Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (637)

castor 

všechny recenze uživatele

Další z příspěvků „tak trochu přes čáru“, přesto to David „sakra v kurzu“ Leitch (John Wick) tak nějak ukočíroval. Ze špičkového řemesla nelegálních pouličních honiček série Rychle a zběsile je dnes totálně přepálená záležitost, jinak je ale zase v sázce osud planety a kupí se jedno žánrové klišé za druhým. I řada nelogičností. Vše ale zakrývá výborně natočená akce (opět samozřejmě ignorující fyzikální zákony), které je tolik, že divák odpustí to mnohé okolo. Obzvlášť když má na plátně dva charismatické řízky, kteří se nejprve nenávidí, pak se mile dobírají a v závěru se už plácají po ramenou. Sestra jednoho z těchhle plešounů se nechala nakazit vnitřnosti tavící látkou, rodina bude hrát podstatnou roli i u druhého z hrdinů. Potenciál byl asi ještě větší, ale buďme rádi za tuhle uřvanou show, která má výtečnou honičku v Londýně a slabší výlet na Východ i na Samou. Uvolněná atmosféra, skvělá práce kaskadérů i zbytečné digitální hrátky. A Vanessa Kirby je kus. Tři až čtyři hvězdy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ou. Takze nakoniec sa ziadna pecka nekona. Je to velmi fajn becko za obrovske prachy, ale ta odzbrojujuca debilita v megalomanskom blockbusterovom sate, ktorou ovplyvaju posledne styri casti hlavnej serie, tu proste chyba. Strasne mi to pripominalo stvorku piratov z karibiku (aj ked toto nie je zdaleka taky trapas). Hobbs aj Shaw su dokonale korenie, ale na vlastny film su to malo zaujimave postavy. Aj ked Rock a Statham su samozrejme uplne super a velmi si to uzivaju. Po akcnej stranke ide takisto o krok vzad. Ziadna scena sa k vrcholom Rychlo a zbesilo ani nepriblizuje a bolo by to super akurat v casoch, ked bola seria uplne v haji (druha az stvrta cast). Stale vsak ide o jemny nadpriemer a navstevu kina si to zasluzi. Akurat netreba ocakavat ziadnu udalost. 6/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

David Leitch je určitě bourák co dokázal skvěle nakopnout svou kariéru a obávám se, že svým debutem (JW) navždy překonal sám sebe a odsoudil se k honění za vlastním ocasem. Tady ta akční pecka má samozřejmě spousty akce, některá je povedená více, v podstatě všechna akce ve který jsou využity kola má velmi dobrý parametry, s fighty je to už horší, protože co to je píčovinu zoomovat fighty na půlku osoby a zrovna u Davida bych takovou školáckou chybu nečekal. Když se střílí ničemu to nevadí, ale ani to nějak neoslňuje. Největší problém však vidím v humorné složce, protože Dwayne a Jason mezi sebou moc chemie nemají, takže když se tam docela často vzájemně stírají, působí to hrozně strojeně. Navíc ten Jasonův jeden obličej na celý film, vlastně na celou jeho filmagrafii to je taky něco. Oba mají můj respekt za to kam to v továrně na sny dotáhli a určitě je vnímám jako akční hvězdy, možná první od dob dua Arnie + Sly, který to dotáhli z hovna do akčních áček. Idris je oba přejel v herectví o celý Rusko. Docela je škoda, že ženský element nevyužili k většímu flirtingu mohlo to mít víc zábavně sexy kouličky. Nicméně je léto, film sice nemá vyjsnaněí zda je vážně akční nebo komediálně akční, ale akční je určitě, to zase jo. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jeden má svaly, druhej byl vždy husto-krutě-přísnej a proti nim negr Labe, co má čáry a je učiněnej Black Panter z Wakandy, pyčo !! Jako bonus má Jásoň Drsoň ségru, která by ráda zdolala Kráčející skálu a jelikož tihle dva hejskové se v sérii Fást ent Fjůrijous ukázkově škorpili, štěkala sem, že to bude psina. Leda hovno. Je sice fuckt, že jeden i druhej se snažej stírat jak toaleťák hovno z prdele, ale veškerý jejich předlouuuuhý hlášky na adresu tohu druhýho jsou tak trapný, až sem nechápala, co jim mrdlo. Říkala sem si, že sem zhulená až moc a nedochází mi jejich tumor, ale on se nesmál nikdo. Ani já, ani Alík a dokonce ani náš pes, kterej je vytlemenej vždy , když já jsem zhulená, nebo si to alespoň myslím. Akce je rozhodně lepší než vtipný vložky a tak nějak se v tom filmu něco děje i když se nic neděje, takže nuda nehrozila a pokud nejste fyzikálně zaměřený člověk (čti hnidopišský kokot) tak si tu akci celkem i užijete a mávnete rukou nad tím, že když na někoho spadne komín, tak se prostě oklepe, motorky se skládaj a rozkládaj a auta lítaj. Na konci se podíváme do Rockovi rodné Sámošky, kde se objeví tuna pokérovanejch sámoščanů a v drsnější verzi tance hula hop nakopou prdel pádlama chlapům s automatickejma puškama páč jinak je jejich MAMAČITA jebne po hlavě pantoflí a to vyděsí každýho 120+ kg vážícího sámoškánce. Jelikož je to Hul-Mi-Údskej blokbástr, tak je všem jasný, že to musí mít hepyjend a několik potitulkovejch scén, aby náhodou někdo tu prdel z kina nezvednul moc brzo. Což je mi vlastně jedno, já na tom v kině nebyla protože sem....já už ani nevim. Ale tím líp páč i když mám Skálu i Jásoně ráda, tak tohle blilo jen lehce nadprůjemný. Uvidíme co dvojka, která určitě bude. No budeee ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Extrémně zábavná, akcí narvaná jízda se zapnutým nitrem. Béčková zápletka prodchnutá přehnanými akčními scénami, s na míru ušitým virem a osamělým záporákem, na kterého platí pouze staré dobré kamarádství a rodina v téhle sérii nepřekvapí. Diesel style. Leitch si je oné béčkovitosti vědom, ale o to víc ji popotahuje za cecík a dojí všechny ty absurdnosti s maximálním GE. Přesně soustružené stěry Stathama a Johnsona jako by přichvátaly přímo z osmdesátek. Kinetická a přehledná akce ctí starou školu i když je vyupgradovaná jako Idris Elba, který si černého Supermana zahrál s neuvěřitelnou chutí. Uteče to jako voda, proskotačíme se skvělými lokacemi a camea jsou třešničkou na dortu. Vanessa Kirby má šmrnc a celé si to v závěru velmi sebevědomě říká o pokračování. Za mě mu ho dejme. ... se jim roztaví vnitřnosti. Už je jí devět, je připravená tyhle věci slyšet. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (37)

  • V čase 21:05, kdy se Hobbs (Dwayne Johnson) hádá se Shawnem (Jason Statham), tak Hobbs naštvaně hodí židlí o výslechové okno. V další části je ale vidět, že je Hobbs o židli znovu opřený, a to aniž by jí sebral. (Zek)
  • Podle novinářů si Statham nechal do smlouvy vložit limit na to, jak moc velkou může při bitkách dostávat nakládačku. (tyzmrde)

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama