Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ghost Rider mě přesvědčil, že Fantastic Four si tři hvězdičky zaslouží. Vážně nevím, co by v Ghost Riderovi stálo za pozornost. Maximálně tak dva záběry by se našly (přeskakování vrtulníků je cool), jinak je to nuda, šeď a k tomu blbost na kvadrát. Nicolas Cage je dobrý herec, takže nechápu proč v poslední době předvádí tak neskutečně tupé kreace v neskutečně hloupých filmech. Po naskočení závěřečných titulků vyvstane zásadní otázka: Byl směšnějších ten Cageův příčesek, nebo ta hořící lebka jeho démonického alter-ega? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Van Helsing pro zastydlé motorkáře a fanoušky Iron Maiden, co chtějí vidět maskota Eddieho s plápolající hlavou. V deseti bych byl nadšen, ve dvaceti bych si spíš v kině hleděl té holky, co je se mnou a má podobné přednosti jako E.Mendes (teď nemyslím herecký talent) a až nyní po třicítce mohu napsat oprávněně kritický krátký komentář. Daredevil je déšť, Ghost Rider je schování se pod okap a navíc Cage s účesem pana Spocka zase jednou hraje, jak kastrát souloží - zaplať pánbůh za drobnou roli Sama Elliotta. Až to uvidím po šedesátce, budu si asi už jen všímat Mefistofelovy stařecké hole.. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mark Steven Johnson je přímo neskutečný babral. Zmršil snad všechno z čeho se dalo vykřesat napětí a temnota komiksu. Jediné co křesal on, byli vtípky, některé přiznávám byli někdy dobré, ale většina spíš ne. Cage si roli užil, jen co je pravda a jeho přehrávání (muselo to být úmyslné jinak si to nedovedu vysvětlit) je místy i zábavné. Triky se moc nepovedly. Na to, že se na nich pracovalo přesčas je to vlastně docela žalostné. Většina démonů vypadá digitálně až běda a sám Ghost Rider má občas velké rezervy. Je tu sice pár "must see" věcí (ghostrideří motorka a kůň jedoucí bok po boku), které se povedly, ale na to jaký potenciál GR měl je to moc špatné. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Udělat z comicsové předlohy romantickou komedii s minimálním citem pro originál? Tak přesně tohle udělal Mark Steven Johnson s Ghost Riderem. Neskutečně zkratkovitý a nevhodně komediální film, který zachraňuje především druhá půle, kdy se konečně dostane ke slovu Ghost Rider, který se jako jediný podobá svému předobrazu z comicsu, tudíž je správně temný a drsný. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

ne a ne, Nicholas hraje tak bídně, že jsem se ho bál více, než těch pekelníků. Ještě že je většinu času a hlavně akce pixelový a s hořící lebkou. Tak aspon nemůže uplatnovat svoje smrtící pohledy. Ten kovboj se mi zamlouval mnohem víc. Absolutně do pekla poslána komiksovka s tak zajimavými kořeny. Ještě, že se to jakž takž dá považovat za Guilty Pleasure a ty scény s kostlivákem a úvodní a závěrečný monolog byly dostatečně pekelné.. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • V záběrech, kdy se Johnny Blaze (Nicolas Cage) promění v Ghost Ridera, museli tvůrci triků odstranit hercovu hlavu a na ramena mu umístit hořící lebku. Jelikož ale pak nemohl použít oči ani ústa pro vyjádření emocí, rozhodl se režisér zobrazit jeho duševní stav pomocí zbarvení plamenů: když se rozvášní, plameny se rozpálí doběla, když zesmutní, plameny se naopak utlumí a zmodrají. (Pumiiix)
  • V čase 1:28:48, kdy Johnny (Nicolas Cage) jede do svého bytu, aby zachránil Roxanne (Eva Mendes), má v záběru celou dobu sešláplou spojku a podle zvuku motoru neřadí, přesto stále jede. (Marrty3)
  • Ve scéně, kdy Johny Blaze (Nicolas Cage) pronásleduje a pokouší se zastavit na dálnici zpravodajskou dodávku, se mu to podaří, až když před auto postaví svou motorku. Dodávka pak zastaví těsně u motorky. Přesto o několik minut později, když se dodávka dá opět do pohybu a odjíždí, žádnou motorku neobjíždí, necouvá, motorka zkrátka z dálnice zmizela. (ČSFD)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama