Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladší bratr Billyho Chapmana je zavřen na psychiatrii, kde ošetřující lékař dělá posudek, zda je normální, nebo bude vzat do vazby za úmyslné zabití. Ricky mu tam odvypráví dosavadní život, i to jak tenkrát na Vánoce přišli s bratrem Billym o rodiče. Když Billy vyrostl, šel se nakonec pomstít matce představené, která ho v sirotčinci terorizovala, ale policie ho zavčasu zastavila. Nyní je čas, aby se Ricky konečně pomstil a dokončil tak to, co starší Billy nestihl... (Rodriguez)

(více)

Recenze (49)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zajímavý přístup k sequelu... Jedná se vlastně o zpověď a následné konání naposilovanýho bratra hlavního hrdiny z minule. Ale světe div se, jednička se vzpomíná (rozuměj, záběry přímo z jedničky) až do 40. minuty (!!). No, je tomu už nějaký ten čas, co jsem viděl ten první díl, takže mi ta rekapitulace přišla celkem vhod a nijak jsem se nenudil. Ale nepříjemnou otázkou je, co na to řekne ten, kdo kouká na oba díly v závěsu... Pro mne ale takhle s odstupem docela příjemná záležitost. A to, co se děje od té 40. minuty, je další dobrá zábava. Smrt matce představený! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Úvodní rekapitulace jedničky je paradoxně to nejlepší z celýho tohodle mástrpýsu, a to i přes vykleštěnost všech původních gore mordů. Následující dění je už totální parodie na slashery: Billyho brácha bere spravedlnost do svých rukou, zdrhne z psychiatrie, a tý čubce Matce představený se rozhodně dát co proto. Mezi tím jsou tu pak vloženy drobné epizody ("Na čtyřikrát ti přejedu starýho a ty mi za to poděkuješ"), nic však nepřekoná scénu, v níž se zabiják Ricky - po vzoru Terminátora - pokusí vykydlit půlku malého předměstí. A to, prosím, asi během krátkých 4 minut. Jinak je tenhle sequel fakt sračička. Pobavil tak alespoň bodycount. Skóre? 11 mrtvých + dalších 10 z rekapitulace. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jako pokračovaní samozřejmě příšerné, ale jako samostatný film, ač z poloviny okopírovaný z prvního, vskutku směšná podívaná a více než hororem bych ho nazval zdařilou parodií. Za výrazový aparát a dokonalou práci s obočím hlavního hrdiny přidávám dvě hvězdy k dobru. Velmi zábavné béčko, pokud ho sledujete bez očekávání. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slasher-ovské pokračovanie o vraždiacom "Santovi", v ktorom sa tvorcovia všemožne snažia zaujať dejovou zápletkou či prezentáciou násilia, no bohužiaľ, podpísal sa podeň čas. Použijem otrepané klišé - na jeden krát to ujde .. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Matka představená, co žije v domě číslo 666? No to mě poser! Po zhlédnutí téhle série by jeden mohl napsat knihu úplně nových zvyků a mýtů o Vánocích. A byl by to trhák! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

OK, tolerujem, že to bola prvotne snaha prestrihať pôvodný film a vsunúť tam dve tri scény z psychiatrie a akosi sa z toho vykľulo pokračovanie. No Kriste čumieť 40 minút na zostrih predošlého filmu a potom na ťažkopádne tápanie s absenciou deju je veľa aj na mňa čoby slasherového masochistu. Navyše ústredný vrahúň je ostrasne zahraný psycho macho, ktorý väčšinu obetí zavraždí cez deň (!) a revolverom (!!!). To už kde sme? Kde zmizli hodnoty, ktoré si ctil slasher? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

pokračování který mě trošku zmátlo. Už jen proto že první polovina filmu je připomenutí prvního filmu, což by bylo fajn kdybych první díl neviděl nebo kdybych si ho nepamatoval ale já filmy zkoukl hned za sebou takže jsem se celkem nudil. Nicméně proslovy a hlavně herec Freeman ten film dovedly k dokonalosti to jeho obočí bylo fakt parádní a Garbage day je legenda. takže díky tomuhle hodnotím stejně jako první díl i když je to slabší. Ta 4 hvězda je za freemana. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jdu si zapálit a pak napíšu komentář. Prozatím jen malou poznámku - hovadina na kvadrát. .... Tak, než napíšu komentář musím říct, že se mi přihodila zvláštní věc, zjistil jsem, že vlastním zapalovač pro leváky, škrtám pravou nic, škrtám znovu, nic, přehodím do levé a na první pokus ! Záhada, je to takovej ten obyčejnej, modrej uprostřed, ani nevím kde jsem k němu přišel a on levorukej, hmhm. Komentář. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak ste nevideli jednotku, je jej tunajší zostrih vlastne geniálny. V úvodnej polhodine je takmer všetko podstatné z jednotky (čo je len jasný dôkaz, že ani prvý diel nie je žiadny zázrak). Film pokračuje v neuveriteľnom vytváraní psychologického profilu maniaka - tentoraz sedí celú dobu u psychiatra a spomína. Žiadne Vianoce, žiadny Santa... Až do finálnej scény to nemá s Vianocami nič spoločné (ak nerátame odkazy na prvú časť). A finále je pekne slabé, keďže ide o súboj magora s jeptiškou. Herecký výkon hlavného antihrdinu katastrofálny. Tvorcovia sa snažili, aby sa stále niečo dialo, ale sledovať ako nejaký vyšinutý mladík strieľa do ľudí z revolveru alebo ich zráža autom nie je nič pre fanúšika vyvražďovacích sérií... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Děkuji za reprízu prvního dílu. Děkuji za tu náhodu, že jsem si druhý díl pustil rok po jedničce. Tohle jsem snad ještě nikdy nezažil. PANIŠ!! ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Relatívna originalita pôvodného filmu sa prakticky vytratila. Prvú polovicu filmu sledujeme spomienky mladšieho brata hrdinu z prvého dielu a tak de facto sledujeme celý prvý film ešte raz. Nechápem prečo, ale tvorcovia si zrejme mysleli, že väčšina divákov prvú "Tichú noc, vražednú noc" nevidela. Druhá polovica už v podstate kopíruje pôvodný film. Koniec koncov, niet sa čomu čudovať - bratia sú bratia... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ani sa mi veriť nechce, že som prvú časť videl už pred 10timi rokmi a doteraz som sa nedostal k pokračovaniu. Asi mi tušák nedal, sa do toho pustiť. Pretože toto je oproti prvému dielu, veľké sklamanie. Aj keď polovica filmu je len retrospektíva, nedávam to za chybu, za chybu dávam tú zvyšnú, fádnu a nenapínavú polovičku druhú. Síce je herecký výkon hlavného killera ´´majstrovský´´ a robí dobré meno výkonom zlým, až sú dobré, zvyšok je nuda. ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotka bola oproti tomuto filmový poklad.Videl som jednotku a hneď som začal pozerať dvojku a to bola ale veľká chyba.Lebo táto časť asi 40 minút je ukážkou jednotky a tak to bola pre mňa prekliata nuda.Ale tu je ešte to že o tom hovorí nesympatický a veľmi zlí herec.Po scenáristickej stránke neskutočné primitívne spracovanie.Veľmi kreatívna somarina,ktorá vôbec nieje kreatívna.Totálna nuda,herci zlý a scénar mizerný amen. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Režisér pravděpodobně nevěděl, jakým způsobem natáhnout stopáž splňující délku celovečerního filmu, tak sáhl po nejhorším možném řešení. Retrospektivní líčení prvního dílu, které bez nadsázky spálí půlku čistého času. Výraznější změny nečekejte, sterilní přístup je nalinkován od začátku až do konce a nějaké vybočení se zde netoleruje. Bohužel, příšerná nuda. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Skvělý herecký výkon Erica Freemana (sledujte jeho obočí!) a spousta nezapomenutelných hlášek mi nedovolí jít s hodnocením níž. GARBAGE DAY! ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

santa is back. zklamany nejsem. po previu a zdejsich komentarich sem cekal nudu.. zhledli jste li SNDN1 bez obav preskocte pulhodinu, ktera re-winduje prvni sequel z perspektivy brachy killera z jednicky... + gore hunteri se muzou tesit na zabiti destnikem, nejaky ten headcut a jine mordy........minusem jednoznacne hlavni postawa - necharizmaticky, neveruhodny nevrah - coz je v tomto subzanru pruser jako mraky. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Stejný problém, jako u většiny laciných hororových pokračování, tedy neuvěřitelná slátanina a do očí bijící stupidní, nesmyslné, nelogické momenty, a.k.a. "Toho si stejně nikdo nevšimne". A všiml. A určitě nejsem sám. Bohužel ani retrospektivní, zhruba první půlhodina nefunguje tak, jak by měla. Scény z fantastické jedničky, kde naháněly strach zde bez ladu a skladu působí velmi prázdně. Nebýt toho, byl by to důstojný návrat, protože některé chvíle, ne zrovna zde tak vyvyšovaný GARBAGE DAY!, jsou nadmíru podařené. Takto film zůstává ve slepé uličce a je právem zapomenut. Pro fanoušky kultovního prvního dílu toto rozhodně není povinností. 50% ()

Reklama

Reklama