Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (444)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděny kompletní 4 série) „Takže, berete si vy, čtyři chlapci, tyto dvě dívky, aby se staly vašimi sedmi nevěstami?“ - Ano, pane.“- „Tak a běžte si psát úkoly.“ Začnu zápory. Když pominu kolísavost kvality humoru (+ smutný fakt, že 4. série bez Cleese je slabší) a mé osobní indispozice (řadu britských reálií neznám a hrátky s angličtinou plně nedocením), problém mám jen s Gilliamovou animací. Je sice plná fantazie a originality, ale já se u ní zasmál málokdy (zavděčil se mi hlavně parodií na 2001, alespoň někdo ji přesně vystihl). Klady však jednoznačně převažují. Inovativní zpracování skečů, vysoká četnost těch výborných, přechody mezi nimi, (ne)pointy, velmi odvážné narážky, kreativní práce s úvody a závěrečnými titulky…to vše a mnohem víc nabízí dílo, které bez nadsázky boří a posouvá hranice absurdního humoru. Srdeční záležitost, dávám slabších, ale přesto 5*. Oblíbené skeče: The Mouse Problem, The Dirty Fork, Silly Job Interview, The Lumberjack Song, Piranha Brothers, Mosquito Hunters, Scott of the Antarctic atd. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jsem vyšokován. Humr z pekel vylezl z mé obrazovky a vysál mi mozek. Byla vymezena hranice: Zde je Python a vše okolo...je někde hluboko pod ním. Akorát mám stracha, že mi praskla pojistka smíchu a od teď mi vše bude připadat...takové nějak málo ztřeštěné. Přeci jen jsem nečekal takovou španělskou inkvizici. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vysoce originalni a zabavnej serial. S timhle skvelym serialem mam jen dva problemy. Za prve, hodne casto se zminujou nebo parodujou nejakou znamou osobu nebo udalost, jenze ja je bohuzel neznam a pak mi to neprijde tak vtipny. A za druhy, obcas jsou ty animace genialni, ale obcas otravny. Jinak je to fakt skvela a neskutecne ulitlejma napadama narvana podivana s genialnima hercema. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemá cenu komentovat. No dobrá, má. Představte si ten nejujetější humor, nejlépe anglický, se kterým jste se doteď setkali. A pak si představte, že ten humor stojí na hlavě, poskakuje vzad a od země se odstrkuje ušima. Zhruba to je Monty Pythonův létající cirkus. Je to genialita, mistrovské dílo. Jo a taky je to děsná volovina a nechutnost plná bizarních zvráceností a exkrementozních zprasenin hodných intelektuála čtvrté cenové skupiny s papíry na hlavu.__Můj nejoblíbenější Python: John Cleese.__Můj nejoblíbenější skeč: Dennis Moore. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Neskutečná sestava se zde dala dohromady. Ano, některé scény a dialogy jsou spíše trapné, ale to nic nemění na tom, o jak geniální pořad se jedná. Úchylné příběhy, nesmírně vtipné repliky, zajímavé animované vložky. Některé skeče jsou již legendární (reklamace papouška, sýrárna, ministerstvo švihlé chůze, Dennis Moore, španělská inkvizice /"Nikdo nečeká španělskou inkvizici!"/...) a je jen škoda, že vzniklo pouhých 45 dílů. Nápadů bylo jistě mnohem více. Létající cirkus zkrátka je - a vždy bude - svým pojetím a nápady nedostižný! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Členové souboru si dělali téměř všechny kaskadérské kousky sami. Včetně Grahama Chapmana (zkušeného horolezce), který v jednom skeči visel na laně hlavou dolů, a Michaela Palina, který se zřítil z patnácti metrů do kanálu poté, co ho John Cleese praštil pstruhem do hlavy. (don corleone)
  • V epizodě byl také cenzurován výraz, jenž pronesl Mr. Smoke-Too-Much (Eric Idle) ve skeči „Travel Agent“ („Cestovní kancelář“). Ten neuměl vyslovit písmeno C, a tak namísto jej říkal písmeno B. Po zjištění faktu, že může nahradit písmeno C písmenem K, pronesl větu „Oh, I never thought of that before. What a silly bunt.“ Při zaměnení písmene B s písmenem C u slova „bunt“ vznikne slovo „cunt“ (česky „kun*a“). Proto byla tato scéna ve verzi pro BBC a pro několik DVD vystřižena, avšak na novějších DVD verzích je scéna necenzurovaná. K televizním divákům se tato scéna dostala ale až v albu „Monty Python's Previous Record“ nebo v záznamu živého vystoupení z roku 1982. (Memesis)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama