Reklama

Reklama

Odhalení

(seriál)
  • USA The Act
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Antologický seriál "Odhalení" vypráví zarážející kriminální příběhy inspirované skutečnými událostmi, které jsou bizarnější než jakákoli fikce. První řada sleduje Gypsy Blanchardovou, dívku, která se snaží vymanit z toxického vztahu se svou přehnaně ochranitelskou matkou. Její touha po nezávislosti otevře Pandořinu skřínku ukrývající děsivá tajemství, která nakonec vedou k vraždě. Co když vám člověk, který vás podle svých slov miluje víc než cokoli jiného na světě, ve skutečnosti ubližuje? Právě to se stalo Gypsy Rose Blanchardové, mladé ženě z Missouri. Jako dítě vyrůstala v domnění, že trpí závažnou formou rakoviny, svalové dystrofie, epilepsie a dalších nemocí. Její matka Dee Dee zasvětila svůj život tomu, aby o ni mohla pečovat. Pak ale Gypsy Rose odhalila šokující pravdu. Ukázalo se, že nikdy nebyla nemocná... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

*CARNIFEX*

všechny recenze uživatele

Po dvoch epizódach to “uzatváram”, lebo nemám dojem, že by mi tento počin, riešiaci tento neskutočne bizarný prípad, mohol ponúknuť taký emotívny zážitok, ako to dokázal detailne spravovaný dokument od HBO - “Maminka mrtvá a nejdražší”. Nie, “The Act” prvá séria nie je zlá, no mojej osobe skratka nemá čo ponúknuť. Hodnotiť nebudem, bolo by to nefér .. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet ale až príliš rozťahané spracovanie, ktoré miestami nudilo. Napríklad tak obrovský priestor pre tie susedky bol úplne zbytočný. Viac ma bavila prvá polovica, ktorá je hlavne drámou o matke, ktorá zneužíva od narodenia svoje dieťa tým, že z nej robí kripla, ktorý má všetky choroby sveta. Ich vzťah bol znázornený veľmi kvalitne. Hlavne tá neschopnosť dcéry sa od matky odpútať aj keď už zistí, co všetko jej robí. Iný spôsob života proste nepozná a len tak od nej odísť je nemožné. Druhá polovica, ktorá sa prehupne do thrilleru keď nastúpi na scénu nápadník dcéry je až príliš divná. Aj keď čo iné čakať od dvoch narušených ľudí. Sklamaním bol pre mňa béčkový diabolský úsmev, ktorý nahodila dcéra v poslednej epizóde, keď odchádzala z domu. Tvorcovia mohli ostať nestranný a nechať na divákovi, aby sa rozhodol, či bola dcéra viac obeť alebo už sa z nej nadobro stal rovnaký magor ako bola jej matka. Veľkým plusom seriálu sú herecké výkony. Patricia Arquette a Joey King pošahanú matku a dcéru zahrali dokonale. Divák, ktorý rozmýšľa čiernobielo bude neustále meniť svoj vzťah k nim. Človek ktorý je trochu nad vecou bude len fascinovaný. Pre mňa veľkým plusom seriálu bolo herecké obsadenie viacerých mojich obľúbených herečiek. Len škoda, že sa seriál miestami tak tiahol. Polovičná stopáž by bola úplne stačila. Za jedno pozretie to ale rozhodne stojí. 6/10. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Asi budu jedna z mála, která není z minisérie přehnaně nadšená. Jasně, na zajímavosti přidává "based on true story", ale podle toho se film hodnotit rozhodně nedá. Scénář by snesl lehké seškrtání. Příběh se místy až nudně vleče a zbytečně rozebírá nezajímavé věci okolo (např. sousedky). Joey King byla nesnesitelně ukňouraná a místy přehnaně přehrávala. Postava matky, kterou si zahrála Patricia Arquette, mi přišla podstatně zajímavější, ale nedostala na můj vkus mnoho prostoru. Netuším, nakolik bylo vyprávění reálné a co vše se do děje přidalo, ale chápu, že samotný skutečný příběh je natolik bizár, že i v televizi působí hodně přitažený za vlasy. Příjemné béčko, doporučuji pokud se zajímáte o krimi seriály. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Odhalení je bezesporu působivá podívaná, na druhou stranu ale zbytečně klouže po povrchu a nedokáže rozeznat, co je vlastně její největší zbraní. Mně chyběly především větší souvislosti z minulosti (jakým způsobem vlastně postupně docházelo k podvodům) a nějaké scény ze soudní síně na konci bych zrovna klidně uvítal také. Příběh naopak občas trošku přešlapoval na jednom místě, ale vždy to nakonec utáhly výborné herecké výkony obou hereček. 70 % ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj napriek tomu, že som poznal celý príbeh pred pozretím tohto seriálu, ma tento seriál dokázal prekvapiť a niesol ma do emočného zákutia. Spoločné scény Dee Dee a Gypsy sa mi hnusili, čo splnilo to svoj účel, matka pôsobila svojím chorým a hnusným správaním, zas scény Gypsy&Victor boli najlepšie, bolo to také temné psycho. Týmto chcem povedať, že herecky to bolo dokonalé. Atmosféra tu bola na mieste, nechalo vás to v napätí. 9/10. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (43)

  • Názov tejto epizódy po francúzsky znamená "dom dobrých snov". (Pat.Ko)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama