Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Po únosu a znásilnění své třináctileté dcery byl inspektor Corrado Cattani přinucen přerušit vyšetřování zločinů mafie. Přichází další rána - jeho dcera umírá a dva kolegové jsou zavražděni. V zájmu práva a odplaty předstírá spolupráci se zločinci a odkrývá mnohamilionový obchod se zbraněmi. Na scéně se objevuje bývalý nepřítel - Olga Camastra, která se do Corrada zamiluje a je pro něj ochotna odhalit kriminální praktiky. Cattani získává s její pomocí důkaz proti zločincům. Ale boj ještě není u konce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhá série přináší vcelku kvalitní seriálovou zábavu, kterou nelibě poznamenávají některé nezvládnuté scény z Cattaniova soukromého života a scénáristicky přidrzlé odstraňování postav, v prvním díle Cattaniho dcery Paoly a v dalších těch čestných, kteří něco ví. Světlé místo je zpověď jednoho mafiána, "kterak se to vlastně ušpinil". Není sice bůhvíjak originální, působí však ve své zkratce přesvědčivě. Slabé ****. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem právě shlédnul tuhle sérii a musím konstatovat, že to začíná nabírat pořádný drajv přesně jak jsem očekával. První řada byla slušná, ale přišla mi taková rozjezdová moc toho neřekla a ani jsem pořádně nevěděl co napsat do komentu. Teď už mám v hlavě jasněji. to co úvodní řada nastínila se tu rozjíždí celkem nekompromisně nikdo se tu z ničím nesere. Hlavně na mě začala působit ta všudypřítomná beznaděj a hodně špatný osud všech kladných hrdinů. Prostě a jednoduše kdokoliv chce cokoliv změnit a nehodlá ustoupit je nekompromisně odstraněn. Význam slova Chobotnice tu pak dostává ten správný rozměr. chapadla mafie jsou všudypřítomná sahají až do nejvyšší politické sféry a smete každýho kdo se postaví do cesty z nemilosrdnou krutostí. Začátek a konec série je pak ultimátně špatný. Takže určitě tu vidím kvalitativní posun oproti rozvláčné první řadě. I když pořád mi ještě k dokonalosti něco chybí. děj není zase až tak originální a pár budoucích scén a point jsem celkem bez problému (úspěšně) vytušil dopředu. Každopádně tato série už si ode mě ty 4* vyslouží a celkově jsem zatím spokojen. Uvidíme jak se to vyvrbí dál. Na další řady se chystám v dohledné době.75% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je dlouho nijaká, a z prvních dílů vyčnívá jenom ještě rafinovanější a hlavně rozsáhlejší hudební motiv, aby ne, na pomoc přispěchal velký Ennio. Corrado rychle střídá místa pobytu, ale všude přináší jen smrt. Na pozadí stojí tajemný muž, ale on, stejně jako mnohé další postavy (velká dabingová jména) po několika tazích končí, mafie je mocná. Druhá série slušně vrcholí, ovšem už dlouho je jasné, že se čeká na další řadu. V této chybí osudová žena, hraběnka Olga (Florinda Bolkan) jí není. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se výborné první minimálně vyrovná. Damianiho vystřídal na postu režiséra Florestano Vancini a je to opravdu důstojný nástupce. Mafiáni v čele s Terazinim jsou stále slizcí a licoměrní hajzlové, Cattani sice občas dostane přes držku, ale on i jeho spojenci jsou nadále muži bez bázně a hany, napětí je všudypřítomné a některé epizody (třeba ta s komisařovým uvězněním) patří k nejlepším místům celé ságy. Chobotnici 2 navíc svou účastí ozdobyl i charismatický Martin Balsam v roli zástupce americké odnože Cosa Nostry. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě o malinko zajímavější než utahaná první série ale pořád je to dost pomalý a zbytečně moc se zaměřuje na soukromý život hlavního hrdiny než na jeho boj s mafií. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5*/5...Akcia (ak keď nie v pravom slova zmysle) z jednotky ustúpila väčšej psychológii a íšlo sa viac po detailoch a osobnostiach. Aj na úkor dynamiky deja, ale to pomalšie tempo má svoje silné vnútorné napätie, poprepletané vzťahy a zaujímavé intrigy vyššej triedy (podľa mňa scenárista odviedol pri tejto sérii lepšiu prácu ako pri jednotke!). "Dottore" Corrado už nie je tým jednoznačným hrdinom v pravom a klišoidnom slova zmysle, dejový sled je nepredvídateľný, napínavý, vťahujúci... A zanedbateľný nie je ani Ennio a jeho "podmaz"...Skvelé- pokračujem v sérii ďalej:) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky mi bylo divné, proč je v tomto kriminálním seriálu víc doktorů než v celé Nemocnici na kraji města, než jsem se v biografii Ingrid Bergmanové dočetl, že v Itálii si „dottore“ říká kdekdo. Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že ze druhé série vyprchala z velké části ona hutná sicilská atmosféra, a to nezachránil ani mnohokrát zmiňovaný E.Morricone (mimochodem, hudbu k úvodní sérii zkomponoval R.Ortolani). ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše do sebe zapadá, Corrado si zdánlivě myslí, že po smrti své dcery již nemá co ztratit a tak se záludně vrhá do spárů mafie, která je bohužel ještě záludnější jak on. Trošku méně spádové než první řada, avšak stále skvěle napínavé. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série v podstatě plynně navazuje na tu první. Cattaniho dcera Paula se vzpamatovává ze šoku. Bohužel. Její dalšá osud končí tragicky. Sám Cattani po návratu na Sicílii je vystaven šikaně a je donucen spolupracovat s mafií. Připravuje pomstu. Zlý osud čeká i komisaře Altera a soudce Bordonara. Chobotnice dále nemilosrdně roztahuje svá chapatla i do mezinárodního prostředí. Začíná boj i mezi jednotlivými vlivnými osobnosmi a trest za neposlušnost či snaha o získání většího vlivu s sebou přináši nejednu oběť. Další série, dle mého soudu inteligentního a napínavého seriálu. Pro mne osobně je to též nostalgická záležitost na televizní hity osmdesátých let. ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu kvalitní nestárnoucí kriminální drama, které podle mě doposud nemá konkurenci. Platí to především o první sérii Chobotnice. A hudba Rize Ortolaniho (posléze pak Ennia Morriconeho) to jen podtrhuje. [8/1O] ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhružky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mne nazapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie prvej série v ničom nezaostáva za La piovrovskou prvotinou. Dej je v mnohom ešte pochmúrnjší a depresívnejší než tomu bolo v prvej sérii. Cattani pokračuje vo svojom súkromnom boji, aj keď musí na čas predstierať spoluprácu so svojimi úhlavnými neprieteľmi. Zatial čo v prvej sérii mal styk len so svojou manželkou a milenkou Titi, tentokrát sa dostáva do postele báronke Olge Camastrovej. Aj atentáty na hlavnú postavu pokračujú podobne ako v prvej sérii zatiaľ neúspešne. Dvaja noví významní bojovníci proti mocným chápadlám chobotnice sa objavujú na scéne plukovník Ferretti a prokurátor Bordonaro. Tieto veľmi sympatické postavy však bohužiaľ vďaka objektívnym príčinám už v ďalších sériách neuvidíme. Nezabudnuteľnú a famóznu hudbu zložil Ennio Morricone, ktorý sa aj týmto svojim hudobným počinom stal nesmrteľným medzi všetkými fanúšikmi kvalitnej filmovej hudby. ()

Reklama

Reklama