatele

To byla taková nádhera, co z vás vypudí jedině upřímný pláč. A zvlášť po vlastní ztrátě oduševnělého zvířete... Dobrodružství. Adrenalin. Láska. Divoká příroda. Živly. Samota. Smrt. Nejlepší možné herecké obsazení. Hudební skvost na konci. Chtěla bych to zažít. Nemusím filmy se zvířaty, ale toto je opravdu poetické a tak upřímné. Neskutečně hrdinské, neskutečně smutné. Záslužné. Dojemné. Dafoe je Pán herec. Je to výprava dvou starých pardálů. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je Togo jako štěně nemocný, tak se i stalo ve skutečném příběhu. Stejně tak filmová scéna, kdy Togo proskočí oknem a běží několik kilometrů domů. (ARI50)
  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Leonhard Sepalla (Willem Dafoe) měl ve skutečnosti dceru Sigrid, která měla 8 let. Ve filmu o ní není zmínka. (ARI50)

Reklama

Reklama