Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná a - nebál bych se říct - dnes asi už i klasická věc, která mě na nové zhlédnutí po letech neuvěřitelně bavila. Strašidelné to sice není ani trochu a po stránce speciálních efektů je to spíše úsměvné... ale! Ale je tu především a v první řadě fantastické herectví Jacka Nicholsona, které samo o sobě povyšuje sledování tohoto filmu na výjimečný zážitek. A k tomu - v té době naprosto dokonalá, dnes ale už v podstatě zapomenutá - Michelle Pfeiffer, která si zde zahrála na vrcholu svých tvůrčích sil i tělesné krásy, a v žádné jiné roli se mi už pravděpodobně tak nelíbila. Kde je jí dnes konec... Vlk má perfektní scénář - všechny postavy jsou skvěle napsané, děj člověka vtáhne od prvního záběru, a některé momenty jsou naprosto nezapomenutelné - a naprosto perfektní soundtrack. U samotného závěru si sice nejsem úplně jistý, jestli je v této podobě ideální, ale celkově za mě velký respekt k Miku Nicholsovi. Ten chlapík zase tolik filmů nenatočil, ale všechny, které jsem od něj viděl, byly velmi kvalitní - a i dnes stojí za vidění (samozřejmě v čele s geniálním Absolventem). Velikán filmu! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dva démoni (pokud zrovna chtějí) - Jack Nicholson a Ennio Morricone. Jeden anděl s mrazivýma očima - Michelle Pfeiffer. A ještě navrch, jako prémie k fajnému scénáři a atmosférce, James Spader. Horror je vlka mít, ale označit Vlka jako horror, no nevím. Každopádně pro další Nichols(on)ův povedený snímek mám přichystaných 80%. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Vybrala jsem si tento film už kvůli obsazení, dva moji oblíbení herci najednou, to už bude nářez! Zaujala mě povaha Willa, jak bral naprosto flegmaticky přeložení do Evropy, od té doby co ho pokousal pes, začaly se mu zlepšovat smysly, tahle změna byla ve filmu velmi dobře pojata. Začátek je seznamovací a také se objevují problémy, nejen že jeho zástupce je zvolen na jeho místo, ale ještě zjistí, že má poměr s jeho ženou. Do toho se Will seznámí s Laurou, která ho zaujme - zároveň dcera jeho šéfa. To jsou paradoxy života... svět je malej a tady tomu není jinak. Velice se mi líbily záběry kamerou, Nicholson se na roli opravdu hodil, jeho ostražitý běh už nevypadal jako lidský a takovéhle detaily provází celý film. Také jsem ráda, že jsem si mohla vychutnat jeho hlas v původním znění. Je pozoruhodný, jak jen oční čočky člověka tak moc změní, Nicholson se do role vžil a tudíž hrál přesvědčivě chlapa v práci a bravurně měnícího se vlka. Přitom se sám cítí líp než kdykoli předtím. Co mě šokovalo, s jakým klidem bere Michelle Pfeiffer tuto záležitost, dokud tomu neuvěří na vlastní oči. Podle mého názoru je film tak akorát napínavý na vybrané téma a na dobu tvorby snímku. K celému dílu tu vyniká odpovídající hudba, která zapadá do pochmurného prostředí. Poslední scéna je velmi napínavá a děsivá a konec? Geniální. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Ač hollywoodský biják, přesto film s inteligentním scénářem, který využívá formát hororu velmi důmyslným způsobem. Nadpřirozené jevy zde neslouží ani tak k vyděšení diváka, jako spíše k zachycení strachu hlavních postav z vlastních nekontrolovatelných instinktů. Proměna ve vlka je tu symbolem pro podlehnutí zvířecí vášni a zatímco u postavy Jacka Nicholsona je tato transformace spojena na jednu stranu s osvěžením, vyvolává v něm též strach o dobře zavedený rodinný a kariérní život. James Spader naopak své zvířecí podstatě dává dobrovolně celou kontrolu, čímž se jeho jediným morálním kompasem stává zákon džungle, kde vyhrává pouze ten nejsilnější. Jeho postava slizkého kariéristy nemá chybu. Celkově bych vyzdvihl herecké výkony. Michelle Pfeiffer mi pravidelně bere dech a tento kousek není výjimkou. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Líbilo, tajemné, stylové, fémka fatálka Pfeiferka, nepřehnané triky, lety jak v Opičím králi, výborný dabing Švehlíka, Urbánka, Čárové a Tondy Navrátila. A i hudba a kamera kvalitní. Tyhle devadesátkové mysteriozní scifíčka (myšleno že se k nám dostaly v první půlce devadesátek) měly něco do sebe, Batman, Flash.... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Will (Jack Nicholson) objeví poprvé v práci, nasazuje si brýle a zapaluje dýmku. V dalším záběru ale již brýle nemá. (StropS)
  • V České republice film v kinech navštívilo celkem 234 811 diváků. (hrumsrt)

Reklama

Reklama