Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

curunir 

všechny recenze uživatele

Problémom filmu je jeho veľká žánrová neurčitosť. Prístupom iného režiséra by sa istotne jednalo o horor, ,,Vlk" ním však nie je a nemožno ho označiť ani za triler, ale skôr za napínavý romantický film. Rovnako by ma zaujímalo, na čo sa to vlastne Nicholson a Spader menili? Vlkmi rozhodne neboli a ako vlkolaci by mali pôsobiť hroznejšie. Ku prospechu celku nie je, že sa príbeh priveľmi komplikuje a zamotáva, vedľajšia zápletka častokrát dostáva viac priestoru ako tá hlavná, čo sa podpisuje pod miestami nezáživný a horšie sledovateľný výsledok. Ako-tak nápomocnou je aspoň Morriconeho hudba dostávajúca rozprávanie do netradičných sfér. Ak by sa skúsený režisér neutápal v nejednoznačnosti, výsledkom by mohol byť netradičný filmový zážitok. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď začiatočná scenéria hor do ktorej sa miesila E.Morriconeho hudba bola parádne temno strašidelne efektné.Druha vec ktorá ma fascinovala je herecké obsadenie,ktoré bolo bravúrne vybraté či vynikajúce duo Nicholson-Pfeiffer ale aj ostatné vedľajšie postavy boli dokonalé ako Spader,Plummer,Jenkins a iný.A premena človeka na vlka tu bola ukázaná jedinečne.Slušná atmosféra,každou ďalšou scénkou stúpajúce napätie a veľmi dobre spracovaný príbeh.A nemôžem zabudnúť na neskutočne parádnu Morriconeho hudbu.Len film má par nudnejších pasáži a len preto nedám plný počet. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Horror to určite nie je, ale moje sklamanie nepramení z tohto konštatovania. Kríženie žánrov /a vlkov s ľuďmi/ naopak obľubujem, ale tomuto gulášu z ľudského mäsa si moje chuťové poháriky nenašli cestu: Nicholson je chvíľami roztomilo zlý a inokedy nechcene smiešny, predvídateľný dej rozrieďuje zúfalá nuda a duchaplnosti tu predsa len nie je toľko, aby sme uverili režisérovej snahe o druhý, prípadne tretí plán. Ani neviem, komu je ten film vlastne určený, hoci podľa tunajšieho hodnotenia asi pomerne širokému publiku. Klasický trojhviezdičkový film, ktorému zrážam jednu HVIEZDU práve preto, že svoje slabiny tak bohapusto schováva za HVIEZDNE obsadenie. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaci jsou oblíbená hororová monstra, která jsou s námi od počátku věků. Vlkodlakem se můžete stát kousnutím nebo podrápáním. Teď vážně, lykantropie je psychické onemocnění. Člověk postižený touto nemocí sám sebe vnímá jako vlka. Jacku, ty zvíře, opět se ti povedlo mě dostat. Byl jsi tak démonický. Jsi herec, který dokáže zahrát všechno, co si scénárista vymyslí. Možná jsem taky vlkodlak. Tak že s tebou sympatizuju. Úplněk má na mě totiž nějaké prazvláštní účinky. Nesmím ho ani cítit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dva démoni (pokud zrovna chtějí) - Jack Nicholson a Ennio Morricone. Jeden anděl s mrazivýma očima - Michelle Pfeiffer. A ještě navrch, jako prémie k fajnému scénáři a atmosférce, James Spader. Horror je vlka mít, ale označit Vlka jako horror, no nevím. Každopádně pro další Nichols(on)ův povedený snímek mám přichystaných 80%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Christopher Plummer (Raymond Alden) přiznal, že při natáčení se tak vžil do role, že při jedné scéně doopravdy udeřil Michelle Pfeiffer (Laura Alden) místo toho, aby to jen předstíral. (HappySmile)
  • Přestože je celý film o vlkodlakovi, toto slovo v něm není ani jednou řečeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama